Reacties voor: Rechter beslist: Samsung mag volgende iPhone en iPad niet zien

In de zaak Samsung versus Apple is een belangrijke beslissing gevallen. Samsung mag de nieuwe toestellen van Apple niet zien.

Reacties: 26 reacties

  1. Maar gaan ze nu ook samen snoep eten?

  2. Dus, je mag, als de concurrent een productupdate doet gewoon zijn vorig design gaan overnemen zonder toestemming te vragen?
    Goed bezig!!!

  3. En welk product van Samsung lijkt dan zo erg op de iPad 2?

  4. @Yellowhat: De Samsung Galaxy Tab! Dat een kopie van de iPad, misschien was 2 wel wat later. Maar apple begon met de iPad.

  5. “Er kan ook nog worden besloten dat Samsung haar toestellen niet in de VS mag verkopen.”

    zo, dat kan hard aankomen als dat doorgaat!

  6. @Yellowhat: De galaxy tab 10.1. Google maar eens op afbeeldingen, dan zie je het wel.
    Bovendien, sinds Apple een tablet heeft gepresenteerd, een nieuw soort product, kwam Samsung ook ineens op net idee een tablet op de markt te brengen…

  7. Arme samsung… Waar moeten ze hun inspiratie nu vandaan halen? Maarja elke fabrikant kopieerd want waarom zou je het wiel opnieuw moeten uitvinden.

  8. Origineel geplaatst door ramon
    Arme samsung… Waar moeten ze hun inspiratie nu vandaan halen? Maarja elke fabrikant kopieerd want waarom zou je het wiel opnieuw moeten uitvinden.

    Een typische fanboy reactie. Apple doet precies hetzelfde, maar dat zie je natuurlijk niet. Apple haalt ook zijn inspiratie van bijvoorbeeld Android voor de mobiele markt en van Windows voor de computermarkt.

    Zo’n gezeur altijd met die rechtzaken en patenten.

  9. Nou dit kan wel eens de reden zijn dat Apple op het WWDC geen nieuwe iPhone heeft laten zien terwijl hier op iphoneclub.nl te lezen is dat de kans groot is dat de volgende iPhone wel op de reguliere termijn in de winkels zal liggen. Maar ja een kat en muis spelletje blijft het natuurlijk wel.

  10. @Sebas: Dat is toch precies wat Ramon zegt, dat elke fabrikant kopieerd, ik snap niet wat daar zo’n fanboy reactie aan is.

  11. @Sebas: Ik zie dat jij er veel minder van weet dan de zogenaamde “fanboy”. Het zijn de andere bedrijven die Apple kopiëren en niet andersom als het gaat om design en GUI. Je hoeft daar geen fanboy voor te zijn om dat in te zien.

  12. Wat een lachwekkend artikel, dus volgens de iPhoneclub is een toestel kopieren volledig toegestaan. Zolang het maar niet naast elkaar in de winkel ligt, toestel loopt altijd achter, klanten trekken omdat het op de iPhone 4 lijkt, nieuwe Apple toestellen die een ander design krijgen. Dit lijken me juist allemaal argumenten, die aantonen dat ze wel degelijk aan het kopieren zijn.

  13. Origineel geplaatst door Zomer
    Wat een lachwekkend artikel, dus volgens de iPhoneclub is een toestel kopieren volledig toegestaan. Zolang het maar niet naast elkaar in de winkel ligt, toestel loopt altijd achter, klanten trekken omdat het op de iPhone 4 lijkt, nieuwe Apple toestellen die een ander design krijgen. Dit lijken me juist allemaal argumenten, die aantonen dat ze wel degelijk aan het kopieren zijn.

    Nee… Dat zouden de argumenten kúnnen zijn van samsung…

  14. Wat denken ze wel niet bij Samsung ?? Sukkels

  15. @Sebas: Waarom is hij dan gelijk weer een ‘fanboy’? Hij verdedigd Apple niet eens… Onnodige reactie van je!

