Siri verklapt: ‘Ik spreek ook Japans’

Siri spreekt binnenkort Japans. Apple heeft het geheim laten lekken via Siri zelf. Op de vraag welke talen Siri spreekt, antwoordt de stem: Engels, Frans, Duits en Japans.

siri-japansEen tijdje geleden was er het gerucht, dat Apple’s spraakassistent Siri binnenkort Mandarijn, Russisch en Japans zal verstaan. Nu heeft Siri zelf haar geheimen verklapt. Vraag je aan Siri: “What languages do you speak?” dan zal de spraakassistent naast Engels, Duits en Frans ook Japans noemen. We probeerden het een paar keer uit en dat leverde drie verschillende antwoorden op, waarin telkens Japans wordt genoemd.

Toch is Japans nog niet beschikbaar in het instellingenmenu van Siri. Alleen Engels (Australisch, Brits, Amerikaans), Frans en Duits worden genoemd. Het is mogelijk dat de extra talen van Siri pas volgende maand officieel worden toegevoegd, als iOS 5.1 of de iPad 3 worden aangekondigd. We zijn benieuwd welke Apple-geheimen we in de toekomst nog maar aan Siri kunnen ontfutselen. Hieronder zie je de drie antwoordvarianten die we vonden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2012, 8:02
Categorie iOS
Onderwerpen japan, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.