Reacties voor: Ruim 350.000 opgeknapte iPhones verkocht in Nederland

Op weg naar 159 miljoen omzet per jaar
Het afgelopen jaar zijn er in Nederland 369.000 refurbished iPhones verkocht die goed zijn voor een omzet van 103 miljoen euro. De aanbieders Leapp, Forza Refurbished, en Renewd maken de cijfers vandaag bekend.

Reacties: 20 reacties

  1. Ik zou dus nooit zo’n toestel kopen! Als ik kijk naar mijn IPad 2 air is deze op ongeveer 4 jaar volledig af weliswaar bij ontezettend veel gebruik.
    (aansluiting koptelefoon, ingang stroom lastiger pluggen, batterij snel leeg, fotos not goed zichtbaar door videokaart probleem)

    Je zou maar een refurbished toestel hebben gekocht van 3 jaar oud waarvan 1jaar later rare wazen op het schem tevoorschjn komen. Ben je mooi klaar mee.

  2. Is er ook zoiets als een refurbished Samsung markt?

  3. @Roelof: Daarom zit er ook 24 maanden garantie op een refurbished toestel!

  4. Refurb met o.a namaak accu’s, wat een bagger. Zelf een keurmerk maken en dan dit verkopen. Tja en als je toestel afbrand door de namaak accu wie gaat schade aan je iPhone en huis betalen?

    https://www.mupload.nl/img/4r5ul9rwi8g.jpeg

  5. @CV: nauwelijks Android toestellen dalen erg hard in waarde en er is nauwelijks geld in te verdienen. Zeker niet als je ze juist zou refurben, dus met originele onderdelen. Geldt ook voor iPhone’s daarom gaan er namaak onderdelen in

  6. @Roelof: Ze worden daarom ook refurbished om al die problemen die jij hebt op te lossen en dan weer te verkopen. Beetje zonde om hem weg te flikkeren als schoonmaken, een nieuwe batterij en een chipje aandrukken hem weer als nieuw doet lijken.

  7. 9 van de 10x zit er een goedkoop nep scherm in.

  8. Origineel geplaatst door Marc
    9 van de 10x zit er een goedkoop nep scherm in.

    Bron?

  9. @Martijn:

    Klinkt als fraude. Wanneer heb jij die nep batterij in je telefoon aangetroffen?

  10. @Aagje: dit zien we wekelijks vele malen van alle refurb bedrijven voorbij komen

  11. @Roelof:
    Grappig. Die ervaring heb ik totaal niet.
    Hier thuis nog een iPad 2 in gebruik, een iPad mini 2, iPad Air2 en nog wel wat nieuwer spul.
    Maar mijn mening en punt is dat deze het nog prima doen. Weliswaar is de iPad 2 (van 2011) wel erg traag aan het worden maar voor de kids nog prima. De accu van die iPad 2 gaat nog steeds erg lang mee. Langer als mijn eigen iPad 2018!! Dit terwijl de accu van de iPad 2 nog nooit is vervangen en de iPad 2 al meerdere keren sneller de trap af ging dan zijn gebruiker! 😃
    Dus ja, ik ben van mening dat refurbished Apple producten goed zijn!

  12. Ik heb laatst eerste keer een refurbished iPhone gekocht. Voor mij was de term “refurbished” best wel negatief geladen ivm al die faillissementen en slechte reviews.
    Toch heb ik na een uitgebreid gesprek en betrokkenheid een iPhone 7 gekocht bij ION in Dordrecht. Ik kan niks anders zeggen dan dat Mn gedachtegang over “refusbished” veranderd is.

  13. @Rik: tot je het toestel openmaakt en ziet wat er echt in zit!

  14. @Martijn: Kan je ook bij nieuwe toestel doen/denken toch?

  15. @Rik: nieuw toestel zitten originele onderdelen in, in refurb namaak rommel
    Zoals deze nep accu
    https://www.mupload.nl/img/4r5ul9rwi8g.jpeg

    Namaak accu’s zijn potentieel zeer gevaarlijk je hebt maar zo brand in je huis.

  16. @Martijn: Duidelijk Forza product, een van de redenen waarom ik zo negatieve beeld had over refurbished producten.
    Wat ik al zei, dat is dus wel veranderd momenteel. Niks mis mee toch?
    Ik vertel simpelweg mijn ervaring bij ION.

  17. @Martijn: Jij hebt hele andere belangen want je roept maar wat zonder met bewijzen te komen. Kom dan eens met een link naar al je beschuldigingen.

  18. Over het algemeen zit de eerste accu nog steeds in een refurbished toestel.

    Ik koop zelf gewoon 2e hands Apple bij Used Products oid of van een particulier.

    Liever gewoon gebruikt bevalt prima refurbished is vaak vele malen duurder en niet bewezen beter, zag toevallig net test video vd consumenten bond die waren niet tevreden.

    Ik kreeg 6 maand garantie op mijn gebruikte iPhone 8, hij is prima!

    Ook een tip 2e kansje van Coolblue, zo heb ik de iPad 2018 gekocht prima!

    En voor prijs waar ze nu pas langzaam aan s enkeld in de aanbieding verschijnen. ( ik heb bijna direct gekocht bij uitkomen 2018 iPad)

    Mijn gebruikte se van een particulier ook prima!

  19. @Thijs: ik meld alleen wat ik zie in mijn dagelijks repair praktijk, en laat dat zien met foto van die refurb met nep accu. Als ik mijn bedrijf zou noemen zou ik belangen hebben. Maar goed dat doe ik dus niet.

  20. Origineel geplaatst door Martijn
    @Rik: tot je het toestel openmaakt en ziet wat er echt in zit!

    Hi Martijn ik begrijp heel goed wat je zegt. Ik ben de mede-eigenaar van ION en wij zijn van origine ook een reparatie bedrijf (12 jaar). Refurbished markt zijn wij 4 jaar geleden in gegaan, omdat we precies hetzelfde zagen als wat jij ziet voorbij komen. Wij zagen ook dat er helaas copy schermen en batterijen werden gebruikt dus wilden wij het beter doen. Je mag gerust iedere iphone van ons open maken! Fijn dat je kritisch bent en kwaliteit belangrijk vindt! We staan aan de zelfde kant! En we delen jou mening zeker wat betreft refurbished doorverkoop bedrijven.
    Keurmerk is helaas niet wat je zou verwachten. Vertrouwen win je niet met een keurmerk, maar met een goede visie en missie waar je voor leeft! Fijn weekend toegewenst!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.