Reacties voor: Rechter verbiedt iCloud, iPhone en iPad in Duitsland

De Duitse rechter heeft een verbod uitgesproken voor iCloud en alle apparaten die hier gebruik van maken. Het verbod zal niet direct ingaan: er is namelijk nog een hoger beroep van Apple mogelijk.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Google wins.

  2. ik vind dit redelijk “Breaking news”

  3. Origineel geplaatst door mhoutman
    ik vind dit redelijk “Breaking news”

    Precies, vreemd dat als Apple iets wint van Samsung het breaking en groot nieuws is op alle Apple fansites. Wat me echter opvalt is dat Apple sites als macrumors en mac 9to5 dit nieuws ook nog steeds niet gebracht hebben, terwijl als Samsung en rechtszaak verliest het binnen no time geplaats wordt. Je zou toch stellen dat dit ook voor deze site groot nieuws is.

  4. ach..100 miljoen is peanuts. Gwn ophoesten en verdergaan…

  5. Goed voor ons, komen de Duiters de grens we over om het hier te kopen.

  6. Allemaal leuk en wel al die rechtzaken, maar volgens mij zijn de echte gedupeerde de consument in Duitsland. Zolangzamerhand wordt daar elk toestel verboden. Nog even en de Duitsers kunnen alleen nog maar de Nokia 3310 in de winkel halen.

  7. Zielig spelletje dit. laat ze al die kosten die hiervoor gemaakt worden en boetes die betaald worden besteden aan maatschappelijke zaken die schreeuwen om geld

  8. Bedoelen jullie hier nou de iPhone, of de verkoop ervan. Zou namelijk raar zijn als je als consument ineens een illegaal product in handen hebt waarmee je nergens naar toe kunt?

  9. Mooi zo! Niet zo vreemd dat als je iedere andere fabrikant aanklaagt dat er eens eentje terug een rechtszaak start.

  10. Origineel geplaatst door FezzFest
    Mooi zo! Niet zo vreemd dat als je iedere andere fabrikant aanklaagt dat er eens eentje terug een rechtszaak start.

    Ja dat gebeurde nooit :’)

  11. @ FessFest. Volgens mij zit je op het verkeerde forum! Ga terug naar het Android honk en laat het reageren hier aan Apple gebruikers over!

  12. @Jeroen: niet met een verbod tot gevolg.

    @iRamonus: hier mag alleen positief gereageerd worden op rechtszaken die Apple wint en afkeurend worden gemompeld als het omgekeerd is?

  13. @Peter, wil je niet zo huilen!!! Je hebt gewoon op tweakers hetzelfde bericht geschreven.

  14. Grote namen bestoken consument met licenties! Elkaar met patenten (en afnemen van licentie daarvan)! En de prijs blijft stijgen!

    Who benefits?

  15. Met een beetje tegengas is niets mis. Dat ze het maar oplossen voor onze oosterburen!!

  16. Zonde dat er zoveel geld naar de advocaten gaat. Dat kan allemaal niet besteed worden aan innovatie.

  17. Wow! Natuurlijk word de iphone en ipad daar nooit verboden, maar de schikkingprijs gaat niet klein worden!

  18. Begin mij zo langzamerhand te storen aan fabrikanten die maar aan het bakkeleien zijn over van alles en nog wat.
    Het zijn soms net kleuters; huilen om niets en bijna alles is ‘bah’ .

  19. Verdorie! 😉

  20. Ik word hier zo moe van.. triest gewoon.. en uiteindelijk is de consument de dupe…

  21. Uiteindelijk betalen wij dit ja.

  22. Origineel geplaatst door zilli
    ach..100 miljoen is peanuts. Gwn ophoesten en verdergaan…

    Ik denk dat je het niet goed gelezen heeft. Motorola moet 100 miljoen betalen om het verdict te forceren zodat het van kracht gaat, maw 100 miljoen en Apple mag per direct de iPhone4 en consoorten niet meer verkopen in Duitsland, zelfs als ze in beroep gaan. Kan dus echt wel pijnlijk worden voor Apple.

