Reacties voor: Apple Watch Series 3 stijgt in populariteit ten koste van Series 0: welke gebruik jij? [poll]

De Apple Watch Series 3 is momenteel het populairste model onder gebruikers, terwijl de Series 0 steeds minder wordt gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de ontwikkelaar van een serie populaire apps. Welk model gebruik jij nog?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Series 1: snel, betaalbaar, en werkt met iOS 10. Zeer tevreden mee.

  2. Heb momenteel een series 2, vind het eigenlijk een beetje traag. Vooral apps zoals muziek duren best lang om te laden.

  3. Ik bezit een Apple Watch 0, die gebruik ik echter niet meer sinds ik ben overgestapt naar een Fitbit Charge 2 (die biedt voor mij interessantere gegevens en functies dan de Apple Watch)

  4. Heb een Series 2 Edition en een Series 0 RVS als reserve. Ik wou afgelopen jaar eigenlijk de Series 3 Edition (Wit) kopen in Duitsland, maar achteraf bleek dat ik een ID nodig had van het land waar ik hem zou halen.
    Dus heb toen maar besloten de Series 2 Edition te kopen met wat korting.

  5. Series 3 (LTE) gekocht in DL. Snel, waterdicht en vooral 2x zoveel geheugen voor opslaan muziek (in vergelijking net de normale series 3). Ideaal voor het sporten zonder iPhone bij me te moeten hebben.

  6. @Ralph: Vind ik ook… ik wacht op de Series 5 of 6 voordat ik overweeg te upgraden. De Series 3 is namelijk ook niet zo snel.

  7. Heb na lang twijfelen en gebruiken van Samsung Gear 3 , nu toch een Apple Watch series 3 gekocht: over het algemeen zeer tevreden mee. Toch enkele opmerkingen: hoop;zo snel mogelijk de mogelijkheid te krijgen om zelf watchfaces te maken: vb bij Apple’s modulaire watchface zou ik het liefst de tijd in het midden zien i.p.v. rechtsboven. Ook zou,ik graag de mogelijkheid hebben om meldingen zowel op de iPhone als op de watch te horen toekomen zonder hiervoor de draagdetectie te moeten uitzetten.

  8. De 2 series al gebruik ik hem bijna nooit meer, alleen nog maar met sporten.
    Gewoon overdag heb ik een normaal horloge om, dit vind ik toch wel iets mooier.

  9. Ik heb de eerste generatie (serries 0) en wil in oktober, na WWDC, de Serries 3 kopen. Het is nog niet zeker of WatchOS 5 op mijne gaat werken.

  10. Ik heb een serie 3, nadat ik de serie 0 vanaf het begin gehad heb.
    Alleen draag ik em niet meer dan een dag per week, maar wel tijdens vakanties.
    Heb liever een horloge om.

  11. Early adapter: ik heb met heel veel plezier dagelijks mijn serie 0 in gebruik
    Voldoet voor mij buitengewoon goed, met name voor in de sportschool (prestaties en muziek)
    Uiteraard geniet ik van de notifications want dat zie ik echt als een super verlengstuk van Mn iPhone
    Ik zou het volstrekt BELACHELIJK vinden indien binnenkort dit originele model niet meer ondersteund zou worden.

  12. Gebruik nog steeds mn Series 0 al begint ie aardig traag te worden. Apps openen zoals Shazam duurt minimaal 30 seconden (als ie besluit te opnemen, crashen gebeurd regelmatig).
    Het upgraden naar een series 2 zou een optie zijn maar er zit naar mijn mening niet veel verschil in behalve de waterdichtheid en de snellere processor.
    Ik wacht tot de series 4 uitkomt om te zien wat er dan veranderd is (hopelijk dit jaar).

    Één ding dat mij is opgevallen: er worden geen roestvrij stalen Apple Watches meer verkocht in de Nederlandse online Apple Store. Was dit al bekend of is dit iets nieuws?

  13. @Milan: Klopt, het cellular model is nog niet uitgebracht in Nederland. Alleen de GPS modellen zijn verkrijgbaar, die van aluminium zijn.

  14. @Milan: Dat klopt. Apple verkoopt sinds de Apple Watch Series 3 de roestvrij stalen versies alleen nog met 4G. Aangezien 4G op de Apple Watch niet in Nederland beschikbaar is, kun je dus ook geen roestvrij stalen versie kopen.

  15. Ik heb de series 0 met alleen de standaardapps erop. Meer ook niet nodig. Ik kan me voorstellen dat Apple geen nieuwe features meer ontwikkeld voor deze versie, zolang het maar geen functies laat vervallen.

