iPhone XR kleuren op stapel.

Reacties voor: Gerucht: ‘Apple’s iPhone SE 4 blijkt prototype voor 5G-modem, release onzeker’

Wel of geen iPhone SE 4: dat is nog altijd de vraag. Eerder beweerde een bekende Apple-analist dat Apple toch plannen zou hebben voor een iPhone SE 4, maar nu zegt hij dat dit berust op een misverstand. Het gaat hier slechts om een prototype, maar die is niet bedoeld voor massaproductie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Met de se 3 melken ze ook echt te lang een ouder model uit. Gebeurde met de instap iPad ook, eindelijk kreeg die een flinke opknap beurt maar nu is hij weer te prijzig. Snap niet dat mensen nog zo massaal die aller duurste kopen, kennelijk is er nog geld genoeg

  2. Waarom niet de mini pakken en daar een nieuw chip in stoppen. Ze hebben de ontwikkelkosten er al uit

  3. Helemaal prima de SE is een product dat niet elk jaar vernieuwd hoeft te worden, dit kan prima na een paar jaar.
    Kijk het hoeft niet zoals de 1ste SE en daarna de SE2020 5 jaar later ofzo, maar kan prima om de 3 jaar ofzo een opvolger komen.

  4. Origineel geplaatst door Maarten
    Waarom niet de mini pakken en daar een nieuw chip in stoppen. Ze hebben de ontwikkelkosten er al uit

    Nou, precies dit! Kunnen ze weer minimaal 5 jaar vooruit.

  5. Dat de SE2022 en de 12 en 13 mini niet heel succesvol zijn, komt natuurlijk ook door het te kleine formaat. Denk ik althans.

    Ik zou blindelings een SE4 kopen als die een XR scherm zou hebben (6,1 inch) en rond de 500 euro zou zitten. Laten we eerlijk zijn, Apple kan het zich ook wel veroorloven om een iets kleinere marge te hanteren. Voordeel voor Apple zou tevens zijn dat de mensen die een SE4 kopen wel in het ecosysteem van iOs zitten.

    ‘t Is niet voor niks dat gebruikte (“refurbished”) iPhones zo goede verkopen. Ik kan me wel een telefoon van 1400 euro veroorloven, maar ik ben niet gek. Ook niet zo gek om te denken dat ik elk jaar een nieuwe iPhone moet kopen omdat de camera weer 1 MP meer heeft of de chip weer “30% sneller is”. Alsof je met een iPhone 12 of 13 een slechte telefoon hebt anno 2022. Nee, een “budget” iPhone is zo gek nog niet en zou ook voor Apple goed zijn, Ik hoop dat ‘ie er toch komt.

  6. @Maarten: Dat geldt volgens mij ook voor de iPhone XR? Die voorzien van een nieuwe chip, USB-C en klaar toch?

  7. @Appeltje: dat hoeft helemaal nog niet de mini 13 wordt nog steeds verkocht dat zou over twee jaar wel kunnen

    @Jacob: nee. Want de 14 plus wil ook niet verkopen

    @Dennis: tussen de eerste se en de 2e se heeft de iPhone 8 een tijd die rol op zich genomen, hoefde er dus geen se

  8. Ik heb al jaren het gevoel dat Apple zich meer laat leiden door aandeelhouders en winstmaximalisatie dan door technische innovatie en concrete product roadmaps.

    In mijn overtuiging volgt het financiële succes het inhoudelijke kunnen van een onderneming vanzelf (als het goed gemanaged wordt). En dat is precies hoe het in mijn ogen vaker misgaat: groei vraagt andere managementvaardigheden en daarmee verdwijnt de aandacht voor het technische c.q. het inhoudelijke kunnen naar de achtergrond.

    Apple is te groot geworden.

  9. @Jacob: Heeft niks met het formaat te maken, maar wel met de prijs en de vaak zinloze nieuwe features.
    Na de eerste SE, heb ik alleen een 12 mini gekocht. Die heb ik onlangs verkocht om voor een 13 mini te gaan in de hoop dat ik daar nog jaren mee vooruit kan.
    Ik hoef geen super camera’s, satelliet verbindingen, dynamische eilanden (hoewel ik dat wel een gave vinding vind).

    Naast het feit dat een iPhone in mijn ogen niet duurder zou moeten zijn dat een MacBook, ben ik fan van een formaat telefoon dat je met 1 hand kunt bedienen.

