Jurassic GO Eiland

Review: Jurassic GO, ga op dinojacht en maak het mooiste museum

Maak de mooiste foto's van dinosauriërs en hang ze in je museum! Je museum breid je steeds verder uit om er een echte toeristentrekpleister van te maken. Hoe leuk is Jurassic GO? Dat lees je in onze review!

Heb je het even helemaal gehad met Pokémon of heb je kinderen die er eigenlijk nog te klein voor zijn? Dan kun je ook met dinosauriërs aan de slag! In Jurassic GO (link) verzamel je zoveel mogelijk foto’s van dino’s om ze vervolgens tentoon te stellen in je eigen museum. Wij speelden de game en waren onder de indruk.

Jurassic GO Eiland

Dino’s fotograferen in Jurassic GO

Jurassic GO doet wat denken aan Pokémon Snap, een spel uit 1999. Net als in dat spel ben je namelijk bezig met het fotograferen van dieren. Jij bent de fotograaf die door het Dino Museum is ingehuurd om door verschillende omgevingen te reizen en foto’s te maken van de dinosauriërs. Je beste foto’s verschijnen vervolgens in het museum, dat daardoor steeds verder groeit.

Heb je Snapimals, een soortgelijk spel van dezelfde makers al eens gespeeld, dan heb je de uitleg eigenlijk al niet meer nodig. Maar ook zonder enige ervaring met Pokémon Snap en Snapimals heb je vrij snel door hoe je dit moet spelen. Op je scherm zie je een omlijsting van een camera die je kunt verplaatsen met je vinger. Je gaat vanzelf naar voren toe, en komt langs allerlei soorten dino’s. Klik op het scherm en je maakt een foto.

Leuk is dat het spel gebruikmaakt van vrolijke kleuren, maar wel met realistische schaduwen en belichting. Daardoor ziet het er echt mooi uit. De dino’s hebben een wat cartooneske uitstraling, maar blijven wel dicht bij de oorspronkelijke dieren. Schattiger wordt het bijna niet. Maar tussen het kijken door, moet je natuurlijk wel zoveel mogelijk foto’s maken van verschillende dino’s.

Op tour
Die foto’s maak je terwijl je op een tour gaat. Klik op de luchtballon om te kiezen uit de vier verschillende omgevingen en je bent klaar om te gaan. Onderweg zie je vrij snel allerlei dino’s waar je foto’s van kunt maken. Later krijg je een aantal items die je kunt gebruiken om betere foto’s te maken, bijvoorbeeld een Goofball. Ook krijg je op een gegeven moment een zoomlens, zodat je een mooie close-up kunt maken.

Jurassic GO

Iedere omgeving heeft een route die je afgaat, maar je komt steeds andere dino’s tegen. Soms zie je dezelfde als die je eerder zag, maar dan op andere plekken of in groepen. Maar je kunt ook zeldzamere dino’s tegenkomen, inclusief legendarische varianten. Van tevoren weet je nooit wat je vindt, dus het is de moeite waard om steeds opnieuw op tour te gaan.

Jurassic GO foto beoordelen

In het museum
De bedoeling is dat je je museum steeds groter maakt. Dit doe je door mooie foto’s van dinosauriërs te maken. In het museum kun je ook informatie over iedere soort vinden, waardoor je ook echt iets leert.

Aan het einde van iedere tour kies je drie van je mooiste foto’s, die je vervolgens aan de kapitein laat zien. Hij bekijkt ze en beslist of ze de moeite waard zijn om in het museum op te hangen of om er een ansichtkaart van te maken. Dit doet hij aan de hand van cijfers tussen de één en tien. Iedere foto krijgt een cijfer voor zijn afmetingen, waar je hem genomen hebt en vanuit welke hoek. Op basis daarvan krijg je een algemene score.

Maar je moet ook een oogje op het eiland houden, wat je museum is. Zijn er veel toeristen? Dan wil je misschien wel meer attracties neerzetten om er een nog betere ervaring van te maken.

Conclusie Jurassic GO review

Jurassic GO is op zich geen origineel spel, want het is gebaseerd op al bestaande ideeën. Maar de manier waarop het is uitgevoerd is wel weer heel leuk. Het kleurige uiterlijk zal kinderen vanaf 4 jaar zeker aanspreken en het thema (dino’s) is ook altijd een schot in de roos. Na de aankoop heb je niet meer te maken met reclames of in-app aankopen, dus je kunt de game met een gerust hart aan heel jonge kinderen geven.

Pluspunten

  • Leuk spel voor jonge kinderen die nog geen Pokémon mogen/kunnen spelen
  • Kleurige dino's, altijd favoriet bij kinderen
  • Geen in-app aankopen en reclames
  • Geen gevaarlijke situaties op straat, kinderen hoeven de deur niet uit

Minpunten

  • Afgeleid van al bestaande games, Pokemon Snap en Snapimals

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2016, 10:56
Categorieën Amusement, Games
Onderwerpen jurassic park, spel
Software iOS 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.