Peggle Blast review iPhone freemium game

Peggle Blast: de nieuwe ballenstuiteraar van PopCap

Peggle gaat op de freemium tour en neemt de opzet van Candy Crush over. Met wachttijden, power-ups en veel levels.

Peggle Blast review iPhone freemium gameUitgever Electronic Arts en ontwikkelaar PopCap hebben uit het niets een nieuwe Peggle uitgegeven. Peggle Blast heeft alle vertrouwde elementen van de serie. Je schiet balletjes uit een kanon, laat die zo vaak mogelijk stuiteren om zoveel mogelijk balkjes te verwijderen, en hoopt dan dat de bal goed valt zodat je een extra bal krijgt. Het grote verschil met voorheen is dat Peggle Blast de Candy Crush-formule gebruikt.

Peggle Blast is een freemium-spel ten voeten uit. Er is een gigantisch pad met levels die je kan doorspelen en elk level krijg je een andere uitdaging. Verwijder ‘5 oranje vlakken en bollen’, ‘barst 3 eieren’ of ‘haal x punten per worp’. Eieren barsten? Ja, gewoon een rond voorwerp meermaals raken om het te kraken. Het spelletje biedt met dat soort trucjes afwisseling dan de eerdere Peggles, maar ook al het venijn dat bij freemium komt kijken. Zo zijn er power-ups die je kan kopen om het jezelf een stuk makkelijker te maken, en moet je natuurlijk een tijd wachten als je levens op zijn.

Peggle Blast ballen stuiteren iPhone Peggle Blast level selecteren

Klassieke muziek en vuurwerk

Nog altijd is Peggle een vrolijke game. De kleuren zijn lekker bont en het spel gaat ouderwets over de top met effecten. Een bijzonder schot trekt een groene lichtstreep in beeld en de bal die het laatste doelwit haalt, krijgt een ingezoomd beeld en een slow-motion. Waarna de klassieke muziek ouderwets begint te tetteren, vuurwerk klinkt en de sterren door het beeld vliegen. Het verrast niet meer zo als ooit, omdat dat vuurwerk zo’n beetje gemeengoed is geworden in elk casual spel, maar hee, je wordt er in ieder geval niet chagrijniger van.

Peggle Blast iPhone long shot Peggle Blast sterren verzamelen iPhone

Schoten halen

Door de nieuwe doelstellingen is Peggle wat afwisselender geworden. Met name de opdrachten om een bepaald quota van schoten te halen is opvallend. Je schrikt eerst even als je twintig lastig geplaatste oranje bolletjes ziet die je doorgaans allemaal moet raken met de bal, maar als dan blijkt dat je dat level ‘slechts’ vijf lange afstandsschoten hoeft te halen, weet je dat Peggle is meegegroeid naar Candy Crush-ideeën. Die afstandsschoten worden natuurlijk ook weer met de nodige bombarie in beeld gebracht.

Peggle Blast einde van een level iPhone Peggle Blast iPhone level missie

Conclusie Peggle Blast review

Visueel is Peggle Blast helaas nog niet helemaal op orde. Met name bij de ingezoomde beelden, ziet het spel er grofkorrelig uit. Het doet afbreuk aan het extreem gepolijste karakter dat Peggle altijd had. Voelt daardoor bijna een beetje goedkoop. En min of meer is Peggle Blast dat natuurlijk ook wel. Het is een oud recept gevangen in een bewezen, geldgraaiend freemium-jasje. Maar het is wel Peggle – en dat blijft een feelgoodspelletje voor tussendoor.

Pluspunten

  • Zo vrolijk als Peggle kan zijn
  • Leuk voor (overal) tussendoor

Minpunten

  • Bekende freemium-grillen: timers en power-ups kopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2014, 17:35
Categorie Games
Onderwerp popcap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.