Securitybedrijf Kaspersky: ‘Apple moet iOS open maken’

Een trojan op de iPad? Het kan wel eens waarheid worden als Apple niks doet aan de geslotenheid van haar iOS-besturingsysteem, claimt virusscannerproducent Kasparsky.

Kaspersky frontman GrebennikovEen topman van antivirusfabrikant Kaspersky haalt uit naar de gesloten infrastructuur op iOS, het systeem dat op de iPad, iPhone en iPod touch draait. Hij stelt dat Apple niet verder kan gaan met het afsluiten van haar systemen voor bepaalde soorten software. “Apple is de enige die bescherming biedt voor iPad- en iPhone-gebruikers, maar het bedrijf heeft geen expertise op beveiligingsgebied en brengt haar gebruikers in gevaar.


Aldus Nikolay Grebennikov van Kaspersky tegenover de Britse website Computing. Volgens hem moet Apple haar iOS binnen een jaar open stellen voor andere ontwikkelaars om succesvol te blijven. “Android grijpt steeds meer marktaandeel en is veel opener dan Apple’s iOS. Het is er makkelijker applicaties voor te ontwikkelen, zo ook beveilingingssoftware.

De aantijging van Grebennikov lijkt een beetje ongepast omdat iOS op dit moment tamelijk ongevoelig is voor bedreigingen van buitenaf. Ook op Apple’s besturingssysteem Mac OS X heb je nauwelijks last van virussen, trojans en wormen.

De website Softpedia geeft de frontman van Kaspersky deels gelijk. Zij stellen: “Het kan niet zo zijn dat iOS voor altijd vrij zal zijn van hackers. Zoals te zien is op het Mac OS-gebied, trekken populairder wordende systemen vanzelf hackers en malware aan. Het is slechts een kwestie van tijd.”

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juni 2011 om 15:17
Categorieën
Achtergrond, Apple

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.