Gesprekken over Nederlandse iPad-scholen in buitenland

De Nederlandse iPad-scholen kunnen binnenkort wel eens in het buitenland te vinden zijn. Dat zegt mede-initiatiefnemer Maurice de Hond.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPad-scholen in buitenlandHet concept van de zeven Nederlandse iPad-scholen die in augustus vorig jaar hun deuren openden, kan binnenkort wel eens in het buitenland te vinden zijn. Dat zegt Maurice de Hond, mede-initiatiefnemer van Onderwijs voor Nieuwe Tijd, tegen NUtech. De Hond zegt gesprekken te hebben over het schoolconcept in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Afrika. Harde toezeggingen vanuit scholen zijn er echter nog niet.

“Ik ben niet verbaasd als er over een jaar in iPad-scholen zijn in tien landen”, aldus De Hond. Hij noemt de eerste resultaten op Nederlandse scholen goed en vindt ook de reacties in het buitenland ‘overwegend positief’.

Het nieuws komt op een dag dat de iPad-school in Breda min of meer stopt. De Brabantse Steve Jobsschool zegt tegen Omroep Brabant dat de iPad-scholen teveel met hun eigen ontwikkeling bezig zijn en zoekt liever een samenwerking met andere scholen. En ook: “We wilden af van het label iPad-school. Veel meer dan dat zijn wij een school voor gepersonaliseerd leren.” De school heeft dertien leerlingen.

Op 12 augustus vorig jaar opende de Steve Jobsschool in Breda haar deuren, samen met zes andere ‘iPad-scholen’ in de volksmond. De scholen hanteren een vrije aanpak. Zo kunnen scholieren bijvoorbeeld in verschillende weken vakantie nemen. In de intentie van de iPad-school verlopen zowel de lesstof als de opdrachten en begeleiding via de tablet. De school is 50 weken per jaar open van 7:30 tot 18:30 uur.

Lees meer over de iPad-scholen in ons artikel Eerste Steve Jobs-school opent zijn deuren.

Foto: Barrett Web Coordinator/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:34
Onderwerp school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.