Raspberry Pi geeft elke televisie AirPlay-functionaliteit voor 35 dollar

Raspberry Pi is een miniatuur Linux-computer, die ervoor zorgt dat je AirPlay-functionaliteit op een gewone televisie krijgt. Het is een goedkopere oplossing dan de 119 euro kostende Apple TV.

raspberry-pi-televisieLaatst bespraken we de Griffin Twenty, een apparaat om gewone luidsprekers geschikt te maken voor AirPlay. Maar die is bedoeld voor luidsprekers. Wil je ook AirPlay op je televisie, dan zul je een andere oplossing moeten zoeken, bijvoorbeeld het aanschaffen van een Apple TV voor 119 euro. Met AirPlay kun je dan bijvoorbeeld video vanaf een iOS-apparaat afspelen op je televisie. Vind je €119 te duur, dan is er nu ook een houtje-touwtje-oplossing die potentieel tot iets moois kan uitgroeien: de Raspberry Pi.

Een Raspberry Pi-computertje is in ieder geval flink goedkoper: voor 35 dollar voeg je AirPlay-functionaliteit toe aan je televisietoestel. Het Raspberry Pi-project bevindt zich nog in een vroeg stadium en het apparaatje ziet er nog niet zo gepolijst uit als we van Apple-producten gewend zijn, maar het begin is er. De Raspberry Pi is in feite een Linux-computer voorzien van een 700MHz ARM-processor en 128 MB RAM, genoeg om mooie toepassingen mogelijk te maken. De goedkoopste uitvoering (Model A) kost $25 en de duurdere uitvoering die je voor de televisie nodig hebt (Model B) is voor $35 te krijgen. De Universiteit van Cambridge is een van de supporters van het project.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2012, 17:56
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen airplay, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.