Reacties voor: Securitybedrijf Kaspersky: ‘Apple moet iOS open maken’

Een trojan op de iPad? Het kan wel eens waarheid worden als Apple niks doet aan de geslotenheid van haar iOS-besturingsysteem, claimt virusscannerproducent Kasparsky.
Bart Breij -

Reacties: 16 reacties

  1. Geef mij die veiligheid maar…

  2. Kaspersky heeft zeker geld nodig…

  3. interpretatie van MacDailyNews: “We wish Apple would make its platform insecure like Google, so that we can sell ‘security’ to hundreds of millions of iOS users?”

    http://macdailynews.com/2011/06/17/kaspersky-cto-apple-should-open-up-ios-within-a-year/

  4. Wat hij dus eigenlijk zegt is dat iOS dusdanig veilig is, dat het voortbestaan van zijn bedrijf op termijn in gevaar gebracht kan worden.

    (De truc met Macdefender heeft blijkbaar geen extra klanten opgeleverd, en de pijlen worden nu op een doorzichtige manier op iOS gericht) Zwaar triest, als je zo je producten moet zien te slijten.

    En Softpedia heeft natuurlijk ook boter op het hoofd. Hun Mac pagina begint met Antivirus software en alleen al op pagina 1 staan 30 aanbieders! Natuurlijk zullen ze Kaspersky niet afvallen.

  5. hmmm… maar als Android dan toch groter en populairder gaat worden dan gaan de virus en malware builders toch ook allemaal richting Android gaan niet?

    Dan zitten ze daar met dezelfde underdog voordelen als Mac op de computermarkt?

  6. Open.. slecht idee, wel een stuk flexibeler en minder krampachtig.
    Groter als Android hoeft iOS niet te worden, als het maar snel, veilig en vernieuwend blijft.

  7. Dat android maar de grootste wordt. Ik heb geen zin om 50% of meer van mijn cpu tijd te laten gebruiken door een anti-virus software.

  8. Zie je het voor je? Een antiviruspakket op je iPhone?
    Wat een onzin zeg… vooral “geen expertise op beveiligingsgebied”…

  9. Als Apple iOS open geeft dan word het ook meteen een stuk makkelijker voor hackers om een virus te maken. Dus beter houden ze het zoals het nu is.

  10. *proest*

    De meest doorzichtige poging tot nieuwe klandizie ooit? Wat een droeftoeter zeg: de hele reden waarom ik een iPhone, iPad en Mac heb, is omdat ik lekker kan doen wat ik wil en nooit gezeur met malware, virussen of ander gedonder krijg. Doe me ‘n lol en ga Android-gebruikers een oor aan naaien!

  11. Een open systeem betekend vrijwel zeker dat er ook meer vulnerabilities zijn. Sure, het is dan wel open voor de anti-virus toko’s, maar ook voor de virus-bouwers.

    As for Android > iOS; er zijn dan ook tientallen modellen telefoons en tablets met Android, tegenover < 10 iOS apparaten… Apples met peren?

  12. Wij van wc-eend adviseren wc-eend

  13. Hoe groter, maar vooral ook hoe interessanter een OS wordt, of dat nou Windows, Ios, Linux of Chromium is, hoe meer bedreigingen een os mee te maken gaat krijgen. En Ios, is evengoed kwetsbaar. Zodra een crimineel of kwaadwillende met relatief weinig moeite relatief veel voordeel kan krijgen, gaan ze al die systemen bedreigen. Momenteel is windows nog de groote, en meest interessantste voor criminelen, maar gezien de enorme groei van ios, zullen daar ook meer virussen etc voor gaan ontstaan (is nu al het geval). Zelfs de ipad is niet zo gesloten als het lijkt, je kunt (en mag) het immers jailbreaken. Maar dat is gelukkig wel je eigen keuze, ik heb het niet gejailbreakt. Voor mijn Linux pc hoef ik helemaal niet bang te zijn, ook al zou het kunnen, voor de meeste criminelen is het gewoon niet interessant om zich op zo’n kleine groep gebruikers te richten.

    Overigens, ik heb liever wat meer openheid en vrijheden, dan de huidige bigbrotheromgeving, met een iets kleinere kans op virussen etc.

  14. Doe uw deuren maar niet op slot en huur een beveiligingsbedrijf in…

  15. Henk: ‘Securitybedrijf Kaspersky snapt er weer eens helemaal niets van’

  16. Hihi. Arme man. En met deze uitspraak bevestigt hij alleen maar dat Apple de juiste benadering heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.