Fitness

Patent: live sporten met vrienden via officiële iOS-app van Apple

In een nieuw patent van Apple wordt beschreven hoe je een mediaspeler kunt gebruiken tijdens het sporten om te zien hoe je het ten opzichte van je vrienden doet. De mogelijke app hiervoor zou ontwikkeld kunnen worden voor de iPhone

FitnessWil je de iPhone gebruiken tijdens het fitnessen, dan zijn er een hoop apps verkrijgbaar om je hierbij te helpen. Van een officiële app van Apple is nog geen sprake. Daar kan verandering in komen: In een nieuw patent wordt er gesproken over ‘Interfacing Portable Media Devices And Sports Equipment’, een systeem waarmee je live data kunt uitwisselen om te concurreren met je sportende vrienden.


In een voorbeeld beschrijft Apple hoe het systeem gebruikt zou worden tijdens het fitnessen. Twee sporters sluiten hun iOS-apparaat aan op een lopende band, waarna deze je tempo, afstand, verbrande calorieën, hartslag, bloeddruk en zuurstofniveau bijhoudt. Dit wordt vervolgens ook getoond aan een vriend, zodat hij weet hoe hij het vergeleken met jou doet. Om dit te doen kun je in dezelfde ruimte als een vriend zijn, maar het zou ook moeten werken als je aan de andere kant van de wereld bent.

Fitness voorbeeld

Hoewel de iPhone als een potentiële kandidaat voor het patent wordt genoemd, sluit Apple niet uit dat andere apparaten er gebruik van kunnen maken. Andere telefoons, mediaspelers en digitale assistenten zouden ook kunnen helpen met het fitnessen. Ze moeten dan waarschijnlijk wel Apple’s patent in handen hebben, om juridische risico’s te voorkomen.

Het patent werd door Apple op 12 oktober 2011 ingediend. Hoewel het patent veelbelovend is, hoeft dit nog niet te betekenen dat Apple druk bezig is met een fitness-app: vaak worden patenten afgesloten om mogelijke plannen in de verre toekomst in te dekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.