base-winkel

KPN verkoopt Belgische mobiele netwerk BASE aan Telenet

KPN heeft het Belgische mobiele netwerk BASE verkocht aan Telenet. KPN zegt zich te gaan concentreren op Nederland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

base-winkelKPN heeft de Belgische mobiele operator BASE verkocht aan Telenet voor een bedrag van 1,325 miljard euro. Er waren al langer geruchten dat KPN de Belgische dochter wilde verkopen. Voor BASE betekent het dat ze voortaan zowel vaste als mobiele diensten kunnen aanbieden in België. En voor Telenet betekent het, dat ze nu over een eigen mobiel netwerk beschikken.

KPN zegt zich na de overname volledig richten op de activiteiten in Nederland en belooft dat ze met de opbrengsten nieuwe plannen gaan financieren. Wat die plannen zijn, zal worden bekendgemaakt zodra de overnametransactie is afgerond. Base is sinds 1999 actief in België en heeft een marktaandeel van ongeveer 21 procent, op basis van omzet uit mobiele diensten. Ze hebben in België zo’n 3,3 miljoen klanten. Telenet heeft 1 miljoen klanten die gebruik maken van de mobiele abonnementen, maar had nog geen eigen telecomnetwerk. Tot op heden maakte Telenet gebruik van het netwerk van Mobistar. Dat Telenet zo’n grote overname kan doen, heeft ermee te maken dat ze onderdeel zijn van het Liberty Global-concern, waar ook het Nederlandse Ziggo onder valt.

Telenet financiert de overname met een lening van 1 miljard euro en eigen middelen. De komende jaren beloven ze 240 miljoen euro te investeren in BASE, vooral gericht op het mobiele netwerk. Ondertussen gaat Telenet ook nog eens 500 miljoen euro investeren in een hybrid fibre-coaxial-netwerk (HFC), een glasvezelnetwerk voor vaste toepassingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:33
Categorie Providers
Onderwerpen base, belgie, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.