Powerbeats Pro teardown

Powerbeats Pro teardown toont aan: nauwelijks verschil met AirPods

Zijn de PowerBeats Pro technisch hetzelfde als de AirPods? Zitten er dezelfde drivers in en is de boel ook met lijm bij elkaar geplakt? Wie zich dat afvraagt moet vooral even de Powerbeats Pro teardown van iFixit bekijken. De reparatiespecialisten hebben de Powerbeat Pro's uit elkaar gehaald.

Powerbeats Pro teardown: score 1 uit 10

Om alvast met de deur in huis te vallen: de reparatiescore van de Powerbeats Pro ligt vrij laag. Het is dus nauwelijks mogelijk om zelf iets te fixen, als na verloop van tijd blijkt dat iets niet helemaal goed functioneert. De Powerbeats Pro zijn sinds mei verkrijgbaar en zijn net als de AirPods draadloos en voorzien van de nieuwste H1-chip. De twee belangrijkste verschillen zijn het uiterlijk en de doelgroep: de witte oortjes zijn voor dagelijks gebruik, terwijl de Powerbeats Pro meer bedoeld zijn voor een workout. Ze zijn dan ook waterbestendiger en dat is volgens iFixit precies de reden waarom ze zo beroerd te repareren zijn. De score ligt echter wel iets hoger dan die van de AirPods 2 teardown.


Samsung’s Galaxy Buds, die iFixit ook onder handen nam, bleken een stuk makkelijker te repareren. In een video van vier minuten kun je zien hoe de Powerbeats Pro er van binnen uit zien, met onder andere de driver en de H1-chip. Bij het openmaken van de oortjes is de kans groot dat je al wat zichtbare schade aanbrengt. De batterij is van het gangbare knoopcel-model en is vastgesoldeerd. Het vervangen van de accu is niet helemaal onmogelijk, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is. Het gaat om een knoopcel met een capaciteit van 200 mWh, terwijl die in de AirPods slechts 93 mWh hebben. Dat verklaart ook de langere gebruiksduur.

Volgens iFixit lijkt de driver identiek aan die van de AirPods, al is daar nog geen definitieve bevestiging voor. Beats gebruikt waarschijnlijk signaaltuning om een ander audioprofiel te realiseren.

Ook de oplaadcase blijkt nogal wat moeite te kosten om te openen. iFixit moest behoorlijk wat wrikken en verhitten om de case überhaupt te kunnen openen, vanwege de grote hoeveelheid kleefstof. Wellicht helpt dat mee om de IPX4 waterbestendigheid te halen. De oortjes zelf blijken met een X-Acto-mes echter eenvoudig te openen, al moet je dus wel oppassen voor schade. De Powerbeats Pro’s krijgen een score van 1 uit 10. Een uitgebreidere stapsgewijze teardown met foto’s is nog in de maak.

De Powerbeats Pro liggen vanaf juli in de Nederlandse winkels, iets later dan in sommige andere landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2019, 9:01
Bron Bron iFixit
Categorie Accessoires
Onderwerpen beats, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.