    Stel je voor: je hebt destijds de series 0 Edition gekocht…..daar zat een behoorlijk prijskaartje aan.

  16. Ik gebruik dagelijks mijn series 3 echter tijdens het klussen of activiteiten met kans op schade heb ik nog mijn oude series 0. Die laatste heb ik besloten te houden aangezien hij niet heel veel meer opbrengt op de 2ehands markt.

  17. Ik ben inderdaad net van een Series 0 naar een Series 3 gegaan. Wat een verschil!!

  18. Ik gebruik al meer dan een halfjaar mijn Apple Watch Series 2. Deze versie is uitgevoerd in RVS (316L chirurgisch staal). De kast is de meest neutrale versie waarvan vrijwel alle bandjes passen zonder dat het gaat vloeken.

    Ik heb tot nu toe geen problemen met deze Apple Watch, en hou hem ook gewoon om, tijdens werk en sporten. Enkel alleen als hij opgeladen moet worden is hij af.

  19. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten
    @Milan: Dat klopt. Apple verkoopt sinds de Apple Watch Series 3 de roestvrij stalen versies alleen nog met 4G. Aangezien 4G op de Apple Watch niet in Nederland beschikbaar is, kun je dus ook geen roestvrij stalen versie kopen.

    Kan wel, echter moet je er €€€ meer voor over hebben en naar Duitsland willen rijden. Heb ik gedaan omdat de stalen linkband van m’n stalen series 0 voor geen meter stond op een alu series 3. Kan 4G niet gebruiken, maar heb ik ook niet nodig. Destijds heb ik ook extra voor een stalen series 0 betaald, dus waarom nu niet?

  20. @Chris: @Benjamin Kuijten: Duidelijk, bedankt!
    Helemaal niet bij stilgestaan dat de stalen versie alleen 4G ondersteund en niet een versie is zonder.
    Hopelijk veranderd dit bij de Series 4, ik vind de stalen versies erg mooi, zou er (wellicht dit jaar) graag naar willen upgraden van mijn aluminium Apple Watch Sport Series 0.

  21. Sinds vorige maand over gegaan van series 0 naar 3. De series 0 bewaar ik nog om te gebruiken als ik ga klussen oid, om toch mijn activiteiten te loggen, kan nog wel een krasje bij. Apps gebruiken vind ik niet meer werkbaar, ik stoor me echt aan de snelheid. En het wisselen gaat prima, het actieve horloge synct snel je laatste updates.

  22. Ik heb destijds mijn Series 0 doorverkocht omdat hij zo super langzaam was in het begin. Nu heb ik een Series 3, waar ik super tevreden over ben. Als apps langzaam laden lijkt dat eerder te komen doordat de app bijvoorbeeld op dat moment de data nog moet ophalen, i.p.v. dat de app langzaam opstart of iets dergelijks.

  23. Ik heb nu een Apple Watch series 3. Hiervoor Apple Watch series 0 en Nike Apple Watch.

  24. Ik draag Apple Watch Series 2 RVS 38mm gekoppeld met iPhone 7. Ik kan echt niet zonder mijn Apple Watch.

  25. @Richard: ik heb nog een series 0… bijna niet werkbaar. Je moet echt geduld hebben.

  26. Ik gebruik de Samsung Gear S3 samen met de iPhone en werkt perfect. Hier voor de series 2 gehad maar wissel graag van wijzerplaten 🙂

  27. Serie 0. Voor mijn spaarzame hardloopavonturen is dat meer dan voldoende. Goed te zien dat sinds de intro de mogelijkheden van workouts (zowel het aantal als de diepgang/info vastlegging) steeds verder zijn toegenomen. Stoppen met support vind ik te vroeg, we waren tenslotte wel diegene die het aandurfde!

  28. Een series 3 en zeer tevreden. Met name de ringen helpen me enorm om in beweging te komen en blijven. Beweeg hierdoor meer en ben veel bewuster van mijn inactiviteit bij een luierdag. Of dat goed is, is weer een ander verhaal. 😄
    Onmisbaar is ie zeker niet. Een zeer welkome aanvulling is het absoluut.

  29. Serie 0 rvs hier nog dagelijks in gebruik met alleen standaard apps. Wel wat langzaam, maar nog prima bruikbaar. Ook batterij doet t nog goed.

