Reacties voor: Release iPad 2 in Tsjechië naar 25 april, internationale release onder druk?

Op de Tsjechische iPad 2-pagina heeft Apple de releasedatum aangepast naar 25 april in plaats van de eerder bekendgemaakte 25 maart.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. Het zal toch niet waar zijn he!!

  2. dat word weer uitstellen, let maar op

  3. Ach Nederland Duitsland Frankrijk Engeland zullen wel blijven samen een paar andere rijke landen. Tsjechië is niet echt een rijk land, dus het is te verwachten dat de Balkan eerder wordt uitgesteld.

    Ik kan echter niet meer wachten hier op de nieuwe iPad. Nog een hele week. Hoop dat ik optijd heb gereserveerd bij de ivizi. Zodat ik volgende week met een 64Gb 3G versie de deur uit loop!!

  4. Mocht dat hier gebeuren dan wachten we toch gewoon een maandje met aanschaf van de iPad 2. De iPad (eerste generatie) verkoop ik toch niet.

  5. Heb net bij dixons besteld. Alles vooraf betaald. Hoop dat het niet word uitgesteld. =(

  6. Ben toch blij dat ik hem hier al heb liggen 🙂

  7. Gisteren wisten ze mij in Fnac te zeggen dat de release minstens 3 weken is uitgesteld door de problemen in Japan.

  8. Buiten de hoge vraag is het natuurlijk ook waarschijnlijk dat Japanse toeleveringsbedrijven op dit moment te maken hebben met de naweeën van de aardbeving. Met name stroomuitval is natuurlijk niet echt bevorderlijk. Link

  9. tja, dat word heel de nacht in de kou wachten als een zwerver voor een APR om een ipad te scoren (:

  10. Origineel geplaatst door Matjas
    Gisteren wisten ze mij in Fnac te zeggen dat de release minstens 3 weken is uitgesteld door de problemen in Japan.

    Het woord Fnac zegt ook al genoeg. Die zetten u in het zak waar je bij staat. Afwachten tot komende vrijdag is de boodschap ;). Daarnaast is het nu ook geen ramp als hij uitgesteld wordt omwille van de gebeurtenissen in Japan, naar mijn inziens gaat de hulp en dergelijke voor op het aanschaffen van luxegoederen.

  11. Had dit inderdaad een paar uur gelezen op 9to5mac (en gepost in een topic op iPadclub)

    Toch vraag ik me af hoe dit werkt?! Ik had toch echt verwacht dat de iPad’s bestemd voor NL nu wel hier in de buurt zouden zijn…

  12. hahahaha daarom doe ik het nog maar ff met de ipad 1

  13. Mijn maat(werkzaam in de vracht op schiphol) wist mij te melden dat hij vorige week al pallets vol ipads 2 heeft binnen gekregen in de loods.

  14. @Ron:

    Dat bedoel ik…
    Al had ik zelf gedacht dat ze met een bootje zouden komen 🙂

  15. apple have to remember they are an international company , so what if the us stock is gone , apple have to think about outside the us more as they will sell more outside the us than the us sales , apple has to keep to its promises and not just keep us waiting so that the overweight yanks get thiers first , they can wait as well ( i dont myself want an ipad 2 as i have the ipad 1 which is good enough )

  16. Er is wel degelijk een lading voor Nederland alleen is het naar lange na niet genoeg, zoals Ron al heeft gezegd is er inderdaad een lading.
    Nou zullen toch nog veel mensen moeten wachten op hun geliefde ipad.

  17. Origineel geplaatst door Ron
    Mijn maat(werkzaam in de vracht op schiphol) wist mij te melden dat hij vorige week al pallets vol ipads 2 heeft binnen gekregen in de loods.

    had hem nou gevraagd om pics. zou wrs eigen artikel op ipadclub gekrege 🙂

  18. Dames en heren,

    Het ding word in China gemaakt, niet in Japan. Volgens mij hebben ze daar nog geen last van Tzunami’s of stroom uitval

  19. ik had apple nederland gister gebeld en ze zeiden dat 25ste gewoon vast staat en geen uitstel

  20. Net bij de lokale premium reseller geweest. Release gaat volgens hen gewoon door.
    Reserveren mag nog steeds niet (pas vanaf de 28e) en zijn mededeling was: “vanaf 0:00 uur is het de 25e, dus misschien gaan we dan wel open….houdt onze site in de gaten” …

    Ik denk niet dat ik daar zin in ga hebben, of misschien … 🙂

    We zullen zien!

