Concepts Mephisto-schoenen

Deze schoenen zijn een hommage aan Apple-sneakers uit de jaren negentig

Wil je een paar originele Apple-schoenen kopen, dan ben je al snel meer dan 10.000 euro kwijt. Deze sneakers met de naam Concepts x Mephisto CCM-96 Match zijn erdoor geïnspireerd en kosten een stuk minder.

Apple gaf begin jaren negentig witte sportschoenen aan eigen personeel. Ze zijn in de loop van de jaren een verzamelaarsobject geworden en zijn daardoor onbetaalbaar geworden voor gewone consumenten. Bovendien ga je op zo’n collectors item niet zomaar rondlopen – nog even afgezien of het wel de juiste maat is. Een fabrikant speelt daar nu op in, met een serie sneakers die gebaseerd zijn op die van Apple.

Concepts x Mephisto CCM-96 Match

“We bieden een hommage aan de vroege dagen van personal computing”, aldus Concepts, de makers van deze schoenen. “Doe mee als we een commando geven om de Concepts x Mephisto CCM-96 Match te rebooten, te herformatteren en uit te voeren”. Het is wel duidelijk: deze sneakers zijn bedoeld voor computergeeks.

Concepts Mephisto-schoenen

De schoen is ontstaan uit een samenwerking van twee bedrijven: Mephisto en Concepts. Mephisto is een bekend schoenenmerk, dat je ook wel eens in Nederlandse winkels ziet staan. Het zijn vaak stevige veterschoenen in bruin en zwart. Concepts maakt schoenen die wat meer op straatcultuur zijn gericht, zoals skateboarding.

De schoenen zijn vrijwel gelijk aan die van Apple. Ze hebben uiteraard niet het Apple-logo uit de jaren 1976 tot 1998, maar het Mephisto-logo in regenboogkleuren. Zo doet het toch nog wat denken aan de Apple-sneakers. Op de zijkant staat het woordje ‘Concepts’, in hetzelfde lettertype dat Apple gebruikte. Voor als het niet meer zo duidelijk op je netvlies hebt: dit is het origineel:

Apple-sneakers

Je betaalt voor de nieuwe schoenen 390 dollar. Nog steeds prijzig, maar een heel verschil met de prijzen op veilingen. Mocht je interesse hebben in een dergelijke namaak hommage, dan zou je ook nog even kunnen wachten. Modehuis Versace zou namelijk ook plannen hebben om een soortgelijke Apple-sneaker te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2019, 8:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen historie, kleding
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.