Proxy app

Proxy wil toegangspasjes op kantoren vervangen door een app

De makers van Proxy hopen met hun app bedrijven te overtuigen om toegangspasjes eruit te gooien. Met de app kan je dankzij Bluetooth deuren openen.

Proxy app

Bij steeds meer pasjes is het mogelijk om ze naar je telefoon om te zetten. Alleen voor de speciale toegangspasjes voor gebouwen was er nog geen goede oplossing. Deze kaarten worden bijvoorbeeld gebruikt om medewerkers toegang te geven tot bepaalde ruimtes. De makers van Proxy hopen met hun app dat deze toegangspasjes snel tot het verleden behoren.

Proxy: deuren openen met Bluetooth

Proxy app op telefoonVeel toegangspasjes werken met RFID, wat staat voor Radio-Frequency Identification. In deze pasjes wordt informatie opgeslagen die door zogenoemde ‘tags’ kunnen worden uitgelezen. Door het pasje voor een lezer te houden kun je bijvoorbeeld een deur openen. Maar je moet dat pasje wel altijd op zak hebben en dat is lastig. Proxy pakt het anders aan: je hebt je smartphone altijd bij je en ook daarmee kun je jezelf identificeren. Een Bluetooth sensor-bij de deur herkent je iPhone en geeft je toegang. Je kan je iPhone dus rustig in je broekzak laten.

De makers hebben al een pilot uitgebracht voor kantoren. Er kunnen tot nu toe twee sensoren worden geplaatst en elke werknemer krijgt zijn eigen account. Daarnaast is het mogelijk om accounts voor gasten en tijdelijke medewerkers aan te maken. In de toekomst breidt Proxy uit met tweestapsverificatie en een cloud-service. Meer dan 20 bedrijven zijn al geïnteresseerd in de diensten van Proxy. Nu is het wachten op een bredere uitrol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2016, 21:15
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen bedrijven, bluetooth

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.