Reacties voor: ‘Samsung Galaxy Tab concurreert met iPad Nano’

De directe concurrent van Samsung's Galaxy Tab is niet de iPad, maar de iPad Nano. Dit beweert de Taiwanese krant Digitimes.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. De hardware mag nog zo indrukwekkend mogelijk zijn maar dezelfde stijl, gebruikerservaring, aanbod apps zal het nooit hebben. iOS haalt het beste uit de hardware, dat kan je van vele mobiele OS’en niet zeggen met name Samsung.

    De iPad hoeft zich geen zorgen te maken. Qua responsief touchscreen en gebruikerservaring ligt het de concurrentie nog mijlenver voorop. En Samsung kennende wordt het een lelijk ding. Dus de markt van Apple gebruikers zal het nooit aanspreken.

  2. Heb gisteren de ipad besteld via de apple store. En denk daarom ook niet dat er een fatsoenlijk vervangend product bij de concurrenten uit gebracht wordt.

    Zoals Troye al zei Apple maakt producten af en maakt het gebruiksvriendelijk dat doen de concurrenten meestal niet. Zie de Iphone

  3. Shoot me als ik het verkeerd heb maar waarom zou Apple met een 7″ versie komen ? Welke markt denkt men daar mee aan te spreken ? De ipad gebruik ik meestal in landscape mode omdat je dan prima beeld hebt qua grote. Een 7″ scherm zou in mijn ogen echt te klein zijn om dagelijks te gebruiken. Funfactor ? Ja ..

  4. Vergeven jullie het mij als ik eens goed lach om de betrouwbaarheid van een obscure krantje als Digitimes? Ze hebben wss gegoogled en/of een avondje doorgedronken ofzo…

    iPad nano…. Tuuuuuuuuuuuuurlijk dat…. Net als de iPhone nano en de iMac’s met touchscreen die eraan komen 🙂 *sacrasme*

  5. Er komt helemaal geen iPad nano. Waarom zouden ze? Het is total nutteloos. ALS je een kleinere iPad wil,
    Neem je een iPhone…

  6. En nu al aankomen met het gebruiken van een nieuwe chip in de huidige Ipads.. Deze zijn net pas een beetje aan te slepen sinds launch en dan al deze geruchten lolz.. Naja ben happy met me Ipad in huidige formaat.

  7. Er komt geen iPad nano, waarom zouden ze?

  8. Het is best mogelijk dat Apple de iPod Touch vervangt door een een kleine iPad die eigenschappen van de huidige Touch en de iPad combineert.

    Hij is kleiner, dunner en lichter dan de iPad maar heeft wel de hogere resolutie en een beter scherm dan de huidige iPod Touch. (retina display)

    Alleen de kleinere audio players zonder iOS hebben dan de productnaam iPod, waardoor de verschillende tussen de drie mobiele producttypes (iPhone, iPad en iPod) helderder zijn.

  9. @Nitow: Lol, wat een redenatie.

    Dus er komt geen concurrerend device, omdat JIJ een iPad koopt. Wel handig, klanten die de concurrentie doen verdwijnen.

    ..Ik denk dat je bedoelt dat je de iPad hebt gekocht, omdat je denkt dat er geen serieuze concurrentie komt.
    Daar kan ik het wel mee eens zijn ;).

  10. @MrMaikey:

    De iPad zal naar alle waarschijnlijkheid ook gewoon een jaarlijkse release cycle krijgen.
    Dat betekent dat januari/februari een nieuwe wordt aangekondigd. Dan is het toch niet heel vreemd dat er geruchten zijn.

    Al zijn bovenstaande geruchten echt onzin. Samsung gaat zich niet richten op een product wat niet bestaat en waar echt nog geen duidelijke geruchten over zijn. Onzin beredenering dus.

