Tim Cook: ‘Recordaantal Android-gebruikers overgestapt naar iPhone’

Een recordaantal Android-gebruikers is afgelopen kwartaal overgestapt naar een iPhone. Dit vertelde Apple-CEO Tim Cook.

Tim Cook WWDC 2014In het afgelopen kwartaal is er een recordaantal Android-gebruikers overgestapt naar iOS. Dit vertelde Tim Cook tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Nog nooit eerder ruilden zoveel Android-bezitters hun oude telefoon in voor een iPhone.

Exacte cijfers heeft Tim Cook niet gedeeld: de Apple-CEO zei enkel dat er een recordaantal mensen is overgestapt van Android naar iOS. Het is daardoor ook onduidelijk waar de gegevens precies op zijn gebaseerd. Volgens Apple is het aantal overstappers gegroeid, maar we weten niet hoe hoog dit aantal precies ligt.

Het groeiende aantal overstappers lijkt geen toeval: Apple bood de afgelopen periode steeds meer manieren om over te stappen van een Android-telefoon naar een iPhone. Het is sinds april dit jaar mogelijk om in Nederland je oude Android-telefoon in te leveren bij een Apple Store, voor korting op een nieuwe iPhone. In juni onthulde Apple een speciale app, waarmee je makkelijk je data overzet naar een nieuwe iPhone.

Apple kondigde vanavond de meest recente kwartaalcijfers aan. In het derde financiële kwartaal van 2015 verkocht Apple 47 miljoen iPhones. Hierbij werd een nieuw omzetrecord neergezet door Apple. Hoewel de omzet is verhoogd, waren er volgens Tim Cook minder producten in omloop. Dit betekent dat er minder onverkochte iPhones, iPads en Macs in winkels bleven liggen, wat wijst op een efficiënter productieproces.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 23:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen android, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.