    Ondertussen heeft Apple blijkbaar ook al een aantal van zijn producten uit de Apple Store in DE gehaald, maar zou niet door dit verdict zijn maar door een uit December dat nu van kracht is gegaan omdat ze in beroep ook geen gelijk hebben gekregen.

  23. terecht als het effectief een schending is van patent / eigendomrecht … en Apple dient dan maar gewoon (net zoals zij afeisen van anderen) een verkoopsrecht te betalen …
    Dat is nu eens de bikkelharde economische wereld zie. (En ja, consumenten zijn de dupe maar dat is geen excuus om oneerlijke praktijken te doen vanuit een bedrijf)

  24. Hm.. in 2011 is Motorola Mobility (daar gaat het hier om) gekocht door Google.
    Voor de rest is Google niet evil nee… pff.

  25. Origineel geplaatst door Peter
    Wat me echter opvalt is dat Apple sites als macrumors en mac 9to5 dit nieuws ook nog steeds niet gebracht hebben

    Dat zijn Amerikaanse sites die pas rond een uur 3, 4 ‘s middags onze tijd wakker worden… daar worden in onze ochtenduren sowieso vrijwel nooit berichten geplaatst.

  26. Het verbod geldt niet voor de iPhone 4S

  27. En terecht , zij zijn diegenen die met die patentoorlog begonnen zijn.
    En even ter info voor de Apple aanbidders hier ( vooraleer je met je aanvallen op mij gaat beginnen omdat ik jullie Appletje in diskrediet heb gebracht ) , ik heb ook een iPad en iPhone en iMac , maar ik geef er geen reet om dat Apple nu verliest !

  28. @Fillow: Volgens mij begon nokia…..

  29. Huilen om niets?? We hebben het over een miljarden industrie!

  30. @michel:
    Want de 4S maakt geen gebruik van iCloud?

  31. eindelijk begint het appeltje een beetje te schrompelen!
    hoogmoed komt voor de val nietwaar?

  32. Wie de verliezers zijn? En wie er straks gaat lachen….?

    Let op……
    per smartphone de volgende rekening..
    Kosten fabrikage
    Kosten patent 1 aan Google
    Kosten patent 2 aan Motorola
    Kosten Patent 3 aan Apple
    Kosten aan
    Kosten aan

    En wie gaat deze optelsom aan kosten betalen…. WIJ
    met andere woorden…. al de opgetelde kosten van patenten maken een telefoon onnodig duurder voor de klant. Geloof maar niet dat een van bovengenomede er op zal toeleggen. Alles werkt gewoon kosten verhogend.

  33. Tja, het blijft terecht dat als Motorola hier veel veld aan R&D heeft uitgegeven en daarna gepatenteerd dat Apple hier netjes voor betaald. Net als dat Samsung niet zo maar Apple’s uitvindingen mag jatten.

  34. Is is wel bekend dat Apple het bedrijf is dat het meeste word bestookt voor Patent overtreding. Maar als Apple zich verdedigd tegenover Android apparaten, dan is Apple plots de slechte.
    Mijn mening is dat Apple het volste recht heeft om zich te verdedigen bij het bijna letterlijk kopiëren van hun concept.
    Ik zou eens willen zien als jullie een super innovatief product op de markt brengen en dat je ook zo gaat denken over jou patenten wanneer je Aziatische concurrentie jou kopiëren.

  35. @henk: Dus alleen omdat Apple veel media-aandacht krijgt vind je het negatief dat zij opkomen voor hun belangen? Al die tienduizenden andere zaken van andere bedrijven van voor 2007 hoor ik je niet over. Samsung heeft tientallen keren meer patenten dan Apple en vraagt er ook per jaar vele duizenden meer aan. Maar je klaagt over Apple? Meen je dat nou?

    @Johan: Dat is waar.. Ik vraag me eigenlijk af hoe dit in z’n werk gaat. Daar wordt nooit aandacht aan geschonken door de media: hoe moet je door die miljoenen patenten heen bladeren en zien of er toevallig iets over de kleur groen op jouw product van toepassing is? Moeten de patenthouders hier zelf niet ook actief achteraan gaan en licenties vragen?

