Runeblade wordt een micro-rollenspel voor de Apple Watch

Runeblade wordt een rollenspel (RPG) voor de Apple Watch. In dit spel voor het kleine Apple Watch-scherm speel je 15 seconden per potje.

Runeblade screenshotDe voorverkoop van de Apple Watch is gestart, wat betekent dat er ook steeds meer apps voor het horloge in de App Store gaan opduiken. Maar ook gamers hebben wat aan het horloge: een aantal ontwikkelaars heeft namelijk gewerkt aan spelletjes die je op het horloge kunt spelen. Zo komt binnenkort Runeblade uit, een traditioneel en oersimpel rollenspel dat je steeds een paar seconden tussendoor kunt spelen om verder te komen.


Runeblade moet volgens de makers een spel worden dat je maandenlang speelt, maar in extreem korte sessies. Ieder potje duurt tussen de 5 en 15 seconden. Het bevechten van monsters en rondlopen in de wereld maakt je personage krachtiger, waardoor je later moeilijkere uitdagingen kunt aangaan. Net als in traditionele RPG’s, maar dan samengedrukt in micro-potjes. De game zal later in april gratis in de App Store staan.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=31pTC_sdqmU

Het idee achter Runeblade is vrij uniek, maar dit is niet het eerste Apple Watch-spel dat we op iCulture voorbij zien komen. Die eer gaat naar Letterpad, een woordspel van de makers van Tiny Tower. Daarnaast hebben een aantal game-ontwikkelaars de afgelopen maanden ook hun ideeën aangekondigd. Zo wordt BoxPop een puzzelspel met schaakstukken en maakt Hatchi van je Apple Watch een tamagotchi. Veel van deze games worden rond 24 april in de App Store verwacht – dan worden de eerste Apple Watches geleverd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 april 2015 om 20:12
Onderwerp
Categorie
Apps

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.