Reacties voor: Verdubbeling prijs van RAM-upgrade 13-inch MacBook Pro bleek prijscorrectie

Apple heeft vannacht de prijs van een RAM-upgrade stilletjes verhoogd. In plaats van €125 betaal je nu €250 extra bij het instapmodel van de 13-inch MacBook Pro. Het bleek te gaan om een prijscorrectie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Alle RAM upgrades (van 8 naar 16 GB) zijn de laatste jaren altijd al rond de 240/250 euro geweest, dus lijkt me dan eerder een foutcorrectie? Bij een MB Air en iMac die ik net opzocht betaal ik ook 250 euro voor de upgrade.

  2. Kostprijs ligt rond een tientje en consumentenprijs rond de 50 euro voor 8GB DDR4 modules. Dan is 250 euro een prima marge voor Apple.

  3. Ik vind het een schandalig hoge prijs voor een klein beetje meer geheugen. Waarom dan niet standaard 16Gb geheugen in deze Pro laptops zetten en de vanaf prijs met 50 euro verhogen ? De meeste (pro) gebruikers tevreden en minder maatwerk nodig en een redelijke marge.

  4. Hoe irriteer ik mijn klanten. Zo dus.

  5. @JK: haha inderdaad.

  6. @JK: Inderdaad geheugen kost niks meer 16gb heb je zo tussen 50/70 euro, dus voor een bedrijf als apple kost helemaal niks.
    Ik heb nog een MacBook Pro uit 2015 met 8Gb ram, en merk gewoon dat 8gb tegenwoordig te weinig is. ik heb alleen een safari/finder/ thunderbird meestal open en dan raakt het al aardig vol.

    Dus zelfs voor een beetje simpel office gebruik, is 8Gb eigenlijk al aan de krappe kant aan worden.

    Apple weet dat 8gb geheugen eigenlijk te weinig is daarom verdubbelen ze de ssd opslag(En niet geheugen), veel zullen dus die extra geheugen vergroting erbij kopen. of een duurdere MacBook model kopen hierdoor en extra geld betalen dus meer winst voor Apple.

  7. Origineel geplaatst door Dennis
    @JK: Inderdaad geheugen kost niks meer 16gb heb je zo tussen 50/70 euro, dus voor een bedrijf als apple kost helemaal niks.

    Ik heb nog een MacBook Pro uit 2015 met 8Gb ram, en merk gewoon dat 8gb tegenwoordig te weinig is. ik heb alleen een safari/finder/ thunderbird meestal open en dan raakt het al aardig vol.

    Dus zelfs voor een beetje simpel office gebruik, is 8Gb eigenlijk al aan de krappe kant aan worden.

    Apple weet dat 8gb geheugen eigenlijk te weinig is daarom verdubbelen ze de ssd opslag(En niet geheugen), veel zullen dus die extra geheugen vergroting erbij kopen. of een duurdere MacBook model kopen hierdoor en extra geld betalen dus meer winst voor Apple.

    Als 8Gb al aan de krappe kant is, voelt het bijna aan als een autodealer die een auto zonder reservewiel verkoopt… het kan wel, maar iedereen wil toch wel een reservewiel hebben, dus kan er vrijwel standaard extra verdiend worden.. of de prijs van de auto dan verlaagd is om te compenseren voor het ontbrekende reservewiel valt te betwijfelen (waarschijnlijk niet..). Als Apple kwaliteit zo belangrijk vindt, waarom dan op deze manier met het geheugen omgaan ?

  8. Nou, da’s inderdaad een voordeeltje achteraf voor mij! afgelopen week Is mijn MacBook binnengekomen met €16GB Ram voor €125.

  9. Joh, wat maakt het uit, je betaald voor alles van Apple meer dan in PC uitvoering. Pas als Apple PC prijzen (ook voor upgrades en accessoires dus) gaat rekenen ga ik me verbazen…

  10. Waar blijft de tijd dat je dat zelf nog gewoon bij kon prikken. Ben bang dat die mogelijkheid straks ook weggenomen wordt bij de iMac.

  11. (Red.) Reactie Apple toegevoegd.

  12. @Don: Zelfs bij de Mac Mini 2020 kan het nog gewoon.

  13. @Sanderevers: Ja? Bij mijn weten is het vanaf de 2018 versie niet zomaar meer mogelijk. Volgens de Apple supportpagina is het zelfs niet mogelijk.
    Het kan nog, maar je moet de hele Mac mini uit elkaar halen, het logicboard verwijderen, het is niet voor de gewone gebruiker en je verliest sowieso je garantie.

    Dat lijkt me niet “user upgradable” zoals in de iMac en wat je zegt lijkt me niet correct.

    Ik houd mijn hart vast voor de volgende iMac die ik wil kopen.
    Van alle smerige manieren van apple om je vaker een nieuwe computer te laten kopen is dit voor mij wel de smerigste.

    Mijn huidige iMac gaat al 9 jaar mee, juist omdat ik er makkelijk meer ram kon in plaatsen. Was dat het geval niet geweest had ik jaren geleden al een nieuwe iMac moeten kopen om mee te kunnen met de software pakketten die ik wil gebruiken.

  14. JEEEETJE! Ben blij dat ik vrijdag nog net op tijd was!

    Wel een beetje een ****actie. Vind het sowieso erg vreemd dat Apple voor de Pro een 8gb versie heeft. Vond het ook ontzettend vreemd dat 2019 nog een 128gb hd standaard had.

    Heb nu even tijdelijk een 2017 air met 8gb werkgeheugen en 128gb harde schijf. Bij photoshop krijg ik om de haverklap de melding dat werkgeheugen vol is. En office pakket bleek al teveel gb’s te zijn om te installeren.

  15. @Driesdk: Is niet per se een smerige manier om nieuwe computers te verkopen. Het is ook daadwerkelijk zo dat het niet in bepaalde designs past. Blijft natuurlijk jammer, maar betekent niet per se dat je genaaid word.

  16. Vorige maand een zeer mooie tweede hands iMac gekocht voor 800 euro. Model 2017 4k retina. 1 TB SSD schijf op marktplaats gekocht voor 85 euro en voor 2 tientjes 16 gb ram geheugen. Nieuwe scherm plakkers (10 euro).
    2 uurtjes werk en ik heb een imac die nog jaren mee kan, voor relatief weinig geld! Wie voor 250 euro 16 gb ram bij koopt is niet goed wijs…. 😂😂

  17. @Pommetje: Kocht je er maar 16gb bij. Helaas koop je er maar 8gb bij. Helaas is een pro met 8gb nagenoeg onbruikbaar.

  18. @Driesdk: Wat je zegt klopt niet. Apple heeft er specifiek een punt van gemaakt dat het RAM upgradeable is in de mac mini met SO Dimm modules tijdens de aankondiging van de nieuwe mac mini. De 2014 had dat inderdaad niet maar de nieuwe(re) nu juist wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.