Road Watcher dash cam app

Road Watcher verandert je iPhone in een dash cam

Road Watcher is een goedkoop alternatief voor een dash cam in de auto, waarbij je de iPhone gebruikt om je rit vast te leggen. Met wat slimme trucjes voorkom je dat de app heel de opslagcapaciteit van het toestel vult.

Road Watcher dash cam app

Er zijn heel wat situaties te bedenken waarbij een dash cam goed van pas zou komen. Bij een ongeluk heb je altijd camerabeelden bij de hand die kunnen laten zien wat er is gebeurd. YouTube staat vol met krankzinnige gebeurtenissen die per toeval zijn vastgelegd door dashboard-camera’s. Met de Road Watcher-app verander je een iPhone in een dashboard camera, zonder dat je heel het geheugen van je iDevice vult met videobestanden.


Road Watcher (link) is meer dan een simpele video-app en gebruikt wat handige technieken om je iPhone geschikt te maken als dashboard camera. Zo kun je zelf instellen wanneer oudere opnames automatisch overschreven worden. Hiermee voorkom je dat je iPhone zich in hoog tempo vult met video’s van een asfaltweg.

Road Watcher: autohouder verplicht

Ondanks dat kun je erop rekenen dat de app de batterij van je iPhone in rap tempo leeg trekt, dus is Road Watcher vooral nuttig voor mensen die de iPhone via hun auto op kunnen laden. Bijvoorbeeld via een autohouder, die toch al nodig zult hebben om je iPhone-camera (handsfree) op de weg gericht te houden. Terwijl Road Watcher aan het opnemen is, kun je op ieder moment de camera-knop indrukken om snel een foto te maken.

Road-Watcher Road Watcher instellingen.

In de instellingen van de app is er veel vrijheid om Road Watcher op jouw behoeften af te stemmen. Zo kun je de kwaliteit van de video’s verhogen of verkleinen, inclusief het aantal frames per seconden. Dit heeft natuurlijk invloed op de hoeveelheid ruimte die de app in beslag neemt. Om de batterij van je iPhone te sparen kun je er ook voor kiezen om zwart-wit video’s op te nemen en het scherm eerder te laten dimmen.

Road Watcher-opnames terugvinden en delen

Als je Road Watcher toestaat om je locatiegegevens in te zien, kun je via de app ook meldingen ontvangen als je de snelheidslimiet overschrijdt. Op een kaartje kun je na afloop van een rit met blauwe bolletjes precies zien waar je op een bepaald tijdstip was.

Road Watcher kan ook je microfoon gebruiken om geluid op te nemen, al moet je er dan wel rekening mee houden dat je geen muziek met je iPhone af kunt spelen als je de app gebruikt. Vanuit de app kun je een opgenomen video opslaan in je camerarol, of delen via het uitgebreide deelmenu. In iedere video staat in de linker bovenhoek een kleine datum, tijdsaanduiding en de snelheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2016, 20:36
Categorie Apps
Onderwerpen auto, camera, dashboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.