Kortere en snellere sms-tonen in iOS 4.3

In iOS 4.3 zijn de sms-tonen veel korter en sneller geworden dan in iOS 4.2. Bij sommige sms-tonen is dat een vooruitgang, bij andere lijkt er sprake van haastwerk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sms iconMet de komst van iOS 4.3 zijn er ook een aantal ongemerkte wijzigingen doorgevoerd, waar Apple niets over heeft verteld. Eén ervan is het korter worden van de sms-tonen in iOS 4.3. Het aantal sms-tonen is verhoogd naar 23 stuks (alleen voor iPhone 4), maar het is nog steeds niet mogelijk (zonder hulp van een externe app) om je eigen sms-tonen toe te voegen. Apple zou de lengte van sommige geluiden hebben ingekort, zodat ze helderder zijn. De reacties van gebruikers zijn verdeeld: sommige mensen vinden de kortere tonen handiger, anderen zijn juist boos dat ze zijn ingekort en in sommige gevallen zijn versneld. Bij ‘Spell’ en ‘Typewriters’ is de audio hetzelfde gebleven, maar wordt het wel een stuk sneller afgespeeld.

Maar bij ‘Ladder’, ‘Noir’ en ‘Calypso’ is er weinig meer van de originele toon overgebleven en de geluiden eindigen ook nogal abrupt.

Onderstaand filmpje vergelijkt de sms-tonen van iOS 4.2 en 4.3.

Toegevoegd 22:30 uur: De nieuwe sms-tonen zijn alleen aanwezig op een iPhone 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2011, 22:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen bellen, ios 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.