De PopSLATE 2 voegt een e-ink scherm toe aan je iPhone.

Makers van Popslate-hoesje failliet, geen geld terug

De makers van de Popslate-hoes met E Ink-scherm zitten in geldnood. Ze hebben hun bedrijf opgedoekt en geven klanten geen geld terug.

Popslate is een iPhone-hoesje waar we meermaals over hebben geschreven. In 2012 brachten ze al hun eerste hoesje uit met E Ink-scherm, dat zorgt voor een extra schermpje op de achterkant van je iPhone. De eerste lichting Popslate-hoesjes verscheen zonder gedoe op de markt, maar bij de Popslate 2 ging het mis.

De PopSLATE 2 voegt een e-ink scherm toe aan je iPhone.

Popslate 2: boek lezen

De eerste Popslate was een hoesje waarmee je op de achterkant van de case een boek kon lezen en je afspraken inzien. Dat scheelt weer batterijduur, want voor beide activiteiten heb je geen energieslurpend kleurenscherm nodig. De Popslate 2 had een beter scherm en kon ook je iPhone opladen, dankzij een ingebouwde batterij.

Via Indiegogo haalden de bedenkers $1,1 miljoen op om de Popslate 2 te maken. Oorspronkelijk zouden de hoesjes in juli 2016 geleverd worden, maar dat lukte niet. Er waren technische problemen met het design en de productie kostte meer geld dan aanvankelijk was voorzien. De vertraging liep zover op, dat Apple ondertussen al de iPhone 7 had aangekondigd, waardoor het plan ontstond om een redesign te maken voor een combinatie van de iPhone 6 en 7. Ook dat liep niet zoals gepland: een hybride uitvoering zou niet worden goedgekeurd in Apple’s Made For iPhone-programma.

Via de PopSLATE 2-app kun je verschillende dingen aan de case toevoegen.

Tegenslagen en afgekeurde prototypes
Er moesten dus twee verschillende modellen gemaakt moeten worden, voor de iPhone 6 en 7. Dat lukte, maar afgelopen januari kregen de makers te horen dat de prototypes waren afgekeurd in Apple’s certificatie-test, omdat de hoes het verzenden en ontvangen van RF-signalen blokkeert. Ook bleek de ingebouwde batterij de iPhone niet betrouwbaar genoeg op te laden.

De makers van Popslate zaten met de handen in het haar. Ze stelden de release uit naar maart 2017 en kondigden aan dat ze voorlopig geen geld zouden terugstorten aan Indiegogo-crowdfunders, totdat de problemen waren opgelost. Inmiddels is bekend waar het aan ligt: de gebruikte glasvezels in het plastic zouden de signalen blokkeren. Het kan alleen worden opgelost door de productie aan te passen – maar het geld is op.

De makers zitten met geldzorgen en het bedrijf zal worden opgedoekt. Indiegogo-crowdfunders krijgen hun bestelde Popslate 2 niet en krijgen ook geen geld terug. Dat risico loop je altijd bij crowdfunding, maar het is jammer dat het gebeurt bij een bedrijf dat eerder wél in staat was een product op de markt te brengen. Daardoor zullen veel mensen hebben gehoopt dat het wel weer goed kwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2017, 11:05
Categorie Accessoires
Onderwerp hoesje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.