Reacties voor: Rogue Amoeba dreigt te stoppen met iPhone-applicaties

Rogue Amoeba heeft het gehad met ontwikkelen van iPhone-applicaties. De update van Airfoil Speakers Touch heeft lang geduurd en werd driemaal afgewezen, vanwege foto's van Apple-producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Cydia?? 🙂

  2. Tja… deels heeft hij natuurlijk gelijk, aan de andere kant schiet niemand hier iets mee op. Het zal Apple niks uitmaken, het is hooguit een mediastunt voor hemzelf. (En aangezien negatieve publiciteit niet bestaat, is dit enkel positief voor hemzelf.)

  3. De grootste amoebe’s zitten bij Apple elke keer weer nieuwe bezwaren te verzinnen.
    Waarom niet alle bezwaren in 1 keer op een papiertje (of een briefkaart) geschreven – dat gaat nog sneller

  4. Ben het met Rogue Amoeba eens dat het goedkeurings-proces van Apple bagger is, alleen vind ik de optie om die nou helemaal weg te halen wel een beetje té.

    Straks staat de App Store vol met allemaal misleidende omschrijvingen, 18+ apps en crashende apps

  5. @Jonathan Hogervorst: dat negatieve publiciteit niet bestaat is een fabeltje. Een recent voorbeeld is MS Vista of de VVV in Kenia, maar ouder bestaat ook in overvloed (Exota of Buckler bv.). Zeker met de opkomst van internet waar je de gevolgen van negatieve publiciteit heel moeilijk kunt sturen is PT Barnum’s motto onzin geworden – voor zover het ooit al waar was.

  6. Android apps maken !?!

  7. apple moet niet zo moeilijk doen ipv domme schiet en scheet apps goedkeuren.
    en wat vind je nou positief aan de publiciteit dat er weinig tot geen updates meer gaan komen! dan hoef ik een app niet meer te kopen. ik zeg ook cydia!

  8. Origineel geplaatst door iSam77
    apple moet niet zo moeilijk doen ipv domme schiet en scheet apps goedkeuren.
    en wat vind je nou positief aan de publiciteit dat er weinig tot geen updates meer gaan komen! dan hoef ik een app niet meer te kopen. ik zeg ook cydia!

    Of apps waar ze heel groot op het icoontje zetten: SALE
    Nee, mooi naar cydia gaan

  9. “tegenover elke gefrustreerde iPhone-ontwikkelaar die opstapt, staan duizend nieuwe ontwikkelaars die zich aanmelden.”

    groot gelijk, dus tegenwoordig is zo’n opstap poging alleen maar advertentie voor je producten.

  10. Ik zou ook stoppen. Maar Apple icoontjes gebruiken? So what? Het is toch een Apple product? (voor Apple eigenlijk)

  11. “tegenover elke gefrustreerde iPhone-ontwikkelaar die opstapt, staan duizend nieuwe ontwikkelaars die zich aanmelden.”

    Aha, daar moet je het dus als Developer mee doen.
    Baan opzeggen, zien dat je door Apple “geaccepteerd” wordt, meedoen, hopen dat je app ook “geaccepteerd” wordt en die dan tussen de miljoen andere zien te proppen.
    Nou sorry Apple, daartegenover staan duizend andere opportunities die ik dan eerder nastreef.

  12. Origineel geplaatst door Joostmans
    “tegenover elke gefrustreerde iPhone-ontwikkelaar die opstapt, staan duizend nieuwe ontwikkelaars die zich aanmelden.”Aha, daar moet je het dus als Developer mee doen.
    Baan opzeggen, zien dat je door Apple “geaccepteerd” wordt, meedoen, hopen dat je app ook “geaccepteerd” wordt en die dan tussen de miljoen andere zien te proppen.
    Nou sorry Apple, daartegenover staan duizend andere opportunities die ik dan eerder nastreef.

    Dan moet je dan zeker doen. Je zou een dief van je eigen wallet als je het niet deed. Tenzij er natuurlijk geen betere oppertunities zijn ondanks het in jouw ogen een slechte goedkeuringsproces.

  13. Om eerlik te zijn, ik vind Apple een beetje te arrogant worden. Mensen in mijn omgeving zeggen al, de iPhone is best mooi, maar de volgende telefoon wordt weer van een ander merk.
    En ik ben het daar eigenlijk wel mee eens. Ik vind het alleen zo jammer omdat de iPhone zoveel potentie heeft!