  10. @Robenroute: Dat wordt nu al een dikke 15 jaar geroepen. Apple is uiteraard geen wonderbedrijf en ze maken evengoed fouten (de eerste MBP’s hadden last van oververhitting, de reeks vanaf 2015 had een vreselijk slecht toetsenbord, de iPhone 6 plooide en de iPhone X had schermproblemen enz).
    Maar net als alle anderen leren ze gelukkig bij en maken ze al die fouten ook weer goed met fantastisch goeie producten. De iPhone is nog steeds een ongeëvenaard goed product, de laatste generatie MacBooks met M1 en M2 zijn gewoon schitterende toestellen en echt top of the line. De AppleWatch mag dan een foefje (een echt gadget bedoel ik dan) zijn, maar het blijft één van de beste foefjes op de markt.

    Vergelijk dat eens met het trackrecord van Microsoft, Google of Samsung (die zeker ook interessante producten maken en innovatief zijn). Dan vind ik Apple toch op z’n minst interessanter.

    Het is alleen jammer dat ze de man die het allemaal zo goed kon uitleggen kwijt zijn. Daardoor lijken ze tegenwoordig nogal saai en grijs. Als Steve deze productlijn had mogen komen uitleggen, dan waren we allemaal laaiend enthousiast geweest na elke Keynote.

  11. @Jacob: Ik heb net de 13 mini aangeschaft.
    Omwille van zijn klein formaat.

  12. Ik denk dat Steve Jobs inderdaad een vele malen betere ‘communicator’ was dan Tim Cook of wie dan ook bij Apple die tegenwoordig regelmatig in de spotlights staan. Ik ben het met je eens dat Apples producten interessanter zijn en (voor mij in ieder geval) prettiger functioneren dan producten van de concurrenten. Maar ik denk ook dat wat we aan vernieuwingen zien het resultaat is van denken en verkennen binnen de piketpalen van de financiële voorspelbaarheid. Begrijpelijk en tegelijkertijd erg beperkend. Het avontuurlijke, het spannende (het risico?) is er bij Apple wel af. En dat is erg jammer en in mijn ogen een gevolg van de omvang en de daarbij behorende bedrijfskundige en bestuurlijke aspecten van Apple als onderneming. Desalniettemin, ik gebruik mijn iPhone, iPad, Apple TV, Air, Mac en iMac met veel plezier. Misschien wel omdat het allemaal zo betrouwbaar en consistent (voorspelbaar) werkt…

  13. Veel mensen hebben minder om te besteden, wat doet Apple, de prijzen stevig verhogen. Willen ze een elite clubje worden?
    De SE serie is nog voor velen een betaalbaar toestel. Zeker voor blinden en slechtziende is de SE ruim voldoende! Om de vier jaar een nieuwe SE is genoeg, omdat Apple vijf jaar updates garandeerd…. Het model moet niet groter worden, dan is het niet meer in 1 hand te bedienen. Er zijn genoeg mensen, die niet met een breedbeeld tv onder de arm willen lopen.

  14. @Wim: ik ook afgelopen zomer, het show model van die winkel voor 640€ met 100% accu nog, mijn mini 12 ( welke ik gebruikt gekocht had en nu inmiddels aan accu toe was) kon goed ingeruild heeft me een tientje gekost in die circa 9 maand. Dit is wel de beste vervanger voor de eerste generatie se. En hier kunnen we eventueel een heel eind mee richting 2030 komen, mocht er niks kleins weer komen dan ga ik door tot hij circa 2 jaar achter de nieuwste iOS aan komt, was met de eerste se ook het plan maar gelukkig hoefde dat niet uiteindelijk.

  15. @MB404: als je jaren wil doen met de 13 mini, waarom heb je dan de 12 mini na 1 jaar ingeruild voor een 13 mini? Zoveel verschillen deze toestellen toch niet van elkaar.

  16. Origineel geplaatst door Bert
    Veel mensen hebben minder om te besteden, wat doet Apple, de prijzen stevig verhogen. Willen ze een elite clubje worden?
    De SE serie is nog voor velen een betaalbaar toestel. Zeker voor blinden en slechtziende is de SE ruim voldoende! Om de vier jaar een nieuwe SE is genoeg, omdat Apple vijf jaar updates garandeerd…. Het model moet niet groter worden, dan is het niet meer in 1 hand te bedienen. Er zijn genoeg mensen, die niet met een breedbeeld tv onder de arm willen lopen.

    Apple is nooit goedkoop geweest. De reden dat de verkopen van de iPhone 14 (Plus) tegenvallen is dat de toestellen te duur zijn ten opzichte van de iPhone 14 Pro (Max). Ik zie hiervoor drie oplossingen:
    Oplossing 1: Geen opvolger voor de iPhone 14 (Plus),
    Oplossing 2: Een goedkopere iPhone 15 (Plus) of
    Oplossing 3: Een duurdere iPhone 15 Pro (Max). Deze oplossing lijkt me, Apple kennende, het waarschijnlijkst.

  17. Dan denk ik dat ik maar overstap naar een Samsung

  18. (Red.) Artikel bijgewerkt dat er vermoedelijk toch geen iPhone SE 4 komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.