Reacties voor: Deze Macs zijn het meest populair

En de meestgebruikte is…?
Een nieuw onderzoek van CIRP laat zien welke Mac-modellen het meest populair zijn. Wordt de Mac mini eigenlijk veel gebruikt? En hoe zit het met de verhouding tussen MacBook Air en MacBook Pro?
Lees het complete artikel → Deze Macs zijn het meest populair
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. De Mac Pro wordt dan inderdaad wel veel gebruikt.

    Maar ik denk dat dit is omdat een groot deel van de CAD-, grafische- en filmindustrie met Macs werkt en dat daar een hoop Mac Pro’s te vinden zullen zijn. Prive zullen deze machines haast niet worden gebruikt. Daar zullen denk ik de iMac’s, MacBooks en een deel van de Mac Mini’s te vinden zijn.

  2. Bij de 54% Macbook Pro is inbegrepen de relatief goedkope 13 inch Macbook Pro M2 (2022). Kan zijn dat de Air daardoor slechter scoort. In Europa zou de Air juist iets populairder kunnen zijn dan in de VS omdat mensen in Europa vaker met het OV reizen en dus een lichtgewicht laptop willen (de 14 inch Pro is bijna 400 gram zwaarder dan de Air M2).

  3. Wat mij wel interesseert is of bij de iMacs de 24” inderdaad de plek van de 27” heeft ingenomen, of dat het om een in verhouding groot deel (oudere) 27” gebruikers gaat.

  4. Ik gebruik de Mac Pro 2019 voor persoonlijk gebruik en misbruik hem dan ook flink. Het is een superfijn apparaat vergeleken met de imacs die ik heb gehad. Daar kwam toch teveel herrie vanaf door de fans en had ik veel hardwareproblemen mee. De mac pro kan te tenminste uit elkaar halen en fatsoenlijk upgraden.

  5. Origineel geplaatst door Walden
    Wat mij wel interesseert is of bij de iMacs de 24” inderdaad de plek van de 27” heeft ingenomen, of dat het om een in verhouding groot deel (oudere) 27” gebruikers gaat.

    Ik gebruik privé nog steeds mijn toen net uitgekomen 27” retina.
    Voor de hobby fotografeer ik en zo’n groot scherm voor Photoshop is ideaal.
    Ondertussen begint deze steeds trager te worden of wel de software zwaarder.
    Ik hoop met smart dat er toch nog een nieuwe 27” iMac gaat uitkomen. Ik weet ondertussen dat ik daar niet als enigste op zit te wachten.

  6. Net Catalina op me 2010 macbook gezet.
    En me macpro 5.1 gaat zo montery draaien.

  7. @Arjan: dat is wat mij betreft exact de reden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.