Bloomberg: Snellere iPhone met A5-processor in september verkrijgbaar

Bloomberg ontkracht geruchten dat een grote update voor de iPhone voor augustus gepland zou staan. Volgens de site krijgt de iPhone in september een kleine update met Apple's betere A5-processor en een 8-megapixel camera. Het ontwerp zou nagenoeg hetzelfde zijn als de iPhone 4.

iPhone 4Gisteren berichtten we dat de volgende generatie iPhone, in tegenstelling tot de berichten daarover, toch een grote update zou krijgen. Het toestel zou verkrijgbaar zijn in augustus, aldus Boy Genius Report. Bloomberg komt nu met berichtgeving die deze geruchten ontkracht. Volgens de website staat de volgende iPhone nog steeds voor september gepland en gaat het min of meer om een sneller toestel en geen grote update.


Volgens Bloomberg is de nieuwe iPhone voorzien van Apple’s eigen A5-processor, die ook al zijn opwachting in de iPad 2 maakte. Daarnaast krijgt het toestel een betere camera, een 8-megapixelvariant in plaats van de 5-megapixelcamera in de iPhone 4. De website bevestigt hiermee eerdere geruchten (1, 2, 3) over een betere camera. Het toestel zou echter “sterk lijken” op de iPhone 4, aldus ingewijden tegenover Bloomberg. Uiteraard draait het nieuwe toestel op iOS 5, de volgende grote update voor het iOS-besturingssysteem met nieuwe functies als verbeterde notificaties, Wi-Fi-synchronisatie en draadloos backups maken via iCloud. Apple heeft al aangekondigd dat iOS 5 dit najaar beschikbaar komt. Volgens Bloomberg is dat ook de reden dat de nieuwe iPhone naar dit najaar is doorgeschoven.

Ook TechCrunch stelt op basis van eigen bronnen dat een iPhone in augustus “onwaarschijnlijk” is. “Apple heeft aangegeven dat iOS 5 dit najaar komt, augustus is niet het najaar en Apple zal nooit de iPhone 5 zonder iOS 5 op de markt brengen”, aldus MG Siegler namens de website. September is overigens ook de maand, waarin Apple traditioneel nieuwe iPods op de markt brengt. Tot dusver is er echter geen spoor van een mogelijke nieuwe iPod touch, die meestal als eerste geüpdatet wordt. Wel zijn er aanwijzingen gevonden naar nieuwe iPhone-modellen en een nieuwe generatie iPad. Daarover weet Bloomberg te melden dat Apple momenteel een iPad met een hoger-resolutiescherm — eenderde hoger dan dat van de iPad 2 — aan het testen is. Dit scherm zou vergelijkbaar zijn met het retina-beeldscherm van de iPhone 4. Ook zou het scherm “beter reageren” op aanraking.

Bloomberg blaast ook de oude geruchten dat Apple aan een goedkopere iPhone zou werken weer nieuw leven in. Dit toestel zou specifiek bedoeld zijn voor ontwikkelingslanden, waar men zich de ‘gewone’ iPhone niet kan veroorloven. Deze kleinere en goedkopere iPhone zou hardware bevatten die vergelijkbaar is met de iPhone 4. Er waren eerder al geruchten dat Apple inderdaad zou werken aan een kleinere iPhone, die het predikaat iPhone nano met zich meekreeg. Toch lijkt het verstandig om dit gerucht met een korrel zout te nemen, omdat er al zo vaak over is gesproken en het tot nog toe geen werkelijkheid is geworden.

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.