Rovio reageert op spionagepraktijken NSA in Angry Birds

Rovio heeft gereageerd op de spionagepraktijken van de NSA via Angry Birds. Er wordt gepraat met de adverteerders die de data doorspelen.

Angry BirdsDocumenten van de NSA onthulden gisteren dat meerdere iOS-apps gebruikt worden om een profiel van een smartphone-gebruiker te maken voor spionagewerk. Eén van de genoemde apps die hiervoor wordt gebruikt is het immer populaire Angry Birds. In een reactie benadrukt Angry Birds-ontwikkelaar Rovio dat de spionnen gebruikmaken van advertentienetwerken van derden. Als de NSA via Angry Birds gebruikersinformatie kan verzamelen, dan kan dat volgens Rovio ook met miljoenen andere apps en mobiele websites.

In de reactie benadrukt Rovio geen gebruikersinformatie te delen met regeringsinstanties zoals de NSA of de Britse GCHQ. Rovio-CEO Mikael Hed vat het als volgt samen:

Het vertrouwen van onze fans is voor ons het allerbelangrijkst en we nemen privacy zeer serieus. We werken niet samen en delen geen data met spionagebedrijven waar ook ter wereld. Aangezien de informatie naar verluidt wordt verzameld via advertentienetwerken van derden, moeten we kijken hoe we de privacy van gebruikers kunnen garanderen zonder dat het een negatieve impact heeft op de advertentie-industrie.

Rovio gaat kijken naar de advertentienetwerken waar ze mee samenwerken, om te bepalen wie de gegevens doorspeelt aan de NSA. Of Rovio de samenwerking met deze advertentiepartijen zal verbreken blijft nog even in het midden liggen, maar er wordt in ieder geval een initiatief genomen om gebruikersgegevens beter te waarborgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2014, 15:26
Categorie Achtergrond
Onderwerp spionage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.