‘Samsung Galaxy Tab concurreert met iPad Nano’

De directe concurrent van Samsung's Galaxy Tab is niet de iPad, maar de iPad Nano. Dit beweert de Taiwanese krant Digitimes.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

ipad nanoDe directe concurrent van de Samsung Galaxy Tab is niet de iPad. Dit staat in een artikel van de Taiwanese krant Digitimes. “Het bedrijf richt de pijlen op Apple’s iPad Nano (zeven inch) en niet op het huidige model.” Volgens Digitimes wordt de iPad Nano binnenkort onthuld door Apple. Mogen wij deze betrouwbare krant geloven of zijn de geruchten uit de lucht gegrepen?

De geruchten op een rij: de iPad Nano weegt 500 gram (200 gram lichter dan de huidige uitvoering), krijgt een nieuwe ARM Cortex-A9-processor, een resolutie van 1024 bij 768 pixels en verschijnt eind 2010 of in het eerste kwartaal van 2011.

Daarnaast verschijnt de nieuwe iPad begin volgend jaar. Ook het grotere broertje van de iPad Nano krijgt een nieuwe ARM Cortex-A9-processor. Daarnaast behoudt de tabletcomputer het 9,7 inch scherm.

Als de Samsung Galaxy Tab geen directe concurrent wordt van de iPad, welke tabletcomputer wordt dat dan wel? Waarschijnlijk de Toshiba Folio 100, een tabletcomputer met een scherm van tien inch en een scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. In deze tablet-pc zit een indrukwekkende NVIDIA Tegra 2-processor.

Tijdens de IFA in Berlijn worden de eerste grote concurrenten van de iPad gepresenteerd. Blijft Apple de concurrenten voor of krijgt de tabletcomputer het moeilijk?

Via: Softpedia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 15:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.