  30. Heb serie 0 ter zijde gelegd en stop ook met de Apple watch. Absurt !?
    Nu een mooi Zwitsers horloge gekocht. Ok kan er niet mee Appen maar hoef hem niet na 5 jaar weg te gooien en hij blijft gewoon functioneel.

  31. Ben blij met de series 2 overdag en gebruik de originele ‘s nachts voor AutoSleep.
    Traagheid op de originele merk ik niet als ik slaap.
    Series 2 kan ik tenminste gebruiken als is zwem (of douche) wat belangrijk voor mij was.
    Wisselen gaat meestal goed maar een keer per maand moet je de iPhone even helpen.

  32. Als het totaal aantal verkochte Apple Watches toeneemt en de series 0 niet meer verkrijgbaar is lijkt het me vrij logisch dat het aandeel series 0 t.o.v. het totaal aantal Apple Watches daalt. Het wil niet automatisch zeggen dat mensen met een series 0 deze niet meer gebruiken.

  33. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten
    @Milan: Dat klopt. Apple verkoopt sinds de Apple Watch Series 3 de roestvrij stalen versies alleen nog met 4G. Aangezien 4G op de Apple Watch niet in Nederland beschikbaar is, kun je dus ook geen roestvrij stalen versie kopen.

    Daarom voor mij geen series 3 voorlopig. Wakker worden Apple.

  34. Ik wacht op een stalen series 3. Omdat staal altijd G4 heeft moeten er dus afspraakjes met de Nederlandse mobiele data abonnementeurs komen. Die zullen nog wel niet zo’n zin hebben.

  35. Heb de 2, wacht met smart op de 4…

  36. Ik had een serie 0 per ongeluk tegen een stuk ijzer gebotst. Helemaal kapot toe maar een serie 1 gekocht omdat ik toch niet zwem en geen GPS nodig heb. Horloge heb ik nu om tijd, herinnering, temperatuur, agenda en natuurlijk notificatie te lezen. Soms een timer, alarm, een nieuws appje zoals de verdwenen telegraaf.
    Voor de rest ga je niet langdurig je arm verdraaien om op een klein schermpje zeer trage dingen te doen. Het is geen micro iPad. Design is goed maar kan weel beter.
    Voordat ik de serie 0 kochte wilde ik heel graag een Pebble time kopen, maar ja het Apple milieu voorkwam dat. De nieuwe fitbit versa kan zomaar eens de vervanger worden van deze serie 1.

  37. Origineel geplaatst door Teebee
    Early adapter: ik heb met heel veel plezier dagelijks mijn serie 0 in gebruik
    Voldoet voor mij buitengewoon goed, met name voor in de sportschool (prestaties en muziek)
    Uiteraard geniet ik van de notifications want dat zie ik echt als een super verlengstuk van Mn iPhone
    Ik zou het volstrekt BELACHELIJK vinden indien binnenkort dit originele model niet meer ondersteund zou worden.

    Helemaal mee eens! Het zou het imago van smartwatches ook niet ten goede komen. Als dat ding al na een korte tijd niet meer wordt ondersteund kan ik me voorstellen dat mensen er geen vertrouwen meer in hebben.

  38. De processor en grafische chips van de Series zijn gewoon verouderd tov de software die alles verbeterd heb zelf de Series 0-2 gehad nu 3. Ik vind het vrij logisch dat whatchOS 5 niet op t eerste trage model komt.!

    Maar dat is mijn mening.! Ben applewatch fanaat.! Zal elke jaar blijven vernieuwen te gek juist.!😃

  39. Origineel geplaatst door Arjan
    De processor en grafische chips van de Series 0 zijn gewoon verouderd tov de software die alles verbeterd heb zelf de Series 0-2 gehad nu 3. Ik vind het vrij logisch dat whatchOS 5 niet op t eerste trage model komt.!

    Maar dat is mijn mening.! Ben applewatch fanaat.! Zal elke jaar blijven vernieuwen te gek juist.!😃

  40. Heb de series 0.
    Was n prijzig apparaat, daarom wil ik wel langere ondersteuning.
    Voor mij doet hij nog alles wat ik ervan verwacht.
    Moet ik nu stoppen met iOS updates om m’n watch te blijven gebruiken?

  41. Had een Apple Watch, maar eigenlijk vind ik het een nutteloos ding. En voor een horloge helemaal niet mooi. Nu heb ik een Kronaby, dit is een hybride Watch, prachtig ding! Deze wissel ik regelmatig af met echte mechanische horloges. De smartwatch brengt me meer onrust dan gemak in het leven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.