Retail-topman Jerry McDougal vertrekt bij Apple

Apple Retail VP Jerry McDougal is vertrokken bij Apple. McDougal was verantwoordelijk voor veel onderdelen van de Apple Store: retailmarketing, product merchandise, operationele zaken, diefstalpreventie en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mcdougalApple’s vice-president voor retail, Jerry McDougal, is na twaalf jaar vertrokken bij Apple. McDougal speelde een belangrijke rol in het succes van de Apple Store: hij was rechterhand van senior vice-president retail Ron Johnson en maakte kans om Johnson te vervangen toen die naar winkelketen JC Penney overstapte. In plaats daarvan stelde Apple voormalig Dixons-topman John Browett aan, die inmiddels alweer is vertrokken. McDougal vertrok afgelopen vrijdag, waarbij als reden werd gegeven dat hij meer tijd met zijn gezin wilde doorbrengen. McDougal was verantwoordelijk voor retailmarketing, product merchandising, operationele zaken binnen winkels, loyaliteitsprogramma’s voor klanten en het voorkomen van winkeldiefstal.

McDougal is inmiddels vervangen door Jim Bean, Apple’s vice-president financiën. Die werkt al 15 jaar bij Apple en begrijpt volgens woordvoerder Steve Dowling de bedrijfscultuur en de focus op klantenservice goed. Apple heeft ondertussen moeite om de juiste persoon te vinden op retail, sinds Ron Johnson is vertrokken. Na het vertrek van Browett is de rol niet opnieuw ingevuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2013, 11:49
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.