TicketSwap is er nu ook voor de iPad en laat je direct een kaartje verkopen

TicketSwap, de dienst die tweedehands e-tickets aanbiedt voor evenementen, concerten en festivals, heeft haar iOS-app vernieuwd. De nieuwe versie laat je bijvoorbeeld een kaartje verkopen, nu ook vanaf de iPad.

TicketSwap voor de iPad.
Organisatoren van concerten en evenementen waarschuwen vaak genoeg: koop je kaartjes alleen bij officiële verkooppunten. Een andere goede manier is om je kaartje te kopen bij TicketSwap, de bekende site voor tweedehands e-tickets voor concerten. De Amsterdamse startup bracht twee jaar geleden de eerste versie van de TicketSwap-app (link) uit voor iOS, maar nu is de app naar een hoger niveau getild. De app komt daarbij niet alleen dichter in de buurt van de TicketSwap-website, maar laat je bijvoorbeeld ook nu rechtstreeks kaartjes verkopen via de app. Wij kregen alvast een exclusieve preview van de nieuwe update die nu beschikbaar is.

Nieuwe vormgeving voor TicketSwap

TicketSwap werd in 2012 opgericht, waarna in 2014 TicketSwap voor iOS beschikbaar kwam. Nu weer twee jaar later is de tweede versie van de app beschikbaar gekomen, waarmee het nog makkelijker moet zijn om kaartjes te zoeken én nu ook te verkopen. Allereerst zullen trouwe TicketSwap-gebruikers zien dat de app er net even wat anders uit ziet. De verschillende pagina’s van de app zien er anders uit met een mooie blauwe balk bovenin zodat je direct weet dat je met TicketSwap te maken hebt. De app is ook wat anders ingedeeld met andere icoontjes en meer informatie in de desbetreffende pagina’s. Voor iPad-eigenaren is er ook goed nieuws, want de app is geoptimaliseerd voor gebruik op Apple’s tablet en werkt meteen met Split View en Slide Over, zodat je er een andere app naast kunt gebruiken.

Evenementen in TicketSwap.

In het zoekgedeelte van de app kun je uiteraard zoeken op trefwoord, maar de pagina licht nu ook allerlei evenementen uit. Ook bekijk je hier direct vijf evenementen die vandaag plaatsvinden, net als de meest populaire locaties zoals de Ziggo Dome, Heineken Music Hall en de Melkweg. Bovendien bekijk je allerlei evenementen per stad, zodat je snel ziet wat er in jouw favoriete stad staat te gebeuren. Bij de vernieuwde Ontdek-pagina kun je vervolgens filteren op datum, locatie en andere belangrijke criteria.

Kaartjes verkopen en kopen

De grootste vernieuwing in de app is dat je nu ook rechtstreeks kaartjes kunt verkopen. Voorheen werd je doorverwezen naar de website van TicketSwap, maar nu kan dat rechtstreeks vanuit de app. Selecteer het evenement, het soort ticket en upload het PDF-bestand van je e-ticket om het kaartje aan te bieden. Overigens is ook het zoeken van een kaartje een stuk makkelijker geworden, omdat je meteen aan kan geven hoeveel e-tickets je van een bepaald evenement zoekt en wat eventueel je maximale prijs voor een kaartje is.

Kaartje verkopen in TicketSwap.

Een andere prettige bijkomstigheid is dat de app nu een stuk soepeler loopt. Het navigeren gaat sneller omdat je minder vaak naar laadschermen zit te staren. TicketSwap heeft ons laten weten dat de app stap voor stap overgezet wordt naar een native app, zodat het niet meer een simpele webpagina in een app is. TicketSwap heeft ons tot slot beloofd dat de app de komende tijd vaker geüpdatet zal worden en nieuwe functies zal krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2016, 9:17
Categorie Apps
Onderwerpen concert, festival, tickets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.