  21. @nibs: You speak good English huh :)?

    Achja, ik zou me niet al te veel zorgen maken in de release voor de Benelux… Hij komt gerust en moest het niet zo zijn dan zou Apple al lang iets op ‘onze Apple-sites’ geplaatst hebben.

  22. Origineel geplaatst door Harm
    Net bij de lokale premium reseller geweest. Release gaat volgens hen gewoon door.
    Reserveren mag nog steeds niet (pas vanaf de 28e) en zijn mededeling was: “vanaf 0:00 uur is het de 25e, dus misschien gaan we dan wel open….houdt onze site in de gaten” …Ik denk niet dat ik daar zin in ga hebben, of misschien … We zullen zien!

    En waar is Lokaal? 😉

  23. Als er uitgesteld wordt dan wordt dat om dezelfde reden gedaan als waarom het nu in Japan is uitgesteld. Dat land is er nog altijd niet bovenop en dat zal nog wel een aantal maanden zo blijven. Apple ondervindt hier ook hinder van omdat zij gebruik maken van geheugen van Toshiba. Toshiba zit in Japan en kan nu niet echt leveren. Door het tekort aan stroom moet men de stroom rantsoeneren waardoor er geen geheugen gemaakt kan worden. Je moet ze namelijk per batch maken waarbij er niets mis mag gaan, dus ook geen stroomuitval. Daarnaast is het door alle puinzooi en het verlies van mens en materieel een zeer grote opgave om de producten te verschepen. Enige oplossing is tijdelijk overstappen naar een andere fabrikant en dat is iets wat ook vrij lastig kan zijn gezien de contracten die zijn afgesloten. Op gebied van (foto)camera’s is de situatie nog wat ernstiger omdat meer dan 75% van de industrie zich in Japan bevindt.

    Wellicht dat e.e.a. al onderweg was per schip/vliegtuig naar diverse landen. Dan is er wel enige voorraad. Verwacht de komende tijd enorme schaarste in elektronica (en met name foto apparatuur) wat helaas ook hogere prijzen met zich mee zal brengen. Pas als Japan productie en logistiek weer op orde heeft zal dit zich ook allemaal weer vlot trekken. Hoe lang dat gaat duren is nu nog niet te zeggen (zeker niet gezien de situatie in de centrale Fukushima I).

  24. Volgens mij is de release uitgesteld omdat het nu niet gepast is om dit nu in Japan te doen. En niet omdat er schaarste is mbt onderdelen. a href=”#comment-32884″>ppl:

  25. Origineel geplaatst door Ron
    Mijn maat(werkzaam in de vracht op schiphol) wist mij te melden dat hij vorige week al pallets vol ipads 2 heeft binnen gekregen in de loods.

    Heeft jou “maat” er ook bij gezegd dat Schiphol een “overslag” luchthaven is en dat ze daardoor helemaal niet bestemd hoeven te zijn voor de Nederlandse markt.

  26. @Harm:

    Ik hoop dat ze ‘m eerder opengooien die winkel want dan hoef ik niet als een zwerver heel de nacht voor de APR te wachten:p

  27. Origineel geplaatst door willem
    @Harm: Ik hoop dat ze ‘m eerder opengooien die winkel want dan hoef ik niet als een zwerver heel de nacht voor de APR te wachten:p

    😉

  28. Ik hoop van niet!!! maar ik denk dat ze de iPad 2 gaan uitstellen in Belgie,Nederland enz.. Zoals ze in de tijd hebben gedaan met de iPhone 4 . Toen was de iPhone 4 ook alleen te verkrijgen in Frankrijk en Engeland waar er veel Applestores zijn. Mijn broer was nog gisteren in Applestore (Louvre) Daar zij de verkoper dat de ipad 2 in Frankrijk nog altijd de 25ste verwacht wordt, maar hij zij er ook bij dat hij denkt dat er wel enkele Europese landen en delay zullen krijgen voor de ipad 2 door het tekort aan ipad’s in de VS. Blijkbaar is Tsjechië als eerste aan de beurt 🙁

  29. Nee. Maar wat wil je eigenlijk zeggen?

  30. Heb er niet bij geschreven dat ze voor nl waren.

  31. Ben zelf werkzaam bij de Media markt.
    Ook bij ons op de vloer wordt al gemeld dat er uitstel komt.

  32. @Nono Bij welke MM werk je?

