‘iPad mini populair kerstcadeau voor kinderen’

De iPad mini was afgelopen kerst vermoedelijk een veel gevonden kerstcadeau voor kinderen.

iPad mini kidDe iPad mini is niet alleen een leuke nieuwe gadget voor de gemiddelde Apple-fanaten: ook een hoop kinderen vonden onder de kerstboom afgelopen december waarschijnlijk een iPad mini. Dit blijkt uit statistieken van Kindertown, een kindvriendelijke variant op de App Store. Het aantal Kindertown-bezoekers met een iPad mini groeide in de periode vlak voor tot vlak na kerst met 272 procent, een percentage dat bij de iPad vierde generatie met slechts 190 procent groeide.

Kindertown 1

Kindertown noemt hoge percentages, maar kijkt daarbij naar de groei in gebruikers. De algemene gebruikersgroepen met een iPad mini en iPad 4 waren in de praktijk niet zo groot: het aantal iPad mini-bezitters op Kindertown hangt nu tegen de vijf procent aan, terwijl de iPad 4 bijna 6 procent bereikt.

Kindertown 2

De cijfers van Kindertown zijn desalniettemin interessant, omdat ze laten zien hoe vaak de iPad mini ten opzichte van andere iDevices na kerst werd geactiveerd. Het feit dat de app linkt naar apps voor kinderen, wijst er op dat veel van de nieuw gebruikte iPads vooral voor kinderen bedoeld is. Dit hoeft overigens niet altijd het geval te zijn: een pas gekochte iPad mini kan ook gewoon voor papa en mama zijn, die er voor de kleine ook eventjes een app op installeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2013, 10:06
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.