    Maar denk even aan hoe we worden beperkt door Appl:
    – bluetooth werkt zeer beperkt
    – geen tethering mogelijk
    – mag niet zelf kiezen of je apps gelijktijdig draait
    – alleen apps via de apple store
    – geen 18+ apps,..he als ik porno op mijn telefoon wil dan wil ik dat er op kunnen zetten, en dan wil ik niet beperkt worden door die amerikaanse sex-o-foben – die ‘s nachts zich wel op internet ….etc)
    – …zo kan ik nog wel even doorgaan.

    Sommige mensen schrijven, dat er voor iedere gefrustreerde ontwikkelaar die opstapt er weer duizenden klaar staan om te beginnen. Nau dat is dus exact de reden waarom Apple misbruik kan maken van hun macht. En we in feite die censuur min of meer accepteren.
    We krijgen in de huidige samenleving de censuur niet meer opgelegd door de overheid (zoals in DDR) maar door grote multinationals. En we doen er allemaal aan mee…..als makke schapen…

  14. @IJack

    Dan moet je zeker een andere telefoon kiezen. En over potentie gesproken. Android, symbian, wm, webos hebben veel meer potentie. Want veel potentie van de iPhone OS wordt al benut. Tuurlijk is er nog meer potentie maar volgens mij is Apple één van de weinige die zoveel potentie benut van zijn mobiele OS. Dan zijn de voorbeelden die missen die je benoemt niks bij. Bluetooth kan makkelijk verbeterd worden, multi process archtecture is ook door een software update mogelijk. Ga zo maar door. Alle andere systemen hebben hele andere (ergere) problemen en beperkingen die je niet zomaar oplost.

  15. Ooit zat de hele Mac wereld op Quark Xpress. Hun prijzen evenaarden hun hoogmoed. Zij waren groot geworden door toevoegen van scripting en dachten dat ze onaantastbaar waren.

    Bij Apple lijkt momenteel alles mee te zitten. Met als bekroning Steve Jobs verkozen tot CEO van de eeuw.

    Het lijkt mij een goed moment voor bezinning.

  16. Maemo 5 apps gaan maken 😀

  17. Eigenlijk heeft Rogue Almoeba haar bestaansrecht te danken aan gebreken van Apple. Audio HiJack gebruik je om muziek “what you hear” op te nemen, iets wat in OS X niet kan maar Windows al sinds versie 0 wél kan.

    Airfoil netzo. Alleen omdat Airport alleen AirTunes (uitsluitend muziek in iTunes) ondersteunt is er vraag naar de applicaties van dit bedrijf. We willen immers ook audio van Films en TV Shows uit iTunes kunnen streamen, en geluid vanuit andere appicaties (nogmaals: what you hear).

    Als Apple zich écht iets van dit bedrijf aantrekt zorgt ze dat het haar software helemaal afmaakt, en RA kan sluiten 🙂

  18. Nou dan stoppen ze toch lekker.

  19. @Niels: Audio Hijack Pro kan wel wat meer dan wat er standaard in Windows zit qua opnamemogelijkheden.
    Heb je al die filters enz .. al gezien die je op een grafische kan chainen? Ook dat een opname moet stoppen als er x seconden geen geluid is geweest is ooo zo handig als je zoals ik regelmatig oude opnames wil digitaliseren.
    Kvind het samen met de andere programma’s van Rogue Amoeba echt su-per!

  20. Bij Apple lijden ze aan hoogmoedswaanzin!

    Kwestie van tijd als je het mij vraagt.

    Nu is het Apple maar over een jaar of twee / drie zijn de concurrenten net zo ver of verder.

    Vind de iPhone echt fantastisch, jammer van die arrogantie waardoor ik als gebruiker wordt beperkt.

  21. Ik hoopte even dat je met deze app audio vanaf je iphone naar een airport express kon sturen maar dat is dus niet zo begrijp ik,jammer.

  22. @Ijack
    Niets houdt je tegen om als mak schaap met een ander platform mee te lopen.
    @Peet
    Kwestie van tijd, dus over 3 jaar is apple geen 3 generaties verder?

    toe nou even jongens, hebben jullie ooit! een telefoon gekocht die binnen 1 jaar al 10? updates heeft gehad qua software, met steeds meer mogelijkheden?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.