Shazam voor muziekherkenning met nieuw design.

Apple maakt Shazam voor iedereen gratis en advertentievrij

Overname nu echt rond

Apple haalt de advertenties uit Shazam. De bekende muziekherkenningssoftware krijgt binnenkort een update, zodat ook gratis gebruikers de app zonder advertenties kunnen blijven gebruiken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In december vorig jaar maakte Apple bekend dat ze plannen hadden voor de overname van Shazam. De overname moest eerst nader worden onderzocht door de EU, maar dat is ondertussen goedgekeurd. Nu staat Apple niets meer in de weg om Shazam officieel in te lijven. Vandaag zet het bedrijf de puntjes op de i: Apple heeft zojuist laten weten dat de overname definitief rond is. Daarbij is in ieder geval goed nieuws voor gebruikers, want de bekende muziek-app wordt voor iedereen gratis en advertentievrij.

Apple’s Shazam zonder advertenties voor iedereen

Shazam heeft al sinds het bestaan twee versies van de app: de gewone Shazam en Shazam Encore. De gewone Shazam was volledig gratis, maar had wel advertenties onderin beeld. Wilde je helemaal geen advertenties, dan moest je dus bij Shazam Encore zijn, die in de App Store €3,49 kost. Apple maakt aan dit onderscheid binnenkort een einde. In het persbericht laat Apple namelijk weten dat de advertentievrije versie binnenkort voor iedereen beschikbaar is, dus ook als je niet voor Shazam betaalt.

Wat Apple verder van plan is met Shazam, is nog een raadsel. Apple zegt alleen dat ze ‘ernaar uitkijken om de teams voor muziek samen te voegen en gebruikers meer manieren geven om muziek te ontdekken, ervaren en ervan te genieten’. Wat ze daarmee bedoelen blijft voorlopig onduidelijk. Shazam heeft ook een app op Android. Of die versie ook advertentievrij wordt of überhaupt blijft bestaan, is nog de vraag. Het is mogelijk dat de app gewoon blijft bestaan, aangezien Apple ook een Apple Music-app voor Android heeft, dus de kans is zeker aanwezig dat Shazam ook op Android blijft waar hij is.

Verder vinden we in het persbericht nog wat statistieken. Shazam is inmiddels 1 miljard keer gedownload en gebruikers identificeren zo’n 20 miljoen keer per dag. In ons eerdere artikel kon je lezen waarom de overname mogelijk goed nieuws is voor gebruikers. De adverentievrije versie is daar in ieder geval het begin van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 februari 2019 om 9:38
Onderwerp
Bron
Bron Apple
Categorie
Apps
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.