wallpaper-ios-9-iphone-ipad

iOS 9-betagebruikers mogen niet langer App Store-reviews achterlaten

Heb je de beta van iOS 9 geïnstalleerd? Dan mag je niet langer reviews bij apps in de App Store achterlaten. iOS 9-apps zijn nog instabiel.

iOS 9 App Store reviewsHeb je een beta van iOS 9 geïnstalleerd? Dan is het vanaf iOS 9 beta 4 niet langer mogelijk om een app-review achter te laten in de App Store. Apple wil op deze manier voorkomen dat sommige apps onterechte reviews krijgen. Veel iOS-applicaties lopen in iOS 9 vast, omdat ontwikkelaars hun apps nog niet hebben aangepast voor deze nieuwe testsoftware.

In de App Store doken de afgelopen tijd steeds meer negatieve reviews op bij apps die niet goed werken onder iOS 9, terwijl deze iOS-versie op het moment nog een beta is.

Beta’s zijn bedoeld als een vroeg voorproefje van een aankomende iOS-update, waarmee ontwikkelaars intern alvast aan hun app-updates kunnen werken. Omdat de beta zich in zo’n vroeg stadium bevindt, hebben veel ontwikkelaars nog niet de kans gehad om hun apps bij te werken. Dat zal waarschijnlijk pas rond september gebeuren, de maand waarin de publieke iOS 9-update wordt verwacht.

Sommige apps zijn op het moment niet goed bruikbaar in iOS 9. De iPhone-app van ABN Amro heeft bijvoorbeeld last van vastlopers, waardoor je niet goed je bankzaken kunt checken. Daarnaast worden in sommige apps menu’s nog niet correct getoond, waardoor je bijvoorbeeld in Netflix minder makkelijk overschakelt naar een Chromecast. Dat zijn allemaal vervelende bugs, maar tegelijkertijd zijn dit de risico’s waar je bij een beta-update van iOS rekening mee moet houden.

Ben je sterk afhankelijk van apps op je iPhone en wil je liever geen vastlopers of bugs? Dan adviseren wij om de iOS 9-beta niet te installeren, of om te downgraden naar iOS 8.4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2015, 8:42
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen app store, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.