Well Dressed app-icoon

Review: Well Dressed helpt mannen een geschikte outfit kiezen

Well Dressed wil het voor mannen makkelijker maken om geschikte kleding te kiezen, afgestemd op jouw smaak en persoonlijkheid.

Well Dressed app-icoonAls je de gemiddelde winkelstraat inloopt, word je overspoeld door allerlei kledingwinkels waarvan een groot deel gericht is op vrouwen. Volgens de ontwikkelaar van de app Well Dressed heerst het cliché bij mannen dat er weinig kledingopties voor hen zijn en juist daarin hoopt Well Dressed de helpende hand te zijn. De Well Dressed-app bestaat al twee maanden, maar is nu vertaald naar het Nederlands en bevat nu meer dan 50.000 verschillende artikelen die verkrijgbaar zijn in Nederlandse winkels.

Well Dressed: kies je outfit op een Tinder-achtige manier

Voordat je met Well Dressed aan de slag kunt, maakt de app een foto van je gezicht. Op basis daarvan bepaalt de app jouw ideale kleurenpalet. Desgewenst kun je je haar-, oog- en huidskleur aanpassen, mochten deze niet goed opgepakt zijn. Tevens kun je instellen voor welke gelegenheid je kleding aan het zoeken bent. De app houdt ook rekening met de weersomstandigheden en je ingestelde prijsklasse. Het hart van de app zit hem in de kledingadviezen die je voorgeschoteld krijgt. Op een Tinder-achtige manier kun je de voorgestelde combinaties liken of negeren.

Well Dressed: profielinformatie Well Dressed: kledingoverzicht

Elke keer als de app een outfit voorstelt, bestaat het uit een complete set van een broek, shirt, schoenen, jas en accessoire zoals een horloge of zelfs een paraplu. Mocht je slechts één bepaald artikel van de voorgestelde outfit leuk vinden, dan kun je deze ook vastzetten door er twee keer op te tappen. Ook kun je in de app inspiratie opdoen en zoeken naar populaire en nieuwe artikelen. Mocht je helemaal ondersteboven zijn van die ene broek, dan word je in de app doorgestuurd naar de betreffende webshop. Voorbeelden van Nederlandse webwinkels die we tegenkwamen zijn Zalando en Wehkamp.

Toch is de app niet geheel vlekkeloos. Het laden van voorgestelde outfits kan soms lang duren en daarnaast bevat de app enkele vertaalfoutjes of de originele Engelse teksten. Ook is het jammer dat Well Dressed niet klaar is voor de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Een andere gemiste kans is dat de app niet geoptimaliseerd is voor de iPad, want dat had het shoppen net wat praktischer gemaakt. Desalniettemin zul je met Well Dressed geen modeflater slaan.

Well Dressed: mijn kleding   Well Dressed: inspiratie

Overigens is er onlangs een app verschenen van kledingzoekgigant Kleding.nl. In deze app, die voor zowel mannen, als vrouwen, als voor kinderen handig is, zoek je zelf naar nieuwe kleding. Hoewel deze app ook gekoppeld is aan bekende webshops zoals Zalando, geeft deze geen persoonlijke suggesties op basis van een profiel. Deze app is wel aangepast voor de iPad en de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Conclusie Well Dressed review

Well Dressed is een leuke app om nieuwe inspiratie op te doen voor een geschikte outfit, voor elke gelegenheid en stijl die je kunt bedenken. De Tinder-achtige benadering is origineel en goed gekozen, maar het is jammer dat het laden van de outfits soms wat lang duurt. In de app kun je ook al je favoriete kleding opslaan in je virtuele kledingkast, waarin alles gesorteerd wordt op kledingtype. Dit is handig als je net dat ene toffe kledingstuk tegenkomt, maar op dat moment niet in de gelegenheid bent het direct aan te schaffen. Je kunt complete outfits zelfs delen met vrienden, maar helaas kan dat niet via de bekende kanalen zoals Twitter en Facebook. Tot slot is het spijtig dat de app geen schoonheidsprijs zal winnen, onder andere doordat de app niet geoptimaliseerd is voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Pluspunten

  • Leuke benadering voor uitzoeken van outfits
  • Favoriete outfits en kledingstukken opslaan in virtuele kledingkast
  • Grote verscheidenheid aan Nederlandse winkels

Minpunten

  • Niet aangepast voor iPhone 6 (Plus) en iPad
  • Werkt niet altijd even soepel
  • Onduidelijkheid of getoonde prijzen altijd de laagste zijn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2015, 20:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen kleding, lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.