    Als je het mij vraagt gaat de Samsung pad sowieso niet concurreren met de iPad. De Samsung pad zal er voor mensen zijn die een tablet willen hebben, maar op een of andere manier het niet in (willen) zien dat je beter 100 euro meer kan uitgeven om het beste in huis te hebben. Het is tenslotte toch een apparaat waar je makkelijk 2+ jaar mee kan doen, dus wat is dan 100 euro?

  11. Is er geen kans dat Apple de iPod touch omdoopt tot de iPad nano? Kijk naar wat ze met alu MacBook deden een tijdje terug! Dat is nu ook de MBP geworden!

  12. We kunnen alleen afwachten. Zelf geloof ik 0% dat er een kleinere, betere variant uitkomt voor de release van de 2e generatie iPad. Waarschijnlijk wordt die ook niet in januari/februari voorgesteld, maar ergens in maart of april. Anders kan de concurrentie in de maanden tussen de voorstelling en release ook weer hun producten vernieuwen.

    Het surprise effect van Apple blijft gwn, dus enkele weken voor het verschepen het product voorstellen.

  13. Toch knap dat Apple de concurrent zo’n angst inboezemt dat die concurrent-producten gaan maken voor apparaten die nog niet eens bestaan.

  14. Ik denk dat die tablets lastig te vergelijken zijn behalve voor standaard functies zoals internet en mail. Apps zijn er wel voor Android maar minder dan voor Ios en veel minder dan voor Windows 7.

    Volgens mij gaan mensen voor tablets kijken welke apps ze willen gebruiken. De apps maken het apparaat en daarin staat de IPad tot nu toe op eenzame hoogte. Ik kijk wel uit naar andere tablets…

  15. De kracht van de iPad zit hem niet in de hardware, maar vooral in de beleving van het apparaat (Appstore, deals met uitgevers, deals met film maatschappijen en grote ontwikkelaars die voor iOs ontwikkelen).

    Ik vind dat Android een hele lelijke en ontoegankelijke Market heeft, weinig zaken die Apple niet heeft waarvan je zegt..jeetje dat is handig, dat heeft Apple niet en daarom zou ik een Android device kopen.

    Er komen weinig goeie en leuke apps uit. Allemaal gratis shit, duizend in een dozijn (en daar liepen ze juist Apple om te veroordelen!!) last van virussen en trojans en er zijn teveel onderlinge verschillen met firmwares. Niets te koop aan accessoires.
    Ik denk dat hier de kracht van Apple ligt. Maken de hardware, software en houden alles zoveel mogelijk intact, zodat er veel accessoires voor te krijgen zijn.

    Ik verwacht niet dat er 1 Android tablet komt die populairder wordt dan de iPad.. tja uiteindelijk als er weer 35 modellen komen, zullen die gezamenlijk meer verkopen dan de iPad.

  16. Samsung zal NOOIT met Apple’s iPad concurreren.
    En ik zeg dat niet omdat ik een Appelfan ben maar door het gedrag van Samsung. Ze denken door alles te kopieren+betere hardware beter te zijn dan de iPad.

  17. Waarom de iPad Nano? Waarom in vredesnaam?! Er waren, toen de iPhone ook net uit was, ook geruchten dat er een iPhone Nano zou komen en die is toen ook niet gekomen, dus waarom zou er nu wel een iPad Nano komen?

    Ten tweede: Wat moet je met een iPad Nano? Tijdschriften, en kranten, en enzovoort, zijn daar te groot voor en de iphone apps zijn daar nu te klein voor. Dus… Waarom?

  18. Iphone MaxI

  19. Wat zou het nut zijn van een kleinere iPad?
    Daar heb je toch een iPhone voor..

    Een grotere iPad oke.. 17inch lijkt me handig, als portfolio, voor Photo/Sketch/3D tools of voor je muziek/dj producties..

  20. Heet zoiets niet gewoon iPod Touch?!

    Geef mij maar een iPad XL ofzo!;)

  21. pssst.. ..samsung.. ..Een tijdje voor er een ipad kwam bedacht Apple een iPod touch, iPad nano is overbodig..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.