Reacties voor: Rovio reageert op spionagepraktijken NSA in Angry Birds

Rovio heeft gereageerd op de spionagepraktijken van de NSA via Angry Birds. Er wordt gepraat met de adverteerders die de data doorspelen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Goeie zaken. Al snap ik nog steeds niet waarom de NSA ons zou willen bespieden, vind ik toch dat wij de privacy moeten hebben om een spel te kunnen spelen. Als ze echt willen weten wat ik in mijn schild voer, moeten ze maar met zo’n zwarte auto met van die mannen met zonnebrillen en een zwart pak voor de deur komen staan.

  2. hahah hun zien de bui al hangen door nu al snel te reageren. NSA heksen jacht is begonnen

  3. Ik zie een bom makende terrorist nou niet echt angry birds spelen. Of zorgt het misschien voor het mikken tijdens het gooien van bommen?

    Ik denk gewoon dat de NSA het doet omdat het kan niet omdat iedereen een potentiële terrorist kan zijn.

  4. In het vorige artikel hierover stond dat er een aantal gegevens via die advertentienetwerk van derden ondervangen zouden worden. Zoals: seksuele geaardheid en politieke voorkeur.

    Dan vraag ik mij af: Hoe kunnen ze in hemelsnaam weten met of ik het bed deel met mannen of vrouwen en/of op wie ik stem. Gegeven dat ik Angry Birds speel.

  5. Iedereen met een smartphone is gewoon een verdachte terrorist. En als dat het niet is, willen ze gewoon weten wat jij allemaal uitspookt

  6. Origineel geplaatst door Puk
    In het vorige artikel hierover stond dat er een aantal gegevens via die advertentienetwerk van derden ondervangen zouden worden. Zoals: seksuele geaardheid en politieke voorkeur.Dan vraag ik mij af: Hoe kunnen ze in hemelsnaam weten met of ik het bed deel met mannen of vrouwen en/of op wie ik stem. Gegeven dat ik Angry Birds speel.

    Gezien het feit dat de NSA betere hackers in dienst heeft dan ons lief is en gezien de manier waarop ze te werk gaan, vermoed ik dat ze de advertenties die in sommige spelletjes worden getoond, misbruiken om je toestel te exploiten, zodat ze volledige toegang hebben tot al je gegevens, ook als je het spelletje weer hebt verwijderd. Als die hackers hun kennis op een “goede” manier zouden gebruiken, zouden we van iedere nieuwe iOS versie vanaf dag 1 een untethered jailbreak hebben…

  7. Ik ga expres die bommenvogeltjes afvuren de hele tijd, wie weet staan ze zo wel aan de deur!

  8. Heb alle Apps van hun verwijderd. Ciao.

  9. Origineel geplaatst door Puk
    In het vorige artikel hierover stond dat er een aantal gegevens via die advertentienetwerk van derden ondervangen zouden worden. Zoals: seksuele geaardheid en politieke voorkeur.
    Dan vraag ik mij af: Hoe kunnen ze in hemelsnaam weten met of ik het bed deel met mannen of vrouwen en/of op wie ik stem. Gegeven dat ik Angry Birds speel.

    Bijvoorbeeld via Tinder. Angry birds is naar een voorbeeld, het gaat om vele apps.

  10. Thanks voor de duiding!

  11. It’s not a bug. It’s a feature. Nu hoeven we geen geld meer uit te geven voor online back-up

  12. @Alfred: Sommigen van hen zijn betrapt op bv. digiroven van creditcards of inbraak bij Pentagon o.i.d. en moeten wel werken voor zulke agencies als ze niet de gevangenis in willen voor hun misdaden. Anderen van hen zitten juist bij zo’n agency voor het geld. En aan open-source jailbreaks valt geen geld te verdienen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.