    In het UK topic op macrumours zeggen veel mensen dat ze toch bevestigd hebben gekregen dat levering wel doorgaat. Maar in de keynote zou er al iets zijn geweest met een dia met de landen die op de 25e de release zouden hebben, maar vervolgens kwam een dia met 5 landen die benadrukt werden? (uit mijn hoofd UK, Duitsland, frankrijk en dan nog 2 …)

    Of het iets betekent; geen idee…ik heb t ook maar gelezen…

  33. @Harm:

    Groningen.
    En hier worden al wat acties rondom het uitkomen van de Ipad2 uitgesteld, zoals de grote countdown display.

    Naar verluid zijn er wel ipads Europa aan het binnen stromen maar gewoon nog veel te weinig.

  34. @Nono

    Klinkt niet positief!

    Verwacht dat we maandag/dinsdag pas echt wat meer zullen weten…

  35. Origineel geplaatst door Woutert
    Heb net bij dixons besteld. Alles vooraf betaald. Hoop dat het niet word uitgesteld. =(

    En hopen dat dixons in de tussentijd niet failliet gaat….. hahaha

  36. 25 mrt veel landen geleverd zij Steve waaronder high volume countries (landen waar dus vele ipads 2 worden afgeleverd) UK,Germany,France,Canada,Australia.,Japan(lJapan is uitgesteld zoals bekend)
    In deze landen gaat het dus sowieso door neem ik aan

  37. Jammer, had gehoopt het met Pasen mee te kunnen nemen :'(
    Was hier meteen al bang voor (ondanks herhaalde geruststellingen op Twitter, van o.a. IpadNL). Blijf hopen op vrijdag, lukt het dan niet dan reken ik pas op juli/aug ’11. :'(

  38. 25 Juni dat is een veel gehoord gerucht bij ons op de werkvloer

  39. @Nono:

    Lijkt me niet logisch dat Tsjechie 25 april wordt en wij pas twee maanden daarna.

  40. Ik hoorde van de Apple dealer tegenover mij dat ze vrijdag pas vanaf 17:00 verkocht mogen gaan worden. Niet om 09:00 uur en al helemaal niet om 00:00 uur ‘s nachts….

  41. Origineel geplaatst door Nono
    25 Juni dat is een veel gehoord gerucht bij ons op de werkvloer

    Nu vertrouw ik die info van jou collega’s niet meer;) een hele geruststelling.

  42. Als Apple de iPad 2 uit zou stellen denken jullie dan niet dat ze de datum op Apple site zouden veranderen ! Als hij echt uitgesteld zou worden dan hadden ze datum nu al aangepast en dat is niet het geval !! Apple gaat echt op het laaste moment de datum veranderen !

  43. iPad 2

    Apple heeft nog geen commentaar gegeven over de lancering op 25 maart in andere landen waaronder Nederland. De populariteit van de tabletcomputer in de VS is groter dan verwacht, dat zorgt al voor tekorten. Een aantal onderdelen van de iPad worden bovendien in Japan geproduceerd.

    Een analist beweert tegenover Apple Insider zelfs dat de iPad 2 vertraagd zou kunnen zijn tot juni 2011. Ook bedrijven als Toshiba, Nikon, Sony en Sharp hebben veel fabrieken in Japan.

    Vooral het tekort aan chips zou kunnen zorgen voor problemen. Directeur Peter Bauer van de Duitse chipmaker Infineon gaf eerder deze week aan dat hij verwacht dat er schaarste ontstaat op de chipmarkt. Het Zweedse Ericsson sluit zich aan bij deze verwachting.

  44. Meneer1: mn maat bij vliegveld heeft er al pallets vol mee zien komen.
    Meneer2: de media markt denkt vertraging.

    Allemaal speculatie maar dat apple japan en tjechie overslaat voorlopig, maakt me wel weten dat de voorraad niet ZO groot gaat worden…

  45. Origineel geplaatst door Onno
    Ik hoorde van de Apple dealer tegenover mij dat ze vrijdag pas vanaf 17:00 verkocht mogen gaan worden. Niet om 09:00 uur en al helemaal niet om 00:00 uur ‘s nachts….

