iOS 8 Continuity

Continuity nu ook op oudere Macs met Bluetooth 4.0-dongle

Je kunt nu ook een Bluetooth 4.0-dongle gebruiken om Continuity op oudere Macs te activeren. Eerder was je beperkt tot een speciale netwerkkaart.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8 ContinuityContinuity laat je Mac en iPhone beter met elkaar communiceren, maar niet iedere Mac wordt ondersteund. Voor het gebruik van een aantal functies is namelijk Bluetooth 4.0 vereist. Met de Continuity Activation Tool is het mogelijk om Continuity te activeren op Macs met Bluetooth 4.0, die niet officieel worden ondersteund. Een programma waar we eerder uitgebreid over hebben geschreven, en waar nu een update voor is uitgebracht. Deze nieuwe versie zorgt ervoor dat je ook Continuity kunt gebruiken met behulp van een dongle met Bluetooth 4.0.


Toen we voor het eerst schreven over de Continuity Activation Tool, moest je een nieuwe hardwarekaart met draadloze functies installeren om Continuity te gebruiken. De grote 2.0-update zorgt ervoor dat een Bluetooth-dongle ook genoeg is. Een stuk simpeler, aangezien je deze dongle gewoon kunt aansluiten op de usb-poort van je Mac. Het is daarom niet langer nodig om je Mac open te schroeven. In onderstaande afbeelding kun je zien of jouw Mac met het gebruik van een Bluetooth 4.0-dongle gebruik kan maken van Continuity.

Continuity Activation Tool dongle chart

De tool zorgt ervoor dat je functies zoals instant hotspot, Handoff en AirDrop tussen iOS en OS X goed kunt gebruiken. Een aantal Continuity-functies werkten al op sommige oudere Macs zonder Bluetooth 4.0

Er zitten wel wat haken en ogen aan de update voor de Continuity Activation Tool. Zo werkt de instant hotspot-functionaliteit nog niet vlekkeloos en kun je in combinatie met je dongle geen Atheros Wi-Fi AirPort-kaart gebruiken. Dongles die gebruikmaken van de Cambridge Silicon Radio CSR8510 A10-chip werken niet met het programma, zoals de Inatek Nano. Je hebt een dongle nodig met daarin een Broadcom BCM20702-chip, bijvoorbeeld de BT400.

Lees ook: Continuity werkend krijgen op oudere Macs

Bedankt voor de tip, Gert-Jan!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.