Reacties voor: Tim Cook: ‘Recordaantal Android-gebruikers overgestapt naar iPhone’

Een recordaantal Android-gebruikers is afgelopen kwartaal overgestapt naar een iPhone. Dit vertelde Apple-CEO Tim Cook.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 30 reacties

  1. In België hebben we daar een prachtige uitspraak voor ‘je bent nooit te laat om te verbeteren’

  2. In Nederland kennen we: een ezel stoot zich geen twee keer aan een steen

  3. Waarschijnlijk is dat de reden dat AAPL ruim 7% onderuit gaat op de beurs na bekendmaking van de cijfers…

  4. Origineel geplaatst door kritikus
    Waarschijnlijk is dat de reden dat AAPL ruim 7% onderuit gaat op de beurs na bekendmaking van de cijfers…

    Onzin het is 0,9% wees eerlijk

  5. Origineel geplaatst door macs33
    Onzin het is 0,9% wees eerlijk

    Nope… Check http://www.cnnfn.com

  6. Ik ben van Android naar iOS overgestapt met de iPhone 6 plus. Apple was eerder geen optie voor mij vanwege het gebrek aan grote full HD telefoons.
    En iOS 8 vond ik ook een stuk aanlokkelijker als vorige versies.

    Nog steeds geen spijt van.

  7. Zou het grootste aantal overstappers nu werkelijk aan die inruilactie van Apple, en die overstap-App liggen? Of zal de grootte van de iPhone 6 er iets mee te maken hebben en heeft Apple daarom die acties een app geïntroduceerd? Mijn gevoel zegt het laatste.

  8. Origineel geplaatst door Danny Princen
    Ik ben van Android naar iOS overgestapt met de iPhone 6 plus. Apple was eerder geen optie voor mij vanwege het gebrek aan grote full HD telefoons.
    En iOS 8 vond ik ook een stuk aanlokkelijker als vorige versies.

    Nog steeds geen spijt van.

    Wat was de reden om van android over te stappen? Welke besturings systeem vind je fijner werken en waarom? Ik wil juist eens android proberen maar na 5 jaar IOS ben ik zeer gewend aan ios. Durf eigenlijk die stap niet te zetten.

  9. Ben ook na jaren overgestapt van Android naar iPhone 6 . Mijn lg G3 heb ik lekker verkocht aan gsm loket want zij geven steeds de hoogste inruilwaarde. De overstap naar mijn iPhone is een super goede beslissing geweest die veel eerder had genomen mogen worden.

  10. Origineel geplaatst door Mark
    Zou het grootste aantal overstappers nu werkelijk aan die inruilactie van Apple, en die overstap-App liggen? Of zal de grootte van de iPhone 6 er iets mee te maken hebben en heeft Apple daarom die acties een app geïntroduceerd? Mijn gevoel zegt het laatste.

    Voor mij de grote van scherm ik vond vorige iPhones te klein, als ik al effe naar mijn oude iPod touch kreeg had ik al hoofdpijn.

  11. @Cihan: een iphone behoudt langer zijn waarde omdat er minder vaak nieuwe toestellen uitkomen en mijn ervaring ( met oudere android versies, huidige kan ik niet over oordelen ) is dat android op den duur sloom wordt en de batterij slechter en een iphone (5) is na 3 jaar nog steeds snel. En daarbij worden iphones langer ondersteund met software.

  12. Ik ben juist over gegaan naar Android. 🙂 ik vind het geweldig om zelf te beslissen wat ik met mijn mobiel van €700 doe… iOS was goed. Maar is tegenwoordig traag, en apple wordt steeds slordiger en arroganter.

  13. Origineel geplaatst door johan
    Ik ben juist over gegaan naar Android. ik vind het geweldig om zelf te beslissen wat ik met mijn mobiel van €700 doe… iOS was goed. Maar is tegenwoordig traag, en apple wordt steeds slordiger en arroganter.

    Daar is Android ook voor bedoeld, maar het gros van de smartphonegebruikers wil gewoon een stabiel systeem en hoeven er zelf niets op te installeren.

  14. Deze site lijkt mij meer iets voor mensen die altijd iOS hebben en nooit Android gehad hebben. Toch lees ik sommige die pas een paar maanden een iPhone hebben. Waarom/sinds wanneer kom je naar deze site dan?

  15. @iPadminiRemco: Onzin, die uitspraak bestaat niet in België.

  16. @johan: En wat doe je dan? Het “homescreen” vol pleuren met widgets? Cooool.