    En om 18:00 sluiten de winkels normaal gesproken…nee ik denk niet dat ik hier wat waarheid in vind..

  46. ik ben bij 3 winkels bij mij in de buurt geweest (mediamarkt, ljs en ifactor) ze zeiden allemaal tegen mij dat het vrijdag gewoon door zou gaan en dat alle reserveringen nog gewoon blijven dus ik denk niet dat Apple het vrijdag gaat uitstellen.

  47. Ik woon zelf in Nederland en ik denk dat er wel degelijk een lading is binnengekomen in NL. Ik heb een winkel in Belgie opgebeld en ik vroeg ze hoe het zat met de ipad 2 bij hun. Ze zeiden gewoon dat de lading deze week gewoon binnen zou komen en gewoon op vrijdag wordt verkocht. Ze hebben geen vertraging of uitstel door gekregen van de status van de lading die ze binnen krijgen. Maar wat wel raar is dat ik laatst op de internet site van Dixons een reservering heb geplaatst en daarbij mijn nummer en enzo heb doorgegeven. Daarna heb ik een bevestiging gekregen dat ik de ipad 2 heb gereserveerd. Maar een dag 3 er na keek ik toevallig weer op de site en kon geen spoor meer vinden over de ipad 2. geen prijzen, info, releasedatum… etc. En vandaag keek ik weer op de site en vond nog steeds niks over de ipad 2… ??????????

  48. Ik woon zelf in Nederland en ik denk dat er wel degelijk een lading is binnengekomen in NL. Ik heb een winkel in Belgie opgebeld en ik vroeg ze hoe het zat met de ipad 2 bij hun. Ze zeiden gewoon dat de lading deze week gewoon binnen zou komen en gewoon op vrijdag wordt verkocht. Ze hebben geen vertraging of uitstel door gekregen van de status van de lading die ze binnen krijgen. Maar wat wel raar is dat ik laatst op de internet site van Dixons een reservering heb geplaatst en daarbij mijn nummer en enzo heb doorgegeven. Daarna heb ik een bevestiging gekregen dat ik de ipad 2 heb gereserveerd. Maar een dag 3 er na keek ik toevallig weer op de site en kon geen spoor meer vinden over de ipad 2. geen prijzen, info, releasedatum… etc. En vandaag keek ik weer op de site en vond nog steeds niks over de ipad 2… ??????????

  49. Origineel geplaatst door Keutol
    Ach Nederland Duitsland Frankrijk Engeland zullen wel blijven samen een paar andere rijke landen. Tsjechië is niet echt een rijk land, dus het is te verwachten dat de Balkan eerder wordt uitgesteld. Ik kan echter niet meer wachten hier op de nieuwe iPad. Nog een hele week. Hoop dat ik optijd heb gereserveerd bij de ivizi. Zodat ik volgende week met een 64Gb 3G versie de deur uit loop!!

    Wat een domme opmerking Balkan niet rijk je wilt niet weten hoe rijk ze zijn daar .
    De rijkste mensen ter wereld wonen in de Balkan alleen in Rusland al wonen de meeste rijkste mensen ter wereld.
    Dus kijk niet zo neer op mensen uit de Balkan mijn Vader komt daar ook vandaan!

  50. @koray je mag officieel van Apple niet mensen laten reserveren en daarom heeft de Dixons het denk ik van zijn site moeten halen. Overigens denk ik niet dat de launch uitgesteld gaat worden, aangezien we nu nog maar zo kort voor de launch zitten.
    Wel denk ik dat er echt maar héél weinig verkrijgbaar zullen zijn.

  51. Laten we stoppen met speculeren en het gewoon afwachten.

  52. Origineel geplaatst door Ron
    Laten we stoppen met speculeren en het gewoon afwachten.

    Of blijven bellen:)

  53. Vrijdag vanaf 17.00 is hij in Nederland verkrijgbaar. Steden die op vrijdag geen koopavond hebben, kunnen dus een uurtje knallen met de verkopen. Je kunt hem natuurlijk ook online bestellen bij Dixons, heb je hem de volgende dag in huis.

  54. Origineel geplaatst door Belf
    Vrijdag vanaf 17.00 is hij in Nederland verkrijgbaar. Steden die op vrijdag geen koopavond hebben, kunnen dus een uurtje knallen met de verkopen. Je kunt hem natuurlijk ook online bestellen bij Dixons, heb je hem de volgende dag in huis.

