Reacties voor: Range Rover te strak ingeparkeerd? Haal ‘m eruit met je iPhone

Met Range Rover kun je je auto op afstand besturen vanaf je iPhone. Handig als je wilt inparkeren op een moeilijke plek of over gevaarlijke rotsen wilt rijden.

Reacties: 16 reacties

  1. Wat de hel,geen kleine auto draadloos besturen maar een echte auto.

  2. Dit zou handig zijn voor mijn auto (Renault Kangoo) wanneer ik geen ruimte heb om met mijn rolstoel in mijn auto te komen.

    Hoe zou je verzekeraar reageren wanneer je op deze manier schade rijd ?

  3. @Mike: Geniaal, zeker voor een terreinwagen. Ook bij vastlopen in zand ed kun je zelf meeduwen of gripmatjes ed gecontroleerd onder de wielen geleiden.

    Maar het geschetste scenario van te krap ingeparkeerd geldt voor àlle auto’s in de te krappe parkeervakken en parkeergarages die niet met de steeds breder wordende auto’s zijn meegegroeid! Al wordt je aan beide kanten ingeklemd, even met je telefoon uitparkeren, instappen en wegwezen 😃

    ‘Toekomstmuziek’ kon ook wel ‘s meevallen, nog maar een paar jaar geleden zeiden we dat ook van zichzelf inparkerende auto’s, tegenwoordig is er bijna geen auto meer waarop het niet als optie verkrijgbaar is.

  4. Deze mijnheer wordt daar vast heel blij van.

  5. Speelt die ook het James Bond deuntje ?

  6. Vroeger speelde ik wel eens met zo’n radiografisch bestuurbare auto. Nu is dat dus ongeveer hetzelfde, maar dan in het groot! Gaaf.

  7. Die strakke gast op foto 1 is echt goed met zijn wagen bezig.
    Je wordt op je woonerfje toch een keer gek tussen alle Opel Astra’s, Ford Ka’s en andere Maxicosi’s – dus beleef dan op de Schotse hooglanden een keer je eigen vastloper en lazer flink hard over je rolbeugel met wat kneuzingen en hersenschuddingen tot gevolg.
    Niks aan de hand, lekker zelf je uitgewoonde deukenbak repareren
    Maar dan komt er weer zo’n geciviliseerde dodo met een afstandsbediening die een soort lamgelegde drone van je wagen maakt…zonde zonde…

  8. En daar sta je dan met je Opel Corsa, ram vast geparkeerd door een dikke pc Hoofdstraat bak en die muur.

  9. Nieuwe wetgeving op Europees gebied is dan wel vereist. Je auto bv inparkeren zonder dat er een bestuurder inzit is al productierijp bij bv audi heb ik me laten vertellen.

  10. Origineel geplaatst door absrnd
    Speelt die ook het James Bond deuntje ?

    Tomorrow Never Dies 🙂 Ligt 007 met z’n telefoon op de achterbank. Het allereerste waar ik aan dacht haha.

  11. Leuk voor 5 dec in de schoenen van je kinderen als ze naar een R/C auto vragen. Dan geeft je ze gewoon een Range Rover.

    Of als je kind je iPhone in handen krijgt en denk ach wat een mooie stuur.

  12. Mooi combinatie, maar eerst Staatsloterij kopen

  13. Dit is de beste app ooit.
    Vraag: kan het ook op alle auto in plaats van Range Rover?

  14. Nogal suf. Heb je een auto om offroad mee te rijden, ga je dat vanaf een afstandje doen als het te moeilijk wordt…

  15. @Tim: In principe wel, remmen en gasgeven is al lang ‘drive by wire’ op heel veel auto’s. Mits de koppeling niet mechanisch bediend wordt, dus bij elke (half)automaat, is autonoom (weg)rijden en stoppen vooral nog een software kwestie, alle hardware is er dan al klaar voor.

    Automatisch wegrijden durven veel fabrikanten nog niet aan, al komt de ‘launch control’ voor maximale acceleratie vanuit stilstand op (dure) sportauto’s wel heel dicht in de buurt. Zelfstandig remmen gebeurt al in een aantal modellen bij dreigende aanrijdingen en natuurlijk bij ESP op bijna alle auto’s.

    Autonoom sturen gebeurt al bij alle actieve parkeerhulpsystemen die sinds een paar jaar verkrijgbaar zijn.

    En bij heel veel auto’s is al sinds pakweg het begin van de eeuw àlle on board electronica gekoppeld, inclusief de bluetooth koppeling met jouw iPhone.
    Toen in een vorige auto de, notabene als accessoire achteraf gekochte, CD wisselaar (herinnert u zich deze nog nog nog 😄 – bouwjaar 2003) defect raakte gebeurde de eerste diagnose via de OBD aansluiting, inclusief áánsturen van de hele audio installatie met toetsenboord en muis van de diagnosecomputer!

    Zoals gezegd, alle hardware is er dus in de meeste auto’s al klaar voor… Vraag de dealer ‘s naar de laatste firmware update voor je auto, misschien kan die het dan ook wel 😉 Of wie weet is er wel een ‘jailbreak’ voor jouw auto die het kan 😜

  16. Origineel geplaatst door NaviPhone: Mooi combinatie, maar eerst Staatsloterij kopen

    Haha zie hem ook maar eens te winnen 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.