Reacties voor: ‘Ruim 640.000 Nederlanders verlieten Facebook in 2018’

Ook leegloop bij Twitter
In 2018 hebben ruim 240.000 Nederlanders hun Facebook-account opgezegd. Daarnaast is er een groep van 400.000 mensen die niet meer inlogt op Facebook en het account niet meer actief gebruikt. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2019. In Nederland zijn nog tien miljoen gebruikers actief op Facebook, meldt onderzoeksbureau Newcom.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Ik in ‘15. Rommel.

  2. Aflopende zaak met Facebook, en ik denk dat ze met het combineren van Facebook’s platformen uiteindelijk helemaal de nekslag wordt. Persoonlijk vind ik dat Facebook steeds raardere sprongen maakt. Ik ben in ieder geval al 2 jaar facebookloos en ik moet zeggen het bevalt me prima zo.

  3. Er was toen commentaar op dat Arjen Lubach niet voor elkaar had gekregen wat hij had gehoopt, iedereen Facebook opzeggen. Maar hij heeft wel degelijk wat bereikt, het bewustzijn bij de mensen gecreëerd dat het een rot platform is. Verwijderen ging mij toen wat te ver maar gebruikte het even daarvoor al aanzienlijk minder.

    Ik hoop nog steeds op een faillissement van Facebook. Dat is geen prettig bedrijf. Uber mag van mij ook verdwijnen.

  4. Heerlijk om dit te lezen 🙂 ik heb FB enkel nog ivm zakelijke pagina’s maar ben aan het overwegen deze ook op te zeggen. Waarschijnlijk is het valse hoop, maar ik gun heel FB (incl. Instagram, WA, en andere diensten van hun) een faillissement. In mijn ogen is FB een smerige ziekte van het internet waar we snel vanaf moeten.

  5. Wel bijzonder. Men zegt FB op maar begint wel massaal aan Instagram wat gewoon Facebook in een ander jasje is.

  6. Origineel geplaatst door PLI
    Wel bijzonder. Men zegt FB op maar begint wel massaal aan Instagram wat gewoon Facebook in een ander jasje is.

    Dit dus inderdaad.

  7. Origineel geplaatst door PLI
    Wel bijzonder. Men zegt FB op maar begint wel massaal aan Instagram wat gewoon Facebook in een ander jasje is.

    Totdat iemand weer wat nieuws verzint. De jeugd is snel uitgekeken op alles. Wordt steeds sneller dat je hun aandacht verliest helaas.. gaat ook ten koste van veel kwaliteit.

  8. Origineel geplaatst door Jochem
    …maar ik gun heel FB (incl. Instagram, WA, en andere diensten van hun) een faillissement. In mijn ogen is FB een smerige ziekte van het internet waar we snel vanaf moeten.

    Mooi gezegd. Het verbaasd me dat zoveel mensen er nog op zitten.

  9. Misschien er ook eens bij nadenken dat er ook mensen sterven die Facebook gebruiken en daardoor niet meer inloggen?

  10. Op Canvas (2de TV kanaal van de VRT (Belgie) en denk ook in Ned. te bekijken) is er een 3-delige reeks over FB.
    Eerste aflevering was op 21 jan, komende maandag deel 2.
    Je kan eerste aflevering herbekijken (er is ook een app – vrt.nu ) Interessant om te weten hoe ze de wereld kunnen beïnvloeden…..enzv. Om schrik van te krijgen 😉

  11. @Jochem: Wat houdt je nog tegen?

  12. Origineel geplaatst door Martin
    @Jochem: Wat houdt je nog tegen?

    Dat ik er af en toe nog klanten aan overhoud

  13. Ik heb het nooit gehad…..
    Geen liefhebber van social media , whats app is t enige wat ik gebruik omdat dat mms er ook heeft uitgewerkt en gratis is, maar sms jes zijn ook onbeperkt in t abonnement dus een sms je sturen kan ook prima wanneer t alleen om tekst gaat.

  14. Ik moet wel lachen om die negatieve reacties. Natuurlijk staat er een hoop rommel op Facebook (en ook op Twitter), maar dat hangt vooral af van wie je volgt! Je krijgt dus wat je zelf uitkiest en accepteert.

    Natuurlijk is het een feit dat Facebook, nét als Google, fors verdient aan de data die ze in de accounts bij elkaar spioneren, maar ook daar ben je voor een groot deel zelf bij!

    Als je je privacy-instellingen veilig afstelt en alleen Facebook vrienden of pagina`s accepteert die je kent en kunt vertrouwen, is er weinig aan de hand.

    En waar je last van hebt, kun je ontvolgen: zo simpel is het.

    Facebook is een ideaal medium om contact te houden met vrienden en familie overal ter wereld en om alles of iedereen te volgen die je interesseert.

    Deze cijfers vertekenen enorm. Alsof Facebook enorm daalt en Instagram enorm stijgt. Qua aantal klopt dat misschien, maar wat er echt aan de hand is dat jongeren, die minder te vertellen hebben en vooral foto’s met een paar woorden willen delen, in grote aantallen Facebook verlaten en inruilen voor Instagram en Snapchat.

    Maar Facebook stijgt juist fors bij een wat oudere doelgroep en misschien nog wel meer bij een nog oudere doelgroep, die nu pas de voordelen ontdekt. Hoe leuk is het voor oudere mensen om vanachter hun iMac of iPad te kunnen zien wat kinderen en kleinkinderen doen!

    Er komen dus ook honderdduizenden nieuwe Facebookers bij, alleen is het aantal jonge verlaters groter.

    Zo ook bij Twitter. Al die tieners die een paar jaar geleden onzinberichtjes stuurden over de lessen die ze volgden of wie er op wie verliefd was, zijn verdwenen naar Snapchat en Insta. En zo gauw er een nieuw populaire app komt verdwijnen ze weer daar naartoe.

    Wat overblijft zijn de meer ‘serieuze’ gebruikers op Twitter, die dit prima medium gebruiken voor snelle nieuwsvoorziening, dat vooral bij grote gebeurtenissen razendsnel informatie geeft. En ook hier geldt: de kwaliteit hangt af van wie je volgt. Volg je mensen die nepnieuws verspreiden, dan krijg je ook nepnieuws. Kwestie van ‘er even bijblijven’ en kritisch opletten!

  15. Door bijvoorbeeld Signal of Telegram te gebruiken kan je ook zo af van Whatsapp. Zeg tegen vrienden dat ze Signal kunnen installeren of smssen. De rest heb ik nooit gebruikt, ben dus helemaal FB vrij.

  16. Ik vraag me af hoeveel bedrijven er zitten onder die 10 miljoen gebruikers in het Nederland met 17 miljoen inwoners. Best veel waarschijnlijk anders zou bijna iedere peuter ook een account moeten hebben…

  17. Bedrijven, verenigingen, non-profit organisaties, buurtgroepen, stads- en dorpspagina’s voor cultuur, muziek, voor klussen, voor het ruilen en weggeven van tweedehands spullen. Iedereen kan heel makkelijk z’n eigen pagina maken en snel veel mensen bereiken.

  18. Ik heb het in 2012 drie weken gehad om eens te kijken wat het nu eigenlijk was, maar direct toch maar mee gestopt. Linkedin en whatsapp is meer dan genoeg.

  19. Goede zaak fb troep

  20. Mooie eerste stap, maar een druppel op de hete plaat. Zolang Instagram en Whatsapp nog op je toestel staan, lever je nog steeds data aan FB.
    En dan hebben we het nog niet gehad over de ergste privacyschender van allemaal: Google. Vergeleken met de datahonger van Google is Facebook maar een kleintje.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.