Striptekenaar Diesel Sweeties experimenteert met iBooks Author

Met iBooks kun je niet alleen studieboeken maken, maar ook stripboeken. Cartoonist Richard Stevens gebruikte iBooks Author om zijn webcomics om te zetten naar een stripboek, dat hij via Dropbox beschikbaar stelt om te downloaden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wakingupcoverVorig week heeft Apple iBooks Author onthuld. Het initiatief lijkt vooral gericht op docenten, die met de tool gemakkelijk een studieboek of syllabus kunnen maken. Dat zie je al bij het openen van de bijgeleverde sjablonen: er zijn zes stuks aanwezig en ze zien er allemaal uit als een studieboek. Maar gewone auteurs kunnen er ook mee aan de slag gaan, al zijn de drempels voor niet-Amerikanen nog wel wat hoog. Cartoonist Richard Stevens ging meteen met iBooks Author aan de slag, om te kijken of hij zijn webcomics ook in een boek zou kunnen omzetten.

Dat lukte: Diesel Sweeties is nu als gratis e-book op de iPad te installeren en bevat alle strips van de afgelopen maand. Je kunt het stripboek downloaden van Steven’s Dropbox en zult het bestand dus handmatig naar je iTunes-bibliotheek moeten slepen, want het stripboek is nog niet in de iBookstore te krijgen. Uiteraard werkt het alleen op een iPad met iBooks 2. In het boek zie je meteen de mogelijkheden van de nieuwe iBooks-versie en de nieuwe multi-touch boeken die je ermee kunt lezen: met één vinger tekst markeren, studiekaarten aanmaken, notities toevoegen en meer.

Mocht je niet zo gecharmeerd zijn van strips: je kunt bij Apple ook de eerste hoofdstukken van het boek ‘Life on Earth‘ downloaden, een makkelijk toegankelijk studieboek over biologie en het leven op aarde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 11:47
Categorie Apps
Onderwerp ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.