iPhone 6 magneet lens

Magneten zorgen voor problemen met camera iPhone 6 Plus

Accessoires met magneten zorgen voor de nodige problemen met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De NFC-chip en camera hebben hier vooral last van.

iPhone 6 magneet lensiPhone-accessoires met magneten zorgen voor problemen met de optische beeldstabilisator van de iPhone 6 Plus. Ook de NFC-chip in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zou last hebben van magnetische storing. Apple waarschuwt daarom in een bijgewerkt supportdocument om geen magneetaccessoires te gebruiken.

Een magneet kan ervoor zorgen dat foto’s gemaakt met de iPhone 6 Plus onscherp worden, omdat de magneet invloed heeft op de optische beeldstabilisator. Dit probleem speelt al sinds de introductie van de iPhone 6 Plus, maar is bij een groot deel van de gebruikers nog onbekend. 9to5Mac stelt het probleem aan de kaak.

De magneetstoring heeft effect op de NFC-chip in zowel de iPhone 6 als iPhone 6 Plus. Ook dat is een serieus probleem, maar op het moment niet buiten de VS. NFC wordt alleen gebruikt voor mobiele betalingen met Apple Pay, wat nog niet in Nederland en België wordt ondersteund.

Magneten zorgen al langer voor computerproblemen, maar de onderdelen in de iPhone waren hier lange tijd juist niet gevoelig voor. Hierdoor konden accessoiremakers gebruikmaken van magneten om bijvoorbeeld een lens op je iPhone te bevestigen. Andere accessoires klampen zich vast aan de achterkant van je iPhone met een magneet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2014, 7:41
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 6, iPhone 6 Plus, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.