Luna Display maakt van je iPad een tweede beeldscherm voor je Mac

Luna Display gaat de concurrentie met Apple’s Sidecar niet uit de weg

Het Luna Display gooit de handdoek nog niet in de ring nu Apple met een soortgelijke functie komt. Zij vinden dat hun eigen oplossing meer geschikt is voor de pro-gebruikers.

Eén van de meest handige nieuwe functies in macOS Catalina is de komst van Sidecar. Met Sidecar gebruik je een iPad als tweede scherm voor je Mac, zodat je bijvoorbeeld extra werkruimte krijgt of makkelijker kan tekenen op je Mac. Maar Apple heeft hiermee niet het wiel opnieuw uitgevonden, want er waren al allerlei alternatieven die dit al jarenlang bieden. Eén van die alternatieven is het Luna Display en in een blogpost laten de oprichters weten dat ze het nog lang niet opgeven.

Luna Display gaat concurrentie met Apple aan

In de blogpost leggen de makers uit dat ze sinds de start al bezig zijn om een zo goed mogelijke ervaring te bieden, met veel aanpassingsmogelijkheden en een zo laag mogelijke vertraging in het gebruik. Dat is volgens hun dan ook het grote voordeel van het Luna Display ten opzichte van Apple’s eigen functie. “Voor de basisbehoeftes is Apple’s Sidecar wellicht genoeg. Voor pro-gebruikers hebben we het Luna Display zo gemaakt dat het past rondom je creatieve werkruimte”, zo stellen Matt Ronge en Giovanni Donelli. Ze geven wel toe dat ze teleurgesteld zijn dat Apple nu met iets soortgelijks komt.

Eén van de voordelen is dat het Luna Display gebruikt kan worden als scherm voor een Mac mini, terwijl dat met Apple Sidecar niet kan. Bovendien ondersteunt het Luna Display ook oudere Macs en gebruik je het touchscreen om de muis te bedienen. Ze hebben zelf al een vergelijking gemaakt waarin de verschillen duidelijk worden.

Luna Display vs Sidecar.

Komt ook naar Windows
Het goede nieuws is ook dat de makers werken aan een versie die geschikt is voor Windows. Dat betekent dat je een iPad ook als scherm kan gebruiken in combinatie met een Windows-pc. “We zien een zonnige toekomst in die nieuwe omgeving en we hopen dat je met ons mee gaat”, zo laten ze cryptisch weten. Hoewel we misschien de underdog lijken, zijn we er klaar voor om de concurrentie aan te gaan. We zijn net zo toegewijd aan creatieve professionals als altijd, of dat nu via Mac, pc of ergens anders is”.

De makers hebben ook een nieuwe versie uitgebracht, met enkele aangename verbeteringen. De gegevens tussen je Mac en iPad worden in Luna Display 3.2 efficiënter uitgewisseld, waardoor je vanzelf verbeteringen merkt. Ook aan de interface is gesleuteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2019, 9:03
Bron Bron Luna Display
Via Via MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen beeldscherm, macOS Catalina
Software macOS 10.15 Catalina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.