  17. @johan: Ik heb jaren android gehad en wou nu iets anders windows phone of ios, maar aangezien ik een ipad al had en een macbook ben ik voor de iphone gegaan.

    Ik kan nog steeds zelf bepalen wat ik wil

    De paar apps die ik wil zijn er
    Ik kan gewoon een geluidje voor bel/sms enzo instellen
    Ik kan er mee op internet
    Ik kan er mee bellen en smsen

    Ja geen widgets maar die had ik toch niet op de homescreen na, hier stond een weer/klok widget nou boeiend dan start ik wel de weer app of trek menu balk naar beneden.
    Ik deed ook niks aan rooten had ik slechte ervaringen ook mee, en nu heb ik ook langer update support de vlaggenschippen krijgen max 1,5 jaar een update als er een update komt en heb je een goedkoper toestel kan je helemaal fluiten naar updates.

    Voorbeeld als je vlaggenschip koopt duurt nog even de nieuwe android beschikbaar is na de zomer sowieso, voor dat je fabrikant de aanpassingen heb gedaan ben je half jaar verder en dan heb je 1 major update je mag hopen dat je dan nog een major update krijgt maar grote kans dat alleen nog maar kleine update is.

    Volgens mij liet ik mij even gaan oeps 😛

  18. @Dennis: Goed voorbeeld Htc one M8 vlaggenschip van vorig jaar heeft major update naar lollipop gehad.

    Deze blijkt ook android M te krijgen maar wanneer niet bekend, de android fabrikanten gaan eerst aan de slag met nieuwste toestellen dus de M8 zul je nog langer moeten wachten.
    Je ben dus bijna verplicht elk 1,5/2 jaar een vlaggenschip te nemen of custom roms te gaan draaien, want updates zijn niet alleen nieuwe dingen ook word de beveiliging beter.

  19. @JK: Aan dezelfde steen Jk, dezelfde steen..

  20. @JK: Een ezel niet nee 🙂

  21. En hoeveel Apple gebruikers zijn er overgestapt naar Android? Dat zal meneer cook & consorten wel (anstvallig) geheimhouden. Ipv propaganda praat zou Apple zich beter eens bezighouden met terug wat meer te innoveren.
    Touchforce en butterfly klavier is het enige vernieuwende dat ik gezien heb in 2,5 jaar en dan nog vind ik de nieuwe macbook zijn prijs niet waard (je bent beter af met een 13inch air).

  22. @johan: Dan zit je toch aan Google Play vast? Het allesoverheersende Google, het gebrek aan bescherming van mijn privacy en het feit dat iTunes nog steeds de beste apps heeft weerhouden mij er van om over te stappen.
    Wel heb ik een Jolla er bij, omdat ik dat Sailfish interessant vind.

  23. Ik heb onlangs mijn iPhone 6 laten repareren, frontcamera die verschoven was. In mijn kast lag nog een Samsung Galaxy Ace 3 die ik ooit tweedehands als reservetoestel op de kop heb kunnen tikken, deze als vervangtoestel genomen. Na enkele dagen met hangende pootjes liggen vragen aan mijn vrouw of ik toch maar mijn oude 4s mocht gebruiken die zij nu in gebruik heeft. Op zo’n moment besef je maar al te goed hoe stabiel en gebruiksvriendelijk ios en  wel is. Voor mij geen Android op korte en misschien ook wel op lange termijn.

  24. @johan: Ja, dat laatste, dat irriteert mij ook en ik vind de koers van Apple ook niet zo fijn. Meer nadruk op duurzaamheid en mensvriendelijke productie zouden alle twijfels wegnemen!

  25. Origineel geplaatst door Danny Princen
    Ik ben van Android naar iOS overgestapt met de iPhone 6 plus. Apple was eerder geen optie voor mij vanwege het gebrek aan grote full HD telefoons.
    En iOS 8 vond ik ook een stuk aanlokkelijker als vorige versies.
    Nog steeds geen spijt van.

    Origineel geplaatst door Cihan
    Wat was de reden om van android over te stappen? Welke besturings systeem vind je fijner werken en waarom? Ik wil juist eens android proberen maar na 5 jaar IOS ben ik zeer gewend aan ios. Durf eigenlijk die stap niet te zetten.