    Bron?

  55. Origineel geplaatst door Borgqueenx
    Origineel geplaatst door BelfVrijdag vanaf 17.00 is hij in Nederland verkrijgbaar. Steden die op vrijdag geen koopavond hebben, kunnen dus een uurtje knallen met de verkopen. Je kunt hem natuurlijk ook online bestellen bij Dixons, heb je hem de volgende dag in huis.Bron?

    Ikke 😉 Trust me!

  56. OP de Tjechische site –> http://www.apple.com/cz/ipad/
    staat nu 25 Brezna … wat gewoon weer Maart is … vaag allemaal …

  57. @Belf: je liegt… hij komt gewoon sochtends binnen

  58. Net even met de iFactor store in Rotterdam en ze vertelde me dat er een officieel bericht van Apple is gekomen dat ie idd pas vanaf 17:00 verkocht mag worden …

  59. Dus dan moet je wel eerder in de rij gaan staan..

  60. Origineel geplaatst door Mark
    Dus dan moet je wel eerder in de rij gaan staan..

    Ik niet … ik heb em al aanbetaald … het is alleen hopen dat er genoeg zijn 🙂

  61. Origineel geplaatst door I-1
    Origineel geplaatst door MarkDus dan moet je wel eerder in de rij gaan staan..Ik niet … ik heb em al aanbetaald … het is alleen hopen dat er genoeg zijn

    In het zuiden van het land doen de winkels hier niet aan. Gewoon ouderwets in de rij staan 😉

  62. @Mark:
    Het lijkt me alleen vervelend om in een rij te staan als het pas om 17:00 verkocht mag worden … en ze moeten al om 18:00 dicht ….

  63. Origineel geplaatst door Live on Truth and not on speculations
    @Belf: je liegt… hij komt gewoon sochtends binnen

    Ik leef enkel op waarheden 😉
    Hij komt ongetwijfeld ‘s ochtends of misschien wel eerder binnen, maar hij mag officieel pas vrijdag vanaf 17.00 verkocht worden.

  64. Origineel geplaatst door I-1
    @Mark:Het lijkt me alleen vervelend om in een rij te staan als het pas om 17:00 verkocht mag worden … en ze moeten al om 18:00 dicht ….

    Idd een heel rare tijd.
    Media markt gebeld en ze zeiden dat ze een speciale rij gingen maken voor 3ds en ipad 2.

  65. sta 6de bij een apple reseller 🙂 dus maak me niet echt zorgen mochten ze geleverd worden vrijdag

  66. nou ik ga hem gewoon eind mei kopen ik hoop dat de drukte dan allemaal weer een beetje gezakt is 🙂

  67. Origineel geplaatst door Glenn
    Ik hoop van niet!!! maar ik denk dat ze de iPad 2 gaan uitstellen in Belgie,Nederland enz.. Zoals ze in de tijd hebben gedaan met de iPhone 4 . Toen was de iPhone 4 ook alleen te verkrijgen in Frankrijk en Engeland waar er veel Applestores zijn. Mijn broer was nog gisteren in Applestore (Louvre) Daar zij de verkoper dat de ipad 2 in Frankrijk nog altijd de 25ste verwacht wordt, maar hij zij er ook bij dat hij denkt dat er wel enkele Europese landen en delay zullen krijgen voor de ipad 2 door het tekort aan ipad’s in de VS. Blijkbaar is Tsjechië als eerste aan de beurt

    @Glenn:

  68. Origineel geplaatst door Glenn
    Ik hoop van niet!!! maar ik denk dat ze de iPad 2 gaan uitstellen in Belgie,Nederland enz.. Zoals ze in de tijd hebben gedaan

    met de iPhone 4 . Toen was de iPhone 4 ook alleen te verkrijgen in Frankrijk en Engeland waar er veel Applestores zijn. Mijn broer was nog gisteren in Applestore (Louvre) Daar zij Wat zij hei ?de verkoper dat de ipad 2 in Frankrijk nog altijd de 25ste verwacht wordt, maar hij zij er ook bij dat hij denkt dat er wel enkele Europese landen en delay zullen krijgen voor de ipad 2 door het tekort aan ipad’s in de VS. Blijkbaar is Tsjechië als eerste aan de beurt

    @Glenn:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.