Rogue Amoeba dreigt te stoppen met iPhone-applicaties

Rogue Amoeba heeft het gehad met ontwikkelen van iPhone-applicaties. De update van Airfoil Speakers Touch heeft lang geduurd en werd driemaal afgewezen, vanwege foto's van Apple-producten.

airfoil speakersSoftware-ontwikkelaar Rogue Amoeba is van plan om te stoppen met het ontwikkelen van iPhone-applicaties. Dat heeft ermee te maken dat ze ontevreden zijn over het goedkeuringsproces van Apple. In juli diende Rogue Amoeba de applicatie Airfoil Speakers Touch in, maar na drie afwijzingen en het steeds verder terugschroeven van de functionaliteit is de ontwikkelaar het zat. Airfoil is een applicatie waarmee je streaming audio vanaf een computer op de iPod touch (of iPhone) kunt afspelen. Een eerdere versie was al beschikbaar in de App Store, maar Apple maakte problemen omdat de update afbeeldingen van Apple-producten bevatte.

Die afbeeldingen (te zien op het screenshot hiernaast) waren echter ook al in de eerste versie van de applicatie aanwezig, die wat bugs vertoonde zodat de ontwikkelaar graag snel de update 1.0.1 wilde uitbrengen. Bij de eerste versie maakte Apple geen bezwaar tegen de afbeeldingen. Stream je bijvoorbeeld de muziek via een iMac met Firefox, dan krijg je in de applicatie een afbeelding van een iMac te zien, met een Firefox-symbooltje. Toen de applicatie voor de eerste keer werd afgewezen duurde her vier weken voordat een ongewijzigde update opnieuw werd afgewezen. Daarna probeerde Rogue Amoeba rechtstreeks contact met Apple op te nemen, maar zonder succes. Nadat alle afbeeldingen waren weggehaald werd de applicatie alsnog goedgekeurd. Alle afbeeldingen van Apple-producten zijn nu vervangen door het logo van de Electronic Frontier Foundation (EFF), die linken naar een pagina waarin wordt uitgelegd wat er aan de hand is.

airfoil speakersDe ontwikkelaar vindt dat Apple het goedkeuringsproces helemaal moet afschaffen, de goedkeuring moet versnellen of slimmer moet aanpakken. Nieuwe iPhone-applicaties van Rogue Amoeba zijn niet gepland en er zullen ook maar zelden nog updates komen voor de huidige apps. Maar heeft het zin om te klagen? Eigenlijk niet: Facebook-ontwikkelaar Joe Hewitt die ook net is gestopt met het ontwikkelen voor de iPhone zegt: tegenover elke gefrustreerde iPhone-ontwikkelaar die opstapt, staan duizend nieuwe ontwikkelaars die zich aanmelden. De iPhone is een niet te stoppen trein, hoe hard we ook klagen.

Rogue Amoeba zit niet meteen zonder werk; ze maakten eerder applicaties voor de Mac, zoals Audio Hijack Pro en Fission.

Downloaden: Airfoil Speakers Touch (gratis)
Meer info: blog Rogue Amoeba

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2009, 22:28
Categorie Apps
Onderwerpen airfoil, rogue amoeba, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.