  16. Als ik Samsung was zou ik de onderdelen die zij Apple leveren meteen stopzetten.

  17. Wat een hoop gezever allemaal. Wat maakt het uit hoe een toestel er uitziet. Je koopt het toch voor het besturingssysteem?? Trouwens , tegenwoordig ziet alles er het zelfde uit , auto’s , tv’s , koelkasten,… Zou het niet beter zijn om hun energie in de bestaande en nieuwe toestellen te steken en hun technologieën verder te verbeteren ipv te discussiëren over wie wie naäapt??

    zucht…

  18. Origineel geplaatst door Randy
    Wat een hoop gezever allemaal. Wat maakt het uit hoe een toestel er uitziet. Je koopt het toch voor het besturingssysteem?? Trouwens , tegenwoordig ziet alles er het zelfde uit , auto’s , tv’s , koelkasten,… Zou het niet beter zijn om hun energie in de bestaande en nieuwe toestellen te steken en hun technologieën verder te verbeteren ipv te discussiëren over wie wie naäapt??zucht…

    Het maakt miljoenen tot miljarden euro’s voorafgaande onderzoekskosten uit. Dat soort onderzoeken zijn investeringen.

    Als designer ben ik voor ideeën stelen (doen wel al sinds de eerste mens op aarde is) maar tegen klakkeloos 1op1 functie en design matigjes ‘overnemen/stelen’ zonder toegevoegde waarde. Doe het goed en gooi je eigen sausje over en voeg er iets extras aan toe, of doe het gewoon niet.

  19. samsung probeert gewoon alle succesvolle producten van apple te stelen. het is gewoon belachelijk dat Samsung niet eens hun eigen dingen kunnen verzinnen. En hetzelfde met
    Android, als er ook maar een goede nieuwe functie in IOS zit dan zit dat de volgende dag ook in Android. gewoonweg Belachelijk!

  20. De rechter was zeker een fanboy lol

  21. @Daantjuh: En dan? Apple gaat wel een andere leverancier zoeken terwijl Samsung dan 1 van haar grootste klanten mist. Wat voor Samsung betekend dat hun winst enorm zal dalen. Dus dat zal niet gaan gebeuren.

  22. Ach kom op straks wordt het toch weer een schikking. Want dan roept samsung dat ze de levering van hun onderdelen stop zetten en dan kan apple geen iphones maken..

  23. Origineel geplaatst door Daantjuh
    Als ik Samsung was zou ik de onderdelen die zij Apple leveren meteen stopzetten.

    Samsung Mobile, de TV’s, audio, randapparatuur en chipfabriek zijn allemaal verschillende bedrijven onder de naam Samsung. Als Samsung Apple laat schieten als klant of met stront gaat gooien richting Apple en Apple trekt de stekker eruit, dan is het voor de divisie chips een flinke amputatie. Zelfmoord is overdreven, want ze hebben nog steeds de wereldmarkt wat chips/RAM etc etc in handen.

    Origineel geplaatst door thomas
    Ach kom op straks wordt het toch weer een schikking. Want dan roept samsung dat ze de levering van hun onderdelen stop zetten en dan kan apple geen iphones maken..

    Nope, compleet verschillende takken binnen Samsung. De directeur van de chips kent die van de telefoons waarschijnlijk niet eens bij naam. Zo verschrikkelijk groot is dat bedrijf.

  24. @thomas: Lees aub de vorige post. Als Samsung dat doet verliezen ze enorm groot marktaandeel.

  25. Zo zie je weer hoe stom een rechter kan zijn.
    Ze patenteren tegenwoordig alles zelfs letter a, dit is super stom.
    Als ik Google was zou ik Apple ook aanklagen met die notificaties in iOS 5 letterlijk gekopieerd van android (jaar van copycats toch? ja).
    We moeten kritisch zijn en niet alles van Apple is heilig en wat ze nu doen is niet te accepteren, ze ruimen letterlijk hen concurrent weg.

    Overigens iphone en samsung lijken helemaal niet op elkaar alle telefoons van samsung zijn lelijk behalve samsung galaxy s2.

    Maar het is mij opgevallen dat zelfs de nieuw iPhone 5 niet eens zo snel zal zijn als Galaxy S2 (iPad 2 chip < Galaxy S2 chip).

    Als Apple zo goed was zoals meesten beweren (innoverende bedrijf) dan zouden ze concurreren in plaats van uit de weg ruimen.

    Blijf objectief LTRS 🙂

  26. @lennart:
    dan is de computer zeker ook nageaapt van apple..
    Android heeft zoveel dat ios niet heeft, zoveel dingen die beter zijn dan in ios,en ios heeft weer betere dingen dan android.

    Toch vind ik dit alles jammer van Apple, ze zijn een goed merk en hebben goede ideeen, maar als elk bedrijf zich zo kinderachtig gaat gedragen als apple blijft geen merk recht overeind staan, apple zou zich moeten bewijzen door producten, niet door rechtszaken, hopeloze actie..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.