Student maakt hydraulische deuropener met iPhone-bediening

Student Chris Varenhorst heeft een hydraulische deuropener gemaakt, die de deur van zijn studentenkamer opent zodra hij op het Door-icoontje op zijn iPhone tikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

idoorStudent Chris Varenhorst heeft een slimme manier bedacht om de deur van zijn studentenkamer te openen: met elektronische en hydraulische componenten bouwde hij een automatische deuropener. Hiermee kan hij op afstand zijn deur openen.


idoor iphone projectOp zijn persoonlijke blog vertelt Chris dat het leven op MIT (een van de bekendste technische universiteiten) nogal zwaar kan zijn. Als hij terugkomt bij zijn studentenkamer wil hij geen tijd verspillen met het openen van de deur. Als hij op het deur-icoon op zijn iPhone tapt gaat de deur vanzelf open.

Zijn er geen andere mensen in de buurt, dan kan Chris ook op de deur kloppen. Een vibratiesensor checkt of de juiste volgorde van klopsignalen is gegeven, waarna de deur opent. Na 9 maanden gebruik is Chris nog steeds tevreden over zijn oplossing, al heeft hij wel wat kritiekpuntjes: als er muziek uit zijn speakers komt begint de deurknop te bewegen.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2009, 14:24
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.