Reacties voor: Qualcomm introduceert Gimbal: alternatief voor Apple’s iBeacons

Qualcomm is vandaag begonnen met de verkoop van Gimbal, een alternatief op Apple's iBeacons voor winkels.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Wouw wat mooi bedacht ibeacons. weet je wat we gaan concurreren inplaats dat we ibeacons gaan maken. Maar wat is het voordeel om het op eigen manier te doen?

  2. 1) Een antenne is een passief element. Een antenne kan met niets verbinden. Een antenne kan, als zij in resonantie is, een elektromagnetisch signaal ontvangen en uitzenden. In geval van Bluetooth worden de EM-signalen ontvangen door de antenne en verzonden met de antenne door een Bluetooth radiochip (transceiver).

    2) Een “ingebouwde 4G-ontvanger” is niet handig voor een smartphone omdat een ontvanger, het woord zegt het al, alleen maar kan ontvangen. Een 4G transceiver zou veel handiger zijn want die kan niet alleen ontvangen maar ook zenden.

  3. Origineel geplaatst door Timosha
    1) Een antenne is een passief element. Een antenne kan met niets verbinden. Een antenne kan, als zij in resonantie is, een elektromagnetisch signaal ontvangen en uitzenden. In geval van Bluetooth worden de EM-signalen ontvangen en verzonden door een Bluetooth radiochip (transceiver).2) Een “ingebouwde 4G-ontvanger” is niet handig voor een smartphone omdat een ontvanger, het woord zegt het al, alleen maar kan ontvangen. Een 4G transceiver zou veel handiger zijn want die kan niet alleen ontvangen maar ook zenden.

    Ach meeste mensen verstaan onder 4G-ontvanger ook een tranceiver, volgens mij wordt dat hier ook bedoeld 🙂

  4. Ontzettend tof.. Ik hoop dat het doorzet en dat er ook voor consumenten programmeerbare Gimbal’s beschikbaar worden gemaakt.

  5. Origineel geplaatst door Martin
    Ach meeste mensen verstaan onder 4G-ontvanger ook een tranceiver, volgens mij wordt dat hier ook bedoeld

    Ik beschouw de blog van de iPhoneclub als zeer competent. Daarom neem ik, met alle respect voor de redacteur, de vrijheid om te wijzen op de correcte terminologie. 😉

  6. @Timosha: Ik waardeer het ook hoor. Pas het even aan.

  7. Of Gimbal de goedkoopste oplossing is, dat weet ik zo nog niet. Was even aan het grasduinen in hun documentatie en toen kwam ik dit tegen 🙁

    NUMBER OF ACTIVE USERS DURING THE CALENDAR MONTH MONTHLY SERVICE FEE PER APPLICATION
    0 – 9,999 Waived
    10,000 – 124,999 $0.06 per Active User
    125,000 – 999,999 $0.05 per Active User
    1,000,000 and up $0.04 per Active User

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.