    Ik heb ze alle twee. Tenminste in die zin, ik heb een Galaxy Camera. Leuke camera, dat zonder meer, solide, goede foto’s, ligt handig in de hand. Maar toch als ik dan Android gebruik op de achterkant, b.v. mail of surfen of wat erop installeren en ermee spelen, dan blijft het voor mij allemaal onhandig aanvoelen.
    Dingen zitten voor mij niet op een logische plaats en het interface is niet zodanig dat het voor mij gevoelsmatig handig is. Het is hoofdzakelijk een gevoel, concreet kan het ook alles wat de iPhone ook kan, sommige dingen meer. Maar bij de iPhone is alles soepeler en gemakkelijker en zonder meer beter geïntegreerd met je iPad en eventueel ook je Mac. Nee, voor mij blijft het echt nog wel iPhone met iOS.

  26. @Caroline: ben ik het ook helemaal mee eens. Toen ik mijn Apple id had aangemaakt viel me inderdaad op hoe goed heel het iOS systeem op mekaar is afgestemd en ik ondervind zelfs dat alles veel intuïtiever werkt dan bij Android. Tevens valt me op dat de batterij van mijn iPhone 6 enorm veel langer meekan dan dat ik ooit bij Android heb ervaren .

  27. Origineel geplaatst door johan
    Ik ben juist over gegaan naar Android. 🙂 ik vind het geweldig om zelf te beslissen wat ik met mijn mobiel van €700 doe… iOS was goed. Maar is tegenwoordig traag, en apple wordt steeds slordiger en arroganter.

    IOS is traag? TRAAG? En Android is snel? Ik denk, nee… ik weet dat je de systemen per ongeluk hebt omgedraaid.

  28. Origineel geplaatst door Cihan:

    Wat was de reden om van android over te stappen? Welke besturings systeem vind je fijner werken en waarom? Ik wil juist eens android proberen maar na 5 jaar IOS ben ik zeer gewend aan ios. Durf eigenlijk die stap niet te zetten.

    De reden om over te stappen…
    Eigenlijk voor een groot deel ondat ik wel eens iets anders wilde proberen.
    En met een heel ander OS had ik wel gelijk weer zo’n ouderwets nieuwe telefoon gevoel.

    Android is tegenwoordig ook wel behoorlijk volwassen en zo lang je geen rare dingen doet ook behoorlijk stabiel.
    Heb wel gemerkt dat het App aanbod van iOS in het algemeen wel van een wat hogere kwaliteit is.
    En de omgang met de accu is ook een stuk beter.

    Voordeel van Android is wel dat wanneer je goed weet wat je doet je er bijna alles mee voor elkaar kunt krijgen, nadeel is dat je je telefoon ook echt goed om zeep kunt helpen als je niet weet wat je doet.

    Voordeel van iOS is dat ongeveer alles in de app store werkt op je telefoon.
    Bij de Android play store komt het veel vaker voor dat er een app niet werkt op jou specifieke telefoon.

    iOS zit je met updates vaak wel goed, bij Android verschilt dat per fabrikant.

    Bepaalde geek apps kun je op iOS niet draaien of met een flinke omweg vanwege de beveiliging, en bij Android kun je heel die beveiliging weg slopen ( ook weer een mogelijk gevaar uiteraard ).

    Afwisseling is vaak wel leuk en mits je de juiste telefoon kiest zit je ook met Android wel goed, dan kun je 5 jaar daarna weer terug naar iOS voor nog een keer dat nieuwe gevoel;)

  29. Origineel geplaatst door Rene:

    IOS is traag? TRAAG? En Android is snel? Ik denk, nee… ik weet dat je de systemen per ongeluk hebt omgedraaid.

    Ik had hiervoor een HTC M7 ( beslist geen trage Android phone ), maar mijn iPhone 6 plus is toch in alle opzichten zeker wel dubbel zo snel en vloeiend.
    Terwijl de hardware echt niet dubbel zo snel is, dus in mijn ogen gaat het OS beter om met de hardware.
    Dus inderdaad…huh?

  30. Origineel geplaatst door ronny1967: @Caroline: ben ik het ook helemaal mee eens. Toen ik mijn Apple id had aangemaakt viel me inderdaad op hoe goed heel het iOS systeem op mekaar is afgestemd en ik ondervind zelfs dat alles veel intuïtiever werkt dan bij Android. Tevens valt me op dat de batterij van mijn iPhone 6 enorm veel langer meekan dan dat ik ooit bij Android heb ervaren .

    De batterijduur ( zelf 6 plus ) is echt amazing.
    Makkelijk een dag met intensief gebruik en zelfs bijna 2 dagen als ik het rustig aan doe.

    Met Android moest ik toch heel wat geeky tweaks gebruiken om daar maar enigzins in de buurt te komen ( en dan liep de soc op een 40% lagere kloksnelheid en op een lager voltage ).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.