apple logo rood

Rode Apple Store-logo’s: steun vandaag het Aids-onderzoek met rode producten en apps

De Apple Stores wereldwijd hebben vandaag een rood logo, vanwege Wereld Aids Dag. Je kunt roodgekleurde apps en producten kopen.

Wereldwijd zijn de Apple Stores vandaag rood gekleurd, als symbool voor de steun aan Wereld Aids Dag. In Australië kleurden de logo’s op de Apple Stores als eerste rood. Apple doet dit sinds 2012, om te herdenken dat er meer dan 35 miljoen mensen zijn gestorven aan het virus. Naar schatting zijn er momenteel zo’n 34 miljoen mensen besmet. Niet alle Apple Store-vestigingen doen mee, want bij de Apple Store in Haarlem zagen we vanochtend nog geen rood logo. De Apple Store in Amsterdam heeft vandaag wel de logo’s roodgekleurd en op de tafels liggen rode accessoires uitgestald, waarmee je geld doneert aan Aids-onderzoek.

apple logo rood

Bovenstaande foto toont de Apple Store in het IFC-winkelcentrum in Hong Kong. Apple steunt al 26 jaar de strijd tegen Aids, maar het is nog maar sinds kort dat ook het logo wordt aangepast. De enige andere gelegenheid was tijdens Earth Day, toen het blaadje boven de appel groen kleurde.

Doneren via apps

Maar het gaat natuurlijk om de strijd tegen Aids en wat jij er als Apple-gebruiker aan kan doen. Vandaag geeft Apple een percentage van alle verkopen weg aan (PROJECT)RED en er zijn talloze appmakers die ook meedoen aan de actie. Telkens wanneer je deze week een app koopt die deel uitmaakt van (PRODUCT)RED gaat 100% van de opbrengst naar het Wereld Aids Fonds. We schreven daar eerder over:

apps_for_redApp Store kleurt rood voor Wereld Aids Dag 2014

Vanwege deze actie deed Apple dit jaar buiten de VS niet mee aan Black Friday. Wel waren er diverse andere winkels die Black Friday-koopjes hadden. Vandaag is Cyber Monday in de VS, de dag waarop Amerikanen hun kerstcadeaus online bestellen. Voor Apple betekent het dat de omzet die vandaag wordt gedraaid gedeeltelijk naar Aids-onderzoek gaat. Dit geldt ook voor de Nederlandse en Belgische online Apple Store.

Wat je zelf kunt doen

Behalve het aanschaffen van apps kun je vandaag ook bij de Apple Store heel veel rode accessoires vinden. Op de tafels zullen rode iPhone- en iPad-hoesjes zijn uitgestald, waaronder deze:

rode-producten-wereld-aids-dag

Bij deze producten betaal je dezelfde prijs, maar een deel van de winkelprijs gaat naar Aids-onderzoek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2014, 9:47
Categorie Apple
Onderwerpen aids, apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.