Reacties voor: Proview wil wereldwijde verkoop van iPad blokkeren met exportverbod

Het Chinese bedrijf Proview wil de verkoop van de iPad verbieden in China. Maar nu willen ze ook een exportverbod van de iPad. Daardoor zou Apple wereldwijd geen iPads meer kunnen verkopen, omdat het leeuwendeel van de productie in China plaatsvindt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Heel vervelend natuurlijk maar is dat niet een koekje van eigen deeg? Apple kan er immers ook wat van als het om juridisch geneuzel gaat.

  2. Euh maar dat is toch gemakkelijk te omzeilen. Exporteer de losse onderdelen naar Taiwan of een degelijk land en laat daar dan de assembly plaatsvinden. Geen rechter kan onderdelen export verbieden ook al worden die gebruikt voor de assembly van een iPad. Het zal de productieprijs van een iPad echter wel verhogen maar het betekent ook meteen dat de aartsrivaal van China meer inkomsten krijgt. Dus, wat is belangrijker voor China, principe of economie?

    Oh, schiet me nog tebinnen, had Apple ook niet plannen voor een Braziliaanse productielijn? Dit gaat China uiteindelijk botweg geld kosten. Wederom, een leuke test op integriteit.

  3. Volgende keer gaat apple zijn fabrieken verhuizen.
    Naar het westen. Zou wel mooi zijn.

  4. Niet zo vreemd, zelf zijn ze koploper in het aangaan van juridische zaken en dreigementen!

  5. @Thomaz:

    Helaas Thomaz, dan worden ze onbetaalbaar, tenzij apple genoegen neemt met een kleine winstmarge. Deze fabrieken staan niet voor niets in china, waar de arbeidsomstandigheden en lonen te beinvloeden zijn.

  6. Laten we zien of de aanklagers in de Chinese gevangenis belanden als Apple besluit de productie van al de i apparaten in Korea en Taiwan te laten produceren. Zo’n besluit kost de Chinezen meer dan wat mensen in het gevang!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.