  36. Denk dat ik Apple en Android maar eens VOLLEDIG links ga laten liggen. Stelletje kleuters! Ga wel naar Windows Phone dan…..
    Waarom speelt deze onzin alleen bij gsm? Bij tv’s, computers, auto’s, etc. hoor je er nooit wat over en daar wordt ook massaal gekopieerd…

  37. @Rens: De aandacht van apparaten ligt nu volledig bij het digitale vlak. Echt zo nu en dan haalt iets het nieuws, bijv. dat alle Toyota Abcd auto’s zijn teruggeroepen omdat het een 1 op 1 rip-off van Ford was om wat te noemen.

  38. Eindelijk iemand die apple eens tegenhoud. Ik heb ook een iphone en ipad, maar apple wil gewoon de hele wereld inpakken. Wel tzal hun niet lukken bij de duitsers, wel spijtig voor de mensen daar die iets van apple willen , geen probleem dat ze hun toestel in belgie of nederland kopen dan.

  39. Ik denk dat er heel snel een update van iOS5 zit aan te komen die dit patent omzeild. Het is trouwens al een oud patent uit 1998.

  40. Ik zie handel !!!

  41. Het lijkt misschien wel “kinderachtig” maar feit is zo dat de diverse fabrikanten gigantisch veel geld in R&D stoppen en je als fabrikant dat best mag beschermen.

    Daarnaast zijn patenten gewoon ook een vorm van inkomsten.

    Niets mis mee dus als het echt om unieke uitvindingen gaat (en niet het vastleggen van zaken die iedereen al gebruikt maar waarvan jij toevallig de eerste bent die het patenteert).

    Verder is het niet waar dat de producten hier nu altijd duurder van worden: in de praktijk worden de patenten deels afgekocht en deels uitgeruild met andere patenten. Als je dus veel in R&D investeert en veel patenten genereert kun je (zoals Apple) er juist een positief saldo aan over houden.

  42. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Rens: De aandacht van apparaten ligt nu volledig bij het digitale vlak. Echt zo nu en dan haalt iets het nieuws, bijv. dat alle Toyota Abcd auto’s zijn teruggeroepen omdat het een 1 op 1 rip-off van Ford was om wat te noemen.

    Wat dacht je van de farmaceutische industrie?! Daar zijn de patenten DE belangrijkste bron van inkomsten! En de royalties op muziek, boeken etc? Dat is eigenlijk ook een vorm van bescherming van intellectueel eigendom. In de digitale wereld zit echter de meeste/snelste innovatie.

  43. Origineel geplaatst door Rens
    Denk dat ik Apple en Android maar eens VOLLEDIG links ga laten liggen. Stelletje kleuters! Ga wel naar Windows Phone dan….. Waarom speelt deze onzin alleen bij gsm? Bij tv’s, computers, auto’s, etc. hoor je er nooit wat over en daar wordt ook massaal gekopieerd…

    Oh ja, en je hebt nog nooit gehoord dat Microsoft een patentdiscussie had? Of Motorola. Of Nokia.
    En om het in perspectief te plaatsen: Philips verdient nog steeds aan ieder CD die wereldwijd verkocht wordt op basis van patatenten die ze daarop in de jaren 80 hebben vastgelegd! (en ja: daar hebben ze met Sony ook flink ruzie over gemaakt).
    Dus succes met het overstappen naar iets waar nooit een patentrechtzaak over is geweest 😉
    Gebruik dan echter geen paperclips meer. Of een rits. Of elektriciteit ..

  44. Inmiddels geannuleerd, update? 🙂

  45. Enig leedvermaak is wel op zijn plaats na al dat megalomane gedoe van Apple. Maar in wezen is deze octrooioorlog treurig en kinderachtig. Ooit waren intellectuele eigendomsrechten bedoeld om innovatie te versterken. Die tijd is voorbij.

  46. @Bikey zei op 3 februari 2012 om 17:28

    Goedzo. Ik was me al lichtelijk aan het irriteren aan de reacties hier die het ‘kinderachtig’ etc. vonden. R&D is een business met veel risico’s. Ontwikkelingen mogen dan terecht worden beschermd en / of een vergoeding voor worden gevraagd. Doordat het juridisch beschermd is, worden toekomstige uitvindingen gewaarborgd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.