Radiostations Apple Music toch niet gratis te beluisteren in Nederland en België

Gratis gebruikers van Apple Music kunnen in tegenstelling tot eerdere berichten toch niet luisteren naar Apple Music-radiostations. Uit documentatie blijkt nu dat alleen gratis gebruikers in Amerika en Australië die mogelijkheid hebben. Beats 1 blijft wel voor iedereen te beluisteren.

apple_music_bannerSlecht nieuws voor mensen die niet van plan waren om te betalen voor Apple Music, maar die wel gebruik wilden maken van de radiostations. In tegenstelling tot wat eerder beweerd werd, zijn radiostations toch niet toegankelijk voor mensen die alleen ingelogd zijn met een Apple ID. Beats 1 is nog wel voor iedereen beschikbaar, ongeacht of je een abonnement hebt of niet.

Gratis radiostations wel in Amerika en Australië

Voorheen beloofde Apple dat het luisteren naar Apple Music-radiostations voor iedereen mogelijk was, ook als je alleen ingelogd was met een Apple ID en geen betaald abonnement had. Gratis gebruikers hadden alleen geen mogelijkheid om nummers over te slaan, terwijl betalende gebruikers dat wel kunnen. Onderstaande tabel plaatste Apple op haar website bij de aankondiging van Apple Music, maar inmiddels is deze aangepast. De gratis radiostations zijn alleen beschikbaar voor mensen die in Australië en Amerika wonen, terwijl de rest van de wereld moet betalen om ernaar te luisteren.

apple-music-tabel
De oude tabel bij de aankondiging van Apple Music

Nederlandse Apple Music-tabel.
De huidige tabel van Apple Music

Bekijk ook

Apple Music: 5 redenen om wel (of geen) betaald abonnement te nemen

Twijfel je of je een betaald abonnement op Apple Music moet nemen nu je proefabonnement aan zijn einde loopt? Wij geven je vijf reden om dit wel of juist niet te doen.

Toch wel gratis functies voor Android-gebruikers?

Er is nog een andere verandering te zien in de tabel, namelijk bij de voetnoot over Android. Zoals te zien is in de tabel die aanvankelijk werd geplaatst, is dat toekomstige Android-gebruikers alleen van alle functies gebruik kunnen maken bij betaalde abonnementen, verwijzend naar de asterisk bij Signed in with Apple ID. Deze melding is nu uit alle tabellen verwijderd. Dit zou erop kunnen wijzen dat de Android-versie van Apple Music toch wel functies krijgt voor gratis gebruikers, vergelijkbaar met hoe dat nu bij gratis gebruikers het geval is.

Bekijk ook

Apple Music: alles over Apple's eigen streamingdienst voor muziek

Apple Music is de streaming muziekdienst van Apple. De muziekcollectie van Apple Music bestaat uit miljoenen nummers waar je onbeperkt naar kan luisteren. Lees alles over de prijs, het muziekaanbod en de plus- en minpunten van Apple Music in dit overzicht.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 september 